Beursdagboek Trader Guy 4 december 2020, 08:40

...

Europa wat omlaag, Wall Street met wat twijfels rond top

4 december 2020, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De Dow Jones won gisteren 0,3% met een slot net onder de 30.000 punten, een uur voor het slot werd er nog verkocht door de twijfels rondom het vaccin en het aantal nieuwe gevallen dat stevig oploopt. De SP 500 ging met 0,1% omlaag terwijl de Nasdaq 0,2% hoger sloot. De DAX verloor 60 punten, de AEX verloor gisteren 0,5 punt.



Gisteren liet Pfizer en BioNTech weten dat ze de beloofde 100 miljoen injecties dit jaar niet gaan halen, nu hebben ze het over ongeveer 50 miljoen, er is een gebrek aan grondstoffen werd als reden gegeven. Het wordt nog iets om voor iedereen een vaccin beschikbaar te stellen maar dat was al een grote uitdaging natuurlijk. Als we dan zien dat het in de VS helemaal uit de klauwen loopt met het aantal besmettingen (gisteren weer 220.000) en het aantal sterfgevallen per dag (gisteren 3000) dan zijn we er nog lang niet klaar mee. Zelf hoop ik dat men er wat aan doet, en dat het een keer stopt maar de Thanksgiving gevallen moeten er dan nog bij komen lees ik. Een reden temeer dat ik niet goed snap waarom de markten zo extreem hoog blijven, wat we nu meemaken is veel en veel slechter dan in maart dit jaar.

Dan toch nog even over Tesla, het aandeel liep nog maar eens 4% op tot bijna 600 dollar (voor split 3000 dollar) omdat de opname in de S&P 500 eraan zit te komen. De waardering van Tesla wordt zo torenhoog, maar er zit blijkbaar geen plafond op. Ik kijk ook naar de marktwaarde en die wordt nu zo ongeveer 550 miljard dollar.

Wat ik kan melden is dat we hier echt moeten opletten met de markt en de hoge standen die we zien, ook het koopgedrag is niet te verklaren want als men iets ziet oplopen springt men er op. Er wordt amper gekeken naar de waardering, naar de toestand van de economie, naar de situatie waar we in zitten. Het zal wel echt heel goed moeten gaan volgend jaar met alles, als dat niet zo is dan loopt de bubbel in no-time leeg. Zelfs met een goeie economische fase zullen de PE waarden van de S&P 500 nog veel te hoog blijven met de koersen van nu en dat zeker bij de hoogvliegers. Zie de tabel hieronder ...

Posities en strategie:
We bouwen al posities op voor wanneer het gaat draaien en ik verwacht dat we dan in ieder geval voor een tijdje kunnen blijven zitten. Wat betreft 2021 dan zie ik zeker genoeg mooie kansen om er wat betreft het handelen een mooi jaar van te maken ...

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.215 dollar, de prijs van een vat Brent olie staat op 49,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu terugvalt tot 1845 dollar.

Maak nu gebruik van de aanbieding op US Markets Trading:
Zoals ik al aangaf sta hoe dan ook klaar om me te herpakken in 2021 wat mijn jaar zal worden wat betreft Trading, lid worden is dus belangrijk om alles optimaal te volgen.

Doe nu mee via de proef aanbieding voor €39 tot 1 FEBRUARI. Dan pakt u december mee en de start van 2021 meteen ook. Polleke Trading is dan €49 ... Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u meteen op de lijst, en ontvangt u de updates en signalen meteen !!

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.