Beursdagboek Trader Guy 24 augustus 2020, 08:05

...

Start week hoger, kans op topvorming blijft

24 augustus 2020, 08:05 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)

We zien vanmorgen hogere futures over de gehele lijn, Azië sluit ook wat hoger vanmorgen met de Hang Seng die opvalt (+1,6%). Verder niet echt veel nieuws behalve dat Trump gisteren een methode liet goedkeuren via de FDA om mensen te behandelen met plasma met antistoffen. Trump moet en zal er alles aan doen om iets er door te drukken voor de verkiezingen, of het werkt en wat de bijwerkingen en wat het testen betreft kan hem op zich niet zoveel schelen merken we.



Het wordt steeds meer een verkiezingswapen van hem, en het is niet zo dat ik het op die manier zie, je leest het overal. Dat soort berichten stuwen de markten altijd wat, zo ook vanmorgen en eind vorige week toen er ook wat berichten kwamen over een vaccin. Dat vaccin komt er wel, alleen is het de vraag wanneer en hoe lang het zal duren voor het voor iedereen beschikbaar zal zijn, specialisten zeggen dat het niet meer voor dit jaar zal zijn.

Verder valt het op dat Europa er nog altijd wat minder goed bijligt dan Wall Street, zeker vorige week waar zowel de AEX als de DAX in moesten leveren terwijl Wall Street vooral via de Nasdaq er fors op vooruit ging. We gaan zien wat er vandaag op ons pad komt, zoals ik al aangaf staan de futures in de plus, wel is het zo dat de meeste indices weer tegen een weerstand aanhikken, vooral de Dow Jones en de S&P 500, dat laatste net boven de vorige top van voor de grote crash eind februari.

In deze markt blaast men de bubbel groter en groter, je moet eigenlijk blind zijn om het niet te zien, dat schreef ik gisteren al in de column waarover ik wat vragen kreeg, ik snap ook wel dat velen denken dat de markt niet meer omlaag kan door veel redenen maar als argument daarop geef ik aan dat het nog nooit zo is geweest dat overdrijving niet werd afgestraft. Mocht ik weinig zicht hebben op het verleden zou ik mogelijk ook denken dat dit normaal is maar aan de andere kant als je dan denkt dat het bedrijf Apple dat nu 2030 miljard dollar waard is hetgeen ongeveer hetzelfde is als alle bedrijven genoteerd op de Duitse beurs (alle bedrijven bij elkaar) dus niet alleen de 40 grote uit de DAX index zelf. Zie grafiek onderin deze update ... Als ik dan dezelfde vraag stel, is Apple correct geprijsd momenteel? Het zal wel want velen zeggen dat de beurs altijd gelijk zou hebben, alleen soms een keer niet blijkbaar en zoals ik al aangaf kwam dat in het verleden wel eens voor met alle gevolgen nadien.

Een bedrijf als Apple samen met nog wat van die hoogvliegers hebben momenteel een behoorlijk zware weging op de markt, bij een grotere correctie van zo'n aandeel kunnen alle indices een behoorlijke tik om de oren krijgen, hou daar zeker rekening mee in ieder geval ... Verder, we zien vandaag wel wat er gaat gebeuren, eerst weer het optimisme aanzien, later kunnen er op zijn minst winstnemingen komen ...

Vrijdag heb ik wat posities gesloten, in de loop van vandaag of morgen verwacht ik dat er nieuwe posities kunnen worden opgenomen op vooral de indices in Europa en mogelijk nog eentje op Wall Street. Om mee te doen kunt u lid worden uiteraard, we gaan signalen versturen naar de leden met de keuze die ik wil gaan maken. Lid worden kan nu tot 1 NOVEMBER voor €39 ... Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en schrijf u in ...

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.