Beursdagboek Trader Guy 27 augustus 2020, 07:56

...

FAANGTNM perst nog lading lucht in de BUBBEL

27 augustus 2020, 07:56 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wat een sessie weer gisteren, Apple en Microsoft blazen nog 50 miljard waarde in de BUBBEL erbij, de rest van de FAANGTNM groep ofwel de TOP 8 blaast er samen meer dan 100 miljard bij. Zo kwam de Nasdaq 100 al op 12.000 punten terecht, de TOP-8 zorgt nu al voor een gewicht van maar liefst 56% van de gehele Nasdaq 100, nemen we 3 bedrijven (Apple, Microsoft en Amazon) dan komen we uit op 33.3% ofwel 1/3de van de Nasdaq 100.


Nooit eerder kwam zoiets voor, het is de vraag hoe dit allemaal kan en of het lang houdbaar is deze situatie. Wat betreft de SP 500 zitten we met die TOP-7 (Tesla zit niet in de SP 500) al op een weging van maar liefst 25,5%. Dat nog maar eens ter info, ik moet het visueel blijven maken uiteraard zodat u kunt zien hoe de huidige markt momenteel in elkaar zit ... We gaan het er later nog jaren over hebben, dat is een feit ...

Verder een sterke sessie dus, Europa ook hoger na een lagere start van de sessie. Een goeie 125 punten erbij voor de DAX terwijl de AEX die even op 2 punten verlies stond 6 punten hoger sluit. Wall Street dus in de plus, niet overdreven veel maar toch 62 punten, het waren de Nasdaq en de S&P 500 die het goed deden door de TOP-8 bedrijven die weer eens een overdreven sessie lieten zien, de Nasdaq won 200 punten, de Nasdaq 100 ging met 250 punten winst de dag uit en tikt zo bijna de 12.000 punten aan.

Vanmorgen zien we niet dat Azië het stokje overpakt, de Nikkei en de Hang Seng staan wat lager. De futures starten ook wat lager vanmorgen, we gaan in de loop van de dag zien hoe de markt zich zal ontwikkelen. Let erop dat er bij de beide Nasdaq indices een soort blowoff candle staat op dag en weekbasis, en zeker op maandbasis. Dat de markt niet evenredig wordt gedragen weten we, dat kunnen we zien aan de advance-decline chart, er zijn veel meer dalers dan stijgers maar de stijgers wegen zo zwaar dat ze de indexen gewoon meeslepen naar omhoog. Toch echt opletten met deze toestanden, ze zijn niet normaal, het is een teken van zwakte en er zit zoveel lucht in die zwaar wegende bedrijven dat je bij een daling van die groep een enorme tik omlaag kan verwachten. Blijf op uw goede, dit loopt hoe dan ook niet goed af, ook al lijkt alles zo eenvoudig, moeilijker dan nu is het nog nooit geweest ...

We blijven alert, ik blijf strategisch handelen, zoek naar mogelijkheden. Alles met tijd en vooral geduld. We zitten in de markt met wat posities op de indices sinds gisteren, u kunt nog mee met de gekozen strategie en dus de posities.

We gaan dus verder, er komen kansen, lid worden kan tot 1 NOVEMBER voor €39 ...

Om u meteen in te schrijven kunt u naar onze Tradershop, maak daar uw keuze ... https://www.usmarkets.nl/tradershop


Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.