Beursdagboek Trader Guy 17 september 2020, 08:27

...

Na FED toelichting toch een draai omlaag

17 september 2020, 08:27 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De Dow Jones sloot amper in de plus met 37 punten winst, dat is veel minder dan de plus 360 punten die er net na 20:00 op de borden verscheen na de FED rente beslissing. Het was na de persbabbel van Powell dat het begon te zakken allemaal en behoorlijk richting het slot op Wall Street.



Daarom bleef er amper winst over bij de Dow, de S&P 500 moest zelfs 0,5% prijsgeven terwijl de Nasdaq 100 met 192 punten omlaag moest. De Nasdaq zelf verloor 140 punten gisteren. Vanmorgen zien we dat de futures verder inleveren, de Dow zo'n 265 punten, de SP 500 tot 37 punten terwijl de Nasdaq 100 future weer 135 punten lager uitkomt.

De Amerikaanse centrale bank veranderde niets aan het beleid en verwacht zelfs dat de rente nog tot en met 2023 blijft zoals die nu is. Jerome Powell gaf wel aan dat het economische herstel iets sneller gaat dan verwacht, maar hij zei gelijktijdig erbij dat de steun van de overheid noodzakelijk zal blijven door de onzekerheden rondom COVID-19 en dan vooral de tijd dat het nog zal duren. In tegenstelling tot Trump die zegt dat er een vaccin is over 3 tot 4 weken horen we via de FED toch geheel andere geluiden.

Trouwens, Trump komt steeds meer onder druk te liggen vooral door dat hij zoals we dat noemen verstrikt geraakt in zijn eigen leugens. Iedereen heeft het verkeerd gedaan behalve hijzelf roept hij steevast maar denk eens na welke puinhoop hij (op de langere termijn) veroorzaakt in de VS. De vraag is dan, wie moeten we geloven? Trump of de FED, de ene ziet alles opgelost in een mum van tijd, de andere ziet het nog een lange tijd moeilijk verlopen. De tijd zal het ons leren, ben benieuwd of Trump nog een witte duif uit zijn hoed kan toveren voor begin november. De tijdlijn wordt met de dag korter natuurlijk ...

De Dow Transport bleef goed liggen gisteren vooral door dat FedEx met sterke cijfers kwam, het aandeel kreeg er dan ook bijna 6% bij. Een ander opvallend aandeel was Kodak, een plus van 37% deze keer na berichten dat er toch geen misleiding kwam over de steun die ze kregen. Kodak is dan ook een echt gok aandeel geworden dat door de Robin Hood's op de radar staat. Kodak ligt al jaren stil en deed amper wat, nu plots zien we extreme bewegingen bij dat aandeel.

De techsector leverde behoorlijk in en lijkt onderweg om de winst van maandag en dinsdag te neutraliseren, ook vanmorgen erbij genomen via de future standen. De zwaargewichten leverden in waardoor Apple 3% lager sloot, Alphabet verloor 1,5% terwijl Amazon 2,5% lager de sessie afsloot. Microsoft sloot bijna 2% lager, Facebook. liet 3,5% liggen en Nvidia moest 4% inleveren.

Beleggers zien dat de markt na 2 dagen met herstel weer tractie lijkt te verliezen, of dat nu door de FED komt, of door de technische indicaties maakt niet zoveel uit, het meest belangrijke van alles is en blijft de economische situatie die er niet echt beter op wordt en pakken we daar de waarderingen van de aandelen bij dan zie je dat die bij de zwaargewichten extreem waren en vooral blijven. Als de winst dan ook gaat teruglopen de komende kwartalen wat op zich logisch zou zijn dan moet er een behoorlijke correctie volgen en mogelijk is die nu aan de gang. Vergeet niet dat de Dow nog ver onder de top staat nu, de Nasdaq net zo. We gaan het zien ... In ieder geval zitten we rustig in de markt met wat posities die de leden makkelijk en op tijd hebben kunnen opnemen. We gaan zien of er wat kan worden gedaan in de loop van de sessie ... Dan weer op naar wat nieuwe kansen die er ook zeker weer gaan komen ...

Wat kunnen we doen wat betreft nieuwe posities:
Zoals ik al aangaf in de vorige updates werden er wat kleine posities opgenomen, de lopen dus nog en ik zal zien tot waar ik die kan aanhouden. De leden weten de details en wachten dus op een signaal om te sluiten. Men kan eventueel nog mee door lid te worden, er loopt dus een aanbieding voos €39 tot 1 NOVEMBER ...

Lid worden kan via de aanbieding die loopt tot 1 NOVEMBER, lid worden kan nu voor €39, een proefabonnement. Om u in te schrijven ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst.

Verder zijn we de maand september goed begonnen, zie hieronder de tabel met het resultaat van de gesloten posities .... Systeem Trading staat nu al op €866 winst en we gaan voor meer want september duurt nog even ...

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.