Beursdagboek Trader Guy 6 mei 2020, 07:47

...

Beurzen hoger, weer richting top vorige week?

6 mei 2020, 07:47 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Vandaag krijgen we nieuwe instructies van de regering, de kapper gaat zo te horen weer open, velen zullen er blij mee zijn. Verder krijgen we nog wat nieuwe mogelijkheden maar hoe die eruit zien horen we wel. Versoepeling dus, en dat is goed voor de economie die snakt naar het heropstarten. Aan de andere kant gaat het nog lang duren voor de zaken weer zijn zoals ze waren en dat blijft wat mij betreft een moeilijke inschatting over waar we staan, wat het met de werkgelegenheid gaat doen en vooral hoe deze periode en de periode die nog komt zal doorwerken op de cijfers van de bedrijven.


Dan heb ik het over Europa, wat betreft de VS is het nog veel erger als je het allemaal leest, in de regio Chicago zitten ze op meer dan 30% werkloosheid als we de cijfers mogen geloven. Sommige economen beginnen aan de andere kant al aan te geven dat de economie in Q3 weer gaat groeien. Dat lijkt me behoorlijk snel allemaal maar wat we nu meemaken gaat ook heel snel, ik zie niet in hoe men dat voor elkaar zal krijgen, het is nog maar de vraag of alles tegen het einde van het jaar weer normaal zal zijn.

Wat betreft de beurzen, de futures staan hoger vanmorgen, een vervolgstijging lijkt dan ook goed mogelijk. We krijgen wel de ADP cijfers vanmiddag over de werkgelegenheid, even zien hoe die zijn maar veel goeds zal het niet brengen. De S&P future staat 15 punten hoger, de Nasdaq future zo'n 50 punten. Kijken we naar de DAX dan zien we deze index rond de 10.700 punten, Wall Street dat nog in het oog van de storm zit wat betreft de pandemie lijkt wat betreft de beurs beweging nog altijd de lijnen uit te zetten want de Nasdaq staat zo opnieuw heel dicht bij de 9000 punten (Nasdaq future).

De AEX zien we dicht bij de 510 punten na een sterke sessie gisteren, de index kan rond de 510-512 openen maar daar verwacht ik weerstand, we hebben die zone al vaker gezien als zware hindernis. Wat ik ga doen is zoeken naar een instap voor wat posities, de aantallen zullen klein blijven uiteraard. De leden kunnen in de loop van de dag een bericht ontvangen, kan ook dat het morgen wordt maar dat hangt af van waar de markt staat en hoe het momentum is.

Om mee te doen kunt u lid worden, nu tot 1 JULI voor €39 ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »