Beursdagboek Trader Guy 2 december 2020, 08:08

...

Nasdaq record, Dow blijft onder de 30K

2 december 2020, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (2)

Een sessie waar de tech aan­de­len weer wer­den gekocht, ook andere indices deden het goed maar dan in min­dere mate. Van­mor­gen zien we dat de futures wat moeten inlev­eren zodat de Dow Jones richt­ing de slot­stand van maandag zakt voor­beurs. De AEX en de DAX deden het gis­teren ook redelijk, bei­den win­nen dins­dag zodat de AEX weer rond de 611 – 612 uitkomt, de DAX rond de 13.400 pun­ten. De belan­grijke indices in Azië sluiten nage­noeg vlak vanmorgen …



Wat betre­ft de markt weten we dat alles zeer duur wordt gekocht, gis­teren heb ik dat nog via de LIVE­BLOG lat­en zien, ook op Twit­ter liet ik een grafiek zien. Hieron­der ziet u die in ieder geval nog een keer, de waarder­ing van de markt staat al fors hoger dan toen in 2000 bij de bek­ende tech­nolo­gie bubbel toen. Nu zien we dat meer sec­toren het­zelfde ver­loop lat­en zien zodat we momenteel met een groot prob­leem zit­ten wat betre­ft de PE waar­den vergeleken met de winst en de winst verwacht­ing. (zie grafiek hieronder)

Hoe de dag zal ver­lopen is moeil­ijk te zeggen met de koop­woede die er nu is, wel lijkt het me duidelijk dat wie nu de aan­de­len zo duur inkoop zek­er nog veel lagere koersen zal zien in 2021. Maandag heb ik al kun­nen zien dat als er een verkoop­golf op gang komt die extreem snel gaat en de indices in een uur tijd 1 tot 2% lager staan. Als het moment komt dat de DIP dan niet wordt opgekocht dan zijn we vertrokken voor veel lagere koersen. Bij 4 tot 5% dal­ing zullen er al heel snel mar­gin calls komen via de spec­u­lanten die tot ver boven hun mogelijkhe­den in de markt zit­ten. Dat moment komt er hoe dan ook aan, alleen kan ik onmo­gelijk aangeven waar en wan­neer dat op gang komt. Maar nog­maals, we zit­ten er heel dicht bij nu.

Uit­er­aard is 90 tot 95% nu bull­ish, er wordt vol­gens mij niet eens gekeken naar de hoge waarderin­gen, men negeert het volop. Het enige wat we weten is dat de mark­ten nog niet eerder zo duur zijn geweest. En let op, dat is niet zo voor alle sec­toren maar de sec­toren die er wel mee te mak­en hebben zullen er mee te mak­en kri­j­gen en de rest wordt dan zoals alti­jd mee getrokken in de cor­rec­tie, de grote cor­rec­tie. Mocht het zo zijn dat er geen cor­rec­tie komt dan zit­ten we met een bubbel die niet eerder zo werd opge­blazen als nu het geval is. Oplet­ten dus, ik kan het alleen maar melden, ervoor waarschuwen. 

Zelf ga ik op deze niveaus in ieder geval niet kopen, ik denk er niet aan … We bouwen nu posi­ties op voor wan­neer het gaat dalen, en ik denk eraan om er in ieder geval voor een tijd­je in te bli­jven zit­ten. Wat betre­ft 2021 dan zien ik zek­er mooie kansen om er een goed jaar van te maken …

U kunt mij en dus @USMarkets uit­er­aard ook vol­gen via onze Twit­ter account, ga naar … https://​twit​ter​.com/​U​S​M​a​rkets waar ik tussen­ti­jds wat charts over de markt en sen­ti­ment plaats, ook opval­lende beurs­feit­en komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.206 dol­lar, de pri­js van een vat Brent olie staat op 47,1 dol­lar ter­wi­jl een troy ounce goud nu terug­valt tot 1815 dol­lar. Let op de euro die duidelijk tot boven de 1,20 dol­lar uitkomt !

Maak nu gebruik van de aan­bied­ing op US Mar­kets Trad­ing:
Denk eraan, ik sta hoe dan ook klaar om me te her­pakken in 2021 wat mijn jaar zal wor­den wat betre­ft Trad­ing, lid wor­den is dus belan­grijk om alles opti­maal te volgen.

Doe nu mee via de proef aan­bied­ing voor €39 tot 1 FEB­RU­ARI. Dan pakt u decem­ber mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trad­ing is dan €49 … Schri­jf u van­daag nog in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u meteen op de lijst, en ont­vangt u de updates en sig­nalen meteen !!

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.