Beursdagboek Trader Guy 28 april 2020, 08:13

...

Wall Street dendert nog even door op hoop

28 april 2020, 08:13 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (5)

Wat kri­j­gen we van­daag voor de boeg? Er komen genoeg kwartaal­ci­jfers uit de VS met voor­beurs Cater­pil­lar, 3M, Pfiz­er en Mer­ck uit de Dow Jones 30 maar ook BP en Pep­si­co zullen voor­beurs met cijfers komen. Nabeurs ligt de nadruk vooral op Alpha­bet (Google), AMD en Star­bucks waar­door we met een druk dag­je te mak­en kri­j­gen wat betre­ft cijfers. Wall Street lijkt de weg omhoog nog niet te willen opgeven, ook al wordt de olie weer aangevallen en lev­en we in een tijd waar de economie nog steeds zwaar in de prob­le­men zit.



Niet alleen ik denk dat we aan de vooravond staan van een 2e en mogelijk nog grotere CRASH dan die er kwam eind feb­ru­ari, het moet op de beurs alti­jd gaan om de waarderin­gen van bedri­jven en die is op dit ogen­blik en met de sit­u­atie waar we ons in bevin­den veel te hoog. Ook al start men de economie weer op, er zal bij iedereen, ook bij mij en ook bij uzelf, een psy­chol­o­gis­che veran­der­ing van ons patroon komen. We zijn te lang soci­aal geschei­den geweest om snel weer te doen alsof er niks aan de hand was, dat moeten we niet onder­schat­ten en het zal ervoor zor­gen dat alles maar heel voorzichtig weer wordt her­stelt naar de sit­u­atie zoals die was … Kan maan­den, zelfs langer dan een jaar duren zoiets …

Wie mij een beet­je kent weet dat ik veel tijd stop in het psy­chol­o­gis­che gedrag van beleg­gers en dus ook van mensen in het alge­meen, daar ben ik al geruime tijd mee bezig. Toen de lock­down er kwam gaf ik al aan dat we dat 2 – 3 en wie weet 4 weken vol kun­nen houden maar daar­na komt men los, dat zien we nu mond­jes­maat ook gebeuren want afgelopen week­end zag je stat­en vol met mensen. We gaan door die lock­down ook een ander leef­pa­troon ontwikke­len denk ik, wel zal Ned­er­land er beter uitkomen dan bijvoor­beeld Bel­gië, Span­je en Frankrijk waar de lock­down ver­plicht was en ieder thuis moest bli­jven, dat is wel een behoor­lijk ver­schil moet ik zeggen, met andere woor­den werd het wereld­je om je heen wel heel klein gehouden.

Het zit in onze natu­ur, als een dier (want we zijn natu­urlijk ook zoogdieren) in zijn hol kruipt om gevaar te ontwijken zal het dier ook heel voorzichtig afwacht­en om lat­er weer de wijde omgev­ing in te gaan omdat het gevaar afschrikt. Als u begri­jpt wat ik hier­mee bedoel, het gaat niet meer om het feit maar wel om de gevol­gen van dat feit.

Wat ik nu merk op de beurzen is dat men teveel uit­gaat van sein groen, hop naar buiten en weer doen zoals het was, dat zal niet gaan, ik geloof daar niet in. Mijn verwacht­ing is dat die restau­rants niet meteen weer vol gaan lopen, ik denk niet dat we de kroeg in gaan duiken en mas­saal Hol­landse krak­ers gaan meezin­gen, dat kan nog wel een paar maan­den op zich lat­en wacht­en want veel mensen zullen een tijd­je en zek­er tot er een vac­cin komt dat feestje met enkele vrien­den en bek­enden thuis zullen vieren of zullen samenkomen in eigen omgev­ing. We gaan het zien, dat wil ik even kwi­jt. Niet alleen om de sit­u­atie te schet­sen maar wel om duidelijk te mak­en dat men nu te voor­spoedig aan het denken is dat alles weer naar nor­maal zal evolueren en dat er niks aan de hand is met de economie na een kwartaal met een zware recessie.

Lat­en we dus rustig bli­jven, de kansen zien te vin­den en waar het kan wat doen op de beurs ofwel via aan­de­len ofwel via de indices. Wat betre­ft de indices kunt u mee met de posi­ties die ik uit­zoek, lid wor­den kan nu tot 1 JULI voor €39 … Zoek die rust, maak gebruik van mijn ervar­ing (meer dan 35 jaar), en doe net als ik in deze markt niet teveel en pas uw posi­ties aan de sit­u­atie aan … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop uit­er­aard hou ik de leden op de hoogte via de LIVE­BLOG … Die bezoekt u dan dagelijks om de infor­matie tot u te nemen …

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.