Beursdagboek Trader Guy 28 december 2020, 08:56

...

Laatste dagen van 2020, hogere futures

28 december 2020, 08:56 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De kerst ligt achter ons, een rustige kerst voor iedereen door de beperkingen maar ik neem aan dat iedereen is uitgerust. We krijgen opnieuw een korte week met Nieuwjaar dat eraan zit te komen, ook oud en nieuw zal rustig verlopen. Vandaag in ieder geval de laatste maandag van 2020 en traditioneel zien we op maandag een markt die hoger zal starten.Vorige week was dat niet zo, toen verloor Europa fors met de AEX die even tot rond de 602-603 terug moest, vanmorgen zien we dat de index rond de 627-628 zal starten. De DAX doet het ook goed via de voorbeurshandel, de index staat op 13.750 punten. De futures op Wall Street staan ook hoger vanmorgen, de Dow future staat 160 punten hoger, de Nasdaq future rond de 90 punten in de plus. De SP future zien we zo'n 25 punten hoger vanmorgen.

De markt staat wat hoger door dat Trump dan toch zijn handtekening heeft gezet onder het steunpakket voor de Amerikaanse economie, vorige week weigerde hij dat nog. Hij wou meer geld vrijmaken, de steuncheque wou hij naar 2000 dollar brengen ipv de 600 dollar en kreeg daar wel steun voor van de Democraten maar niet de meerderheid van zijn eigen partij. Dat er geld komt zorgt ervoor dat de beurs wat opluchting laat zien. Aan de andere kant is het zo dat de beurs al meerdere keren positief heeft gereageerd op dat steunpakket in de tijd dat men er over onderhandelde. Op zich weer een sentiment beweging die weinig draagvlak heeft mijn inziens maar het nieuws is positief en we zijn bezig met de laatste dagen van het jaar.

Je zou het bijna al vergeten maar er kwam na het slot van de markten ook nog een BREXIT deal donderdag, ook daar moet de markt nog even op reageren uiteraard. De deal is er eentje waar er heel veel water bij de wijn werd gedaan. Op het feit dat er een deal is kan men wel positief reageren maar men moet de gevolgen ervan nog analyseren later deze week en begin volgend jaar.

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Het sentiment doet er dus voordeel bij door dat er wat hindernissen werden genomen waaronder de deal in de VS over de corona steun en het akkoord over een deal tussen de EU en het VK. Ik ben benieuwd hoe lang en tot hoever de markt deze groene golf kan dragen. Wat wel een feit is, de indices blijven in de bekende bearishe WIG zitten met iets hogere toppen en gelijke tot wat hogere bodems. Het gat onder de steunpunten blijft diep, dat hebben we vorige week maandag kunnen merken. Ware het niet dat Wall Street zich helemaal herstelde tijdens de sessie dan moest ik nog maar eens zien waar de markt onder de steun naartoe zou gaan. Het is niet het geval, we blijven hangen in de WIG en ik kan nu nog niet aangeven tot waar en hoe lang het nog gaat duren. Ik zal kijken waar ik eventueel kan aanhaken met wat posities.

Ik kijk hoe dan ook met belangstelling uit naar het nieuwe jaar 2021, vooral wat er gaat gebeuren met de markten en vooral de grote tech aandelen die hoe dan ook veel te hoog staan momenteel ... Die top 6 tech bedrijven zijn kolossaal (Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Facebook en nu ook met Tesla erbij) en pakken al ruim 25% van het gewicht in de S&P 500 voor zich maar in marktwaarde al rond de 50% van heel Wall Street. Zeer beangstigend en er zit juist mede daardoor een groot gevaar in de markt, hoe we het ook bekijken zoiets kwam nog nooit eerder voor ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.22 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 51,3 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1888 dollar staat.

Posities gesloten deze week:
Vorige week werden de posities gesloten met een mooie winst, zo komen we voor wat betreft de maand december op een mooie winst uit. Vanaf nu de kop vrij houden tijdens de laatste beursdagen van het volatiele jaar 2020 en ga ik me richten op 2021. Ik begin al uit te kijken naar wat nieuwe posities die dan mee kunnen naar januari 2021. Zorg uiteraard dat u in 2021 erbij bent want er komen veel kansen op de beurs want de volatiliteit zal nog wel een tijdje aanhouden. En denk eraan, 2020 was niet goed maar ik voel aan alles dat 2021 voor US Markets Trading goed kan uitpakken, dus kom of blijf in ieder geval aan boord.

Dan onze mooie Kerst aanbieding voor de trading signalen:
Probeer het in ieder geval zodat u de start van het nieuwe jaar in ieder geval niet hoeft te missen, er komen hoe dan ook hele mooie kansen in 2021 ...

Maak nu gebruik van deze KERST-EINDE JAARS aanbieding ... €25 tot 1 MAART 2021 ... Polleke €35 tot 1 MAART 2021 !!!

Systeem Trading (€25 tot 1 MAART)

Index Trading (€25 tot 1 MAART)

Guy Trading (€25 tot 1 MAART)

Polleke Trading (€30 tot 1 MAART)

Aandelen portefeuille (€20 tot 1 MAART)

COMBI TRADING (€50 tot 1 MAART)

Resultaat deze maand december 2020:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »