Beursdagboek Trader Guy 29 augustus 2020, 10:32

...

Splits op komst, Europa zwak en op Wall Street nieuwe records

29 augustus 2020, 10:32 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Als we de ver­schillen van vri­jdag weer eens bek­ijken dan valt het op dat Wall Street nog van geen ophouden wil weten, de Dow stoot door naar de 28.654 pun­ten en winst zo op week­ba­sis 723 pun­ten (+2,6%), de S&P 500 deed het ook goed met een nieuw record, het slot komt uit op 3508 pun­ten waar­door de index op week­ba­sis 111 pun­ten winst behaald (+3,25%).



Kijken we naar de bei­de tech indices dan zien we de Nas­daq sluiten op 11.695 pun­ten wat op week­ba­sis een winst is van 394 pun­ten ofwel (+3,4%), de Nas­daq 100 won de afgelopen week 440 pun­ten (+3,8%) om de week met 11.995 pun­ten net onder de mijl­paal van de 12.000 pun­ten af te sluiten. 

Alles bij elka­ar genomen weer een sterke week op Wall Street, dat valt niet te ontken­nen en Wall Street zet zo bij meerdere indices al een reeks van maar lief­st 5 posi­tieve weken na elka­ar (Nas­daq en SP 500), de Dow bli­jft wat dat betre­ft nog steeds wat achter. Reken­ing houdende met de behoor­lijke veran­derin­gen in de samen­stelling van de Dow Jones 30 vanaf maandag wordt het opnieuw een span­nende week. De Dow zal met Sales­force en Amgen erbij wat meer tech­nolo­gie gericht zijn en dat kan zow­el bij een sti­jging en bij een dal­ing de index grotere uit­sla­gen bezor­gen. Zek­er nu er een aan­deel bijz­it met de eigen­schap­pen van bijvoor­beeld Ama­zon en Tes­la, bij goeie dagen ste­vig vooruit en bij slechte dagen kun­nen er dit soort bedri­jven grote ver­schuivin­gen komen en dat zal de Dow hoe dan ook meer doen bewe­gen vrees ik. 

Dat gaan we alle­maal vanaf vol­gende week begin­nen te merken, ben zeer benieuwd naar het ver­loop, en ook nu we nog wat hoger staan, er een ste­vige plus can­dle zien op de grafieken, lijkt de kans groot dat het ook een topvorm­ing kan zijn. Bek­ijken we de indi­ca­toren dan staan die zow­el op dag als op week­ba­sis zeer hoog, let daar­bij op de RSI. Ook de VIX bli­jft samen met de index­en fors oplopen de afgelopen week, ook een teken aan de wand mijn inziens … We gaan het zien de komende week, er moet dan toch een keer het moment komen dat men inzi­et aan welke waarderin­gen deze markt wordt verhandeld …

Wat betre­ft Europa, en ook het verre oost­en, zien we die sti­jging niet echt, de AEX ver­loor vri­jdag weer 5,6 pun­ten waar­door de index op week­ba­sis slechts 5,4 pun­ten (net geen pro­cent) hoger sluit. De DAX won op week­ba­sis wat meer, hier een plus van 247 pun­ten ofwel net geen 2%. De Franse CAC 40 won de afgelopen week 118 pun­ten (+2,2%). Kijken we naar Japan, daar een klein ver­lies op week­ba­sis, de index sloot de week 38 pun­ten lager (-0,15%), de Hang Seng won dan weer 1,25% … Wel wat plussen maar alles stond eerder in de week wat hoger in ieder geval en we zien niet dezelfde gretigheid hier in Europa als wat we zien op Wall Street …

Op naar de vol­gende week dus, ik zit al met wat posi­ties en het vreemde is dat die in Europa het redelijk doen ter­wi­jl de posi­ties op Wall Street nog op zich lat­en wacht­en. Wel zit ik dus strate­gisch in de markt en wacht ik op de grotere beweg­ing. Waar het moet neem ik dan de besliss­ing om te schake­len het­geen ik ook heb gedaan de afgelopen 2 – 3 weken, op zich gaat dat pri­ma want in Europa viel er niet veel te behalen in die peri­ode ter­wi­jl we op Wall Street wel met wat meer moeite zit­ten. Maar nog­maals, ik doe dat puur op het­geen ik verwacht lat­er, kan snel gaan maar kan ook nog een week of 2 duren, in ieder geval zit­ten we er klaar voor en u kunt mocht u dat willen nog mee met de posi­ties, er is geen haast bij dus we hebben nog tijd genoeg. 

Mee­doen kan nu tot 1 NOVEM­BER voor €39 … Dat zijn 2 maan­den, ook 2 nieuwe maan­den waar de met posi­ties weer kun­nen starten. De posi­ties die lopen kunt u dus meteen al aankopen na dat u lid wordt, alles staan op de site in de Trader­shop, alle details kunt u inzien dus … 

Schri­jf u in via https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop


Een goed weekend …

Guy Boscart …


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

29 augustus 2020, 12:35

Erg benieuwd naar deze week ook. Ben bang (voor shorters) dat markten verder omhoog gaan. Dat Europa achter blijft heeft te maken met de zwakke dollar; als je dat corrigeert stijgt het net zo mee.
Ik baal nog steeds dat ik de verkeerde beslissingen heb gemaakt vanaf Mei.
Nu de markten nog veel verder zijn gestegen zie ik nog steeds niet meer in waarom je nu zou moeten shorten. Rente blijft jaren op 0 dus, printers blijven aan staan. Dus hoewel k/w hoog staan van de topbedrijven lijkt me dit het nieuwe normaal. Wat moet je anders? 2 procent rendement is beter dan niks.
Wellicht een keer paar procent naar beneden maar zolang de bedrijven goed blijven presteren zullen deze dalingen eerder koop momenten zijn.
Dit lijkt me de theorie; zelf durf ik helemaal niks meer. Na de ‘ short avonturen’ soms long gegaan en wat terug gepakt. Verder leek Galapagos mij een safe investment ( goedkeuring zou slechts formaliteit zijn) .
Kortom; het is niet mijn jaar geworden. Hopelijk draait het weer een beetje mijn kant op.
Ik hoop oprecht dat je shortgedachtes uitkomen op een gegeven moment. Maar behalve oplopende waarderingen, stijgende vix en hoge rsi zie ik niet in waarom markten structureel zouden moeten dalen. Hooguit een kleine correctie. Voor een echte daling is echt een serieuze trigger nodig. Dat miljoenen mensen geen werk meer hebben is dat ( om bovengenoemde redenen niet) blijkbaar niet.
En de muntjes ( crypto) die je vorige week benoemde zijn al een half jaar flink aan het stijgen. Deze markt zou ik niet zo negeren..Als de robin hoods klaar zijn met de apples en tesla; omdat deze minder hard zullen stijgen; waar zouden ze dan in stappen denk je? Cryptomarkt. Ik verwacht dat je daar nu nog op tijd bij bent en dat de markt een flinke rally gaat maken. Daarnaast zijn sommige van due muntjes inmiddels echt serieus bezig, kijk bv Vchain.
We gaan het allemaal weer meemaken!

(1)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.