Beursdagboek Trader Guy 31 augustus 2020, 08:08

...

Maandagochtend stijging? En de laatste dag van de maand

31 augustus 2020, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Het begint een soort tra­di­tie te wor­den om op maandag op welke manier dan ook posi­tief van start te gaan, zelfs al staat alles op Wall Street al zo over­span­nen hoog en vraag je je af of het nog wel hoger kan? Uit­er­aard kan dat, de lim­i­et omhoog bli­jft en alle tijde oneindig ter­wi­jl die omlaag alti­jd beperkt bli­jft tot 0.



Maar dat ter zake, de markt staat hoe dan ook zeer over­span­nen momenteel, niet zozeer hier in Europa want we bewe­gen amper met de AEX en de DAX, des te meer op Wall Street waar vooral de SP 500 en bei­de Nas­daq indices ste­vig bli­jven oplopen. Van­mor­gen staat de SP 500 via de futures al 1400 pun­ten boven de bodem van 23 maart. 

Eerlijk gezegd, dat heb ik in de meer dan 35 jaar dat ik op de beurs bezig ben nog nooit meege­maakt. Ook niet eind 1999 toen de vorige bubbel een feit was. Wat ik ook mis zijn de tussen­ti­jdse grote cor­rec­ties van 5 tot 7% na zo’n run, die komen er in feite alti­jd, mogelijk staat die op punt om toe te slaan want vol­gens mij zullen we niet veel verder meer ger­ak­en op Wall Street. Maar van­mor­gen staan de SP 500 en de Nas­daq 100 futures weer tot 0,5% hoger en indiceren een hogere start tot nu toe. De DAX future staat ook in de plus, niet zoveel want de DAX ver­loor eind vorige week nog samen met de AEX, de DAX sloot 63 pun­ten, de AEX zo’n 5,6 punten.

Van­daag is het ook de laat­ste dag van augus­tus en eindigt de vakantiepe­ri­ode in de VS, ook is het de dag waar Apple en Tes­la hun aan­de­len split door­vo­eren, Apple 4 voor 1 en Tes­la 5 voor 1. De vraag is hoe gek de Robin Hoods daar­door zullen wor­den want door de lagere pri­jzen (niet in waarde maar in pri­js) kun­nen ze nu plots meer aan­de­len kopen, opties die goed­kop­er zijn en er zullen mogelijk ook nieuwe beleg­gers met een klein­er bud­get in die aan­de­len willen stap­pen. Let nog­maals op, de aan­de­len zijn NIET goed­kop­er gewor­den door de split, de waarde bli­jft dezelfde, de PE waarde ook dus bei­den bli­jven veel te duur ook na de split. Dat we dat moeten uit­leggen is al een won­der op zich.

Ook tre­den er 3 nieuwe bedri­jven toe in de Dow Jones, er gaan er ook 3 weg. Frap­pant is dat Exxon Mobil eruit gaat, tussen 2005 en 2011 was dat het bedri­jf met de groot­ste waarde op Wall Street en gro­ten­deels ook over de gehele wereld bekeken. Ook nemen we afscheid van Pfiz­er en Raytheon Tech­nolo­gies van­daag als Dow Jones 30 com­po­nen­ten. Die laat­ste zit er nog niet zo lang bij. Maar toch, Exxon en Pfiz­er wor­den het slachtof­fer van de aan­de­len­split van Apple in ieder geval dat nu al een tijd­je num­mer 1 is in de VS. Het zijn vreemde tij­den maar dat hoef ik u niet uit te leggen.

Sig­nalen en han­de­len:
Op naar een nieuwe week dus, we zit­ten al met wat posi­ties in de markt en het vreemde is dat die in Europa het redelijk doen ter­wi­jl de posi­ties op Wall Street nog op zich lat­en wacht­en. Wel zit ik dus strate­gisch in de markt en wacht ik op de grotere beweg­ing. Waar het moet neem ik dan de besliss­ing om te schake­len het­geen ik ook heb gedaan de afgelopen 2 – 3 weken, op zich gaat dat pri­ma want in Europa viel er niet veel te behalen in die peri­ode ter­wi­jl we op Wall Street wel met wat meer moeite zit­ten. Maar nog­maals, ik doe dat puur op het­geen ik verwacht lat­er, kan snel gaan maar kan ook nog een week of 2 duren, in ieder geval zit­ten we er klaar voor en u kunt mocht u dat willen nog mee met de posi­ties, er is geen haast bij dus we hebben nog tijd genoeg.

Mee­doen kan nu tot 1 NOVEM­BER voor €39 … Dat zijn 2 maan­den, ook 2 nieuwe maan­den waar de met posi­ties weer kun­nen starten. De posi­ties die lopen kunt u dus meteen al aankopen na dat u lid wordt, alles staan op de site in de Trader­shop, alle details kunt u inzien dus …

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop


Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.