Beursdagboek Trader Guy 1 september 2020, 08:01

...

Tesla en Apple vliegen verder door, Europa lager

1 september 2020, 08:01 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Keek u ook vol verwondering hoe het mogelijk is dat Apple en Tesla na de split zo makkelijk doorstijgen en nieuwe records neerzetten? Hoe dan ook, ik in ieder geval wel want dat heb ik nog nooit meegemaakt, Tesla dat niet in de Dow en niet in de S&P 500 zit komt na gisteren terecht op plek 7 wat betreft waarde in de VS. Na de split ongeveer 420 dollar, nu al 500 dollar op slotbasis.



Het kwam vooral door de vele CALL opties die men nu optisch goedkoper kon kopen en dat deed men massaal gisteren. Maar eens zien waar dat spelletje zal eindigen. Apple en Tesla zorgden er voor dat de Nasdaq weer een plus sessie neerzet uiteraard met een nieuw record.

De Dow Jones verloor gisteren net als de S&P 500 zodat het weer een sessie werd met meer dalers dan stijgers en dat de stijgers juist de zwaargewichten waren. De grootste plussen waren er naast Apple en Tesla voor Amazon, Netflix en Nvidia. Dus een puur tech dagje met de hoogvliegers die maar doorstijgen.

Europa bleef zwak met de AEX die opnieuw behoorlijk in moest leveren en al onder de 550 punten sluit, de DAX verloor 88 punten gisteren na een matige sessie. Binnen de AEX waren het vooral ASR, Philips, ABN Amro, Unibail en ING die veel verloren. Alleen Galapagos sprong eruit met een plus van 3%.

De Dow Jones verloor gisteren 230 punten en start de week negatief. Op maandbasis won de Dow Jones 2001 punten (+7,6%) wat de grootste stijging in de maand augustus was sinds 1984. De S&P 500 won de afgelopen maand augustus 7% ofwel 229 punten. De Nasdaq won in augustus 9,6% ofwel 1030 punten, ook iets wat we al jaren niet hebben meegemaakt, de Nasdaq 100 won zelfs 11% ofwel 1205 punten. Dit verschilt nogal wat met Europa waar de AEX in de maand augustus slechts 3,9 punten hoger sluit (0,72%), de DAX deed het wel veel beter met een plus van 720 punten (5,85%). De CAC 40 won de afgelopen maand 3,4% ofwel 163 punten. Alles bij elkaar een sterke maand augustus maar aan de andere kant ook nogal verschillend tussen de sectoren en regio's. Europa kreeg natuurlijk te maken met de sterk opgelopen euro, de euro steeg in de maand augustus met 1,4% en dat na de grote stijging in juli van ruim 5%. Het goud sluit de maand uiteindelijk vlak af, ongeveer 7 dollar lager ...

We kijken wat er gedaan kan worden deze week, we zitten nog in de posities en ik wil graag nog blijven zitten waar het kan. Zeker wat betreft de tech posities die nu nog even moeilijk lopen. Aan de andere kant staat er wel winst op de AEX en de DAX posities. Het blijft vreemd dat er zoveel divergentie blijft en dat slechts een handjevol aandelen de tech indices hoog weten te houden. Maar dat kan heel snel anders worden want vergeet niet dat we met torenhoge waarderingen zitten op dit ogenblik, en nog steeds hoger en hoger ...

Waar het moet neem ik dan de beslissing om te schakelen hetgeen ik ook heb gedaan de afgelopen 2-3 weken, op zich gaat dat prima want in Europa viel er niet veel te behalen in die periode terwijl we op Wall Street wel met wat meer moeite zitten. Maar nogmaals, ik doe dat puur op hetgeen ik verwacht later, kan snel gaan maar kan ook nog een week of 2 duren, in ieder geval zitten we er klaar voor en u kunt mocht u dat willen nog mee met de posities, er is geen haast bij dus we hebben nog tijd genoeg.

Meedoen kan nu tot 1 NOVEMBER voor €39 ... Dat zijn 2 maanden, ook 2 nieuwe maanden waar de met posities weer kunnen starten. De posities die lopen kunt u dus meteen al aankopen na dat u lid wordt, alles staan op de site in de Tradershop, alle details kunt u inzien dus ...

Schrijf u in via https://www.usmarkets.nl/tradershop ...


Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.