Beursdagboek Trader Guy 11 juni 2020, 07:55

...

FED strooit verder maar krijgen nog geen inflatie

11 juni 2020, 07:55 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)

Een nieuw record bij de Nasdaq wederom door de FAANG's maar de traditionele aandelen krijgen klappen momenteel, zo verloor de Dow weer 300 punten maar de Nasdaq 100 won 130 punten. Best vreemd allemaal want stel je eens voor als Apple en Microsoft die beiden fors hoger sluiten ook in moeten leveren waar we nu zouden staan?Wel zijn beide aandelen zo ver doorgestegen dat er daar ook een correctie moet volgen want wees eens eerlijk, Apple stijgt 20 dollar in 2 dagen tijd terwijl de verkoop klappen krijgt en er nog geen nieuwe producten aankomen, hoe kun je dat plaatsen binnen het gehele plaatje? Apple staat al zo'n 20% boven de koers van januari zelfs ... Best vreemd en voor velen niet te bevatten, of komt er iets aan wat we niet weten?

Verder zien we aan de cijfers dat er eerder deflatie komt dan inflatie, dat wil zeggen dat de consument de uitgaven op zijn minst uitstelt op dit moment en dat is iets wat men niet wil zien na een crisis maar wat wel het logische gevolg is van een periode waar we ons nu in bevinden. Kijk, de centrale banken hebben al duizenden miljarden de markt ingepompt maar dat geld komt dus niet op de juiste plaats terecht en dat beangstigd mij behoorlijk, de kloof tussen zoals we dat noemen Wall Street en Main Street groeit alleen maar. Geen goed nieuws want om een goeie en gezonde markt te krijgen moet je beiden bedelen, een goeie markt en buying power voor de consument, vooral dat laatste ontbreekt en kan zorgen voor een lange periode van een soort koop staking. Als men niet koopt dan zal de inflatie verder in de problemen komen en zullen grote bedrijven minder winst maken waardoor hun waardering alleen maar zal oplopen door dat de markten niet corrigeren. We zitten bij de S&P 500 al met een waardering van boven de 22 (PE ofwel KW), als de beurs doorstijgt en de uitgaven blijven beperkt door de consument dan kun je in een snel tempo naar waarderingen groeien van boven de 30 zolang de beurzen niet inleveren. Let wel, ik heb het over Wall Street, hier in Europa zitten we niet zo hoog qwa waardering maar toch, ook hier moeten we opletten uiteraard want ook hier zal de consument wel langer dan een jaar opletten en eerder sparen dan uitgeven.

Dan zegt men TINA, ofwel er is geen alternatief voor het spaargeld dan het op de beurs plaatsen maar wat dan met die waarderingen? Als een brood €3 kost om een voorbeeld te geven dan ga je er toch ook geen €5 voor betalen bij wijze van spreken? Dat bedoel ik mee te geven, er is wel sprake van TINA maar aan de andere kant stop je dan geld in iets met het risico dat je er fors op gaat verliezen door dat je er veel te veel voor gaat betalen. Blijf dus opletten in deze markt en geloof niet zomaar dat je ten koste van alles in de beurs moet stappen. Dat kan later nog wel als de prijzen eerlijker zijn. Denk eraan dat wat er tussen februari en maart gebeurde zo weer kan gebeuren en dan sta je daar te kijken en denk je jeetje, waarom wou ik ook even een Robin Hood spelen? Want vergeet niet, de recente stijging komt voor een heel groot deel door de Robin Hood's die al lang hebben gewacht om in te stappen en dachten dat de afgelopen correctie de kans werd om All-in te gaan op de beurs. Dat kun je merken aan die FAANG's, het is zoals ik al aangaf amper te begrijpen, ook Tesla hoort daarbij, boven de 1000 dollar gisteren, niet te bevatten dit allemaal maar wel iets wat er gaande is.

Lange termijn beleggingen? Wat nu te doen? Ofwel je blijft zitten en je kunt heel wat stress bewaren mocht CRASH#2 op gang komen, die verwacht ik echt wel, of je zegt ik ga parkeren en bekijk het allemaal we even vanaf de zijlijn en later zal ik wel weer instappen als de situatie weer wat tot rust komt en de consument weer wat te vertellen heeft. Niks moet, het is uw geld, het zijn uw keuzes maar aan de andere kant, probeer de juiste keuzes te maken in dit totaal divergerende landschap ...

Wat Trading betreft, pfff wat een moeilijke fase om de juiste keuzes te maken, dat kan voorkomen maar aan de andere kant, als het weer doorzakt hetgeen ik verwacht, dan wil ik erbij zijn en voor een langere periode ... Meedoen kan door lid te worden tot 1 AUGUSTUS, ook hier uw eigen keuze, wel met een bedrag waar u mee wil handelen, zeker niet met al uw geld. Trading is leuk, spannend en uitdagend maar het moet te dragen zijn dus met een inleg die je kunt missen. Wel verwacht ik veel van de posities die ik kies de komende tijd ... Wordt lid en doe mee, €39 tot 1 AUGUSTUS nu dus, schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop


Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

11 juni 2020, 12:37

Ik moest ook zo'n kennistoets maken. Dat is niet echt een probleem. Je kunt hem net zo vaak overdoen als nodig is.

(2)
11 juni 2020, 10:47

Hartelijk dank voor uw prima service.Kunt u mij een goede broker adviseren omdat mijn huidige Broker geen hefboomproducten in behandeling wil nemen zonder kennistoets ook al volg ik Uw adviezen op.
Met vriendelijke groet,
Frits de sterke

(0)