Beursdagboek Trader Guy 10 maart 2020, 07:45

...

Grootste daling in punten bij de Dow, AEX fors lager

10 maart 2020, 07:45 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Na de sessie van gisteren is het vandaag uitkijken wat er op het programma staat, kunnen de markten herstellen? Of kunnen we opnieuw draaien na een poging tot herstel? Gisteren was het wel een dag die we nooit meer gaan vergeten wat betreft de beurs, zowel de S&P 500, de Dow Jones en meerdere indices lieten in punten een record daling zien ... De olie viel ook fors terug gisteren ...


Marktupdate:
De markt is zich aan het herstellen vanmorgen maar we moeten ons nog niet laten vangen in deze markt, bounces en dalingen zullen elkaar blijven opvolgen, wat er gisteren gebeurde is niet zomaar iets, het is en blijft een probleem al kwamen de laatste tikken omlaag natuurlijk door de bekende Margin Calls, verplichte verkopen omdat de dekking bij te volle portefeuilles niet meer voldeden aan de voorwaarden. In deze marktfase zijn Margin Calls en Short Squeeze momenten schering en inslag.

Hoe dan ook, bij de Dow en de S&P 500 gisteren lieten in punten een record daling zien, nooit eerder verloor de Dow Jones meer dan 2000 punten, de S&P 500 verloor op een dag niet eerder meer dan 200 punten. Procentueel zien we een daling van 7,8% wat zeer uitzonderlijk is en iets wat we dus nooit meer gaan vergeten. Veel zullen dit soort sessies niet meer voorkomen, ook niet in deze fase want het zou wel eens de dag kunnen worden waar we nog lang over gaan spreken.

De olie herpakt zich ook wat vanmorgen, nog niet spectaculair na de daling van gisteren maar er is een begin, ben ook benieuwd hoe dat verder zal gaan met de olie, we hebben even op -30% gestaan gisteren en dicht bij de 30 dollar voor een vat Brent, nu doen we met de Brent 37 dollar. Opmerkelijk gisteren was dat het goud helemaal niet fors kon stijgen, het goud blijf hangen tussen de 1600 en 1700 dollar.

We zijn benieuwd naar het verloop vandaag, zoals ik al aangaf een hogere start, wat kopers komen de markt op, wel is het zo dat er nog geen sprake kan zijn van een duurzaam herstel, de markt zal nog wel een tijdje wild blijven ...

Volg de LIVEBLOG:
De leden kunnen ook EXTRA analyses verwachten via de LIVEBLOG met waar het kan EXTRA tips. Wie dan inlogt op de site krijgt alles via de LIVEBLOG te zien. Een leuke en interactieve aanvulling die moet uitgroeien tot een goed gevuld beursdagboek.

Nieuwe aanbieding, nu proefabonnement tot 1 MEI voor €39:
Een abonnement bij US Markets Trading helpt beleggers om ondersteuning te bieden, uiteraard is dat geen garantie op succes maar over een langere periode werd bewezen dat we resultaat behalen. We handelen op de indices en via Guy Trading ook op grondstoffen als goud en olie, en op volatiele aandelen. Dit jaar, met deze moeilijke markt, staan we al op een mooie winst zoals u kunt zien via de tabellen hieronder, en ik zoek verder naar kansen ... Nu kunt u zich dus tot 1 MEI inschrijven voor €39 ... Schrijf u vandaag nog in ...

Dat kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop



Technische niveau's:

Nu eerst even de markt laten uitrazen voor ik weer niveaus kan aangeven ...

AEX:



DAX:



Dow Jones:



Nasdaq:


S&P 500:



Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.