Beursdagboek Trader Guy 2 januari 2021, 10:30

...

Weekend update: Vooral een beter 2021 op alle gebied

2 januari 2021, 10:30 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Ik wens iedereen een goed 2021 zowel wat betreft gezondheid, vrijheid en uiteraard ook wat betreft de beurs. Zelf heb ik de overgang naar dit jaar rustig kunnen vieren thuis, het is niet anders en we moeten met zijn allen ervoor zorgen dat we van dat virus af geraken in 2021. De betere tijden komen wel weer terug na een goeie inspanning met zijn allen.Wat betreft de markt, Duitsland bleef dicht op oudejaarsavond, de AEX was wel open en met wat geschuif hier en daar verloor de index op de laatste dan 3,4 punten om het jaar op 624,61 punten af te sluiten, over het gehele jaar won onze index 3,3%. De winnaars van 2020 waren vooral Adyen (+161%) en ASML (+50%) waren duidelijk de grote winnaars van dit jaar. Aan de andere kan zien we dat vooral Galapagos de verliezer van het jaar werd met -58%. Verder zien we Shell 45% verliezen in 2020 vanaf de start van het jaar. Dat 2020 volatiel was kunnen we zien bij het verloop van de AEX index, de hoogste stand kwam uit op 633,12 punten, de laagste stand lag op 389,6 punten.

Op Wall Street werd het ook een zeer goed jaar met zowel de Dow Jones, de S&P 500 en de beide Nasdaq indices die op een recordstand het jaar uitgaan. De Dow Jones sloot op oudejaarsavond 0,7% hoger met een nieuwe recordstand op 30.606 punten, vanaf de slotstand van 2019 op 28.534,88 punten een jaarwinst van 2075 punten. We herinneren ons zeker nog de dagen in maart toen de Dow Jones kelderde tot 18.213,65 punten. Het herstel vanaf de bodem was er ook een om nooit te vergeten want de Dow brak in november al voor het eerst door de 30.000 punten. De markt herstelde zich dan ook over de gehele lijn en we zien dat ook de S&P 500 een sterk jaar achter de rug heeft, deze index won afgelopen jaar vanaf 3234,85 tot het slot op 3756,07 ruim 521 punten (+16%). Dan nog de Nasdaq, deze index uiteraard samen met de Nasdaq 100 kwam er het sterkst uit deze keer, de index won op jaarbasis maar liefst 43% terwijl de Nasdaq 100 het zelfs nog iets beter deed, de index ging van 8794 punten naar 12.880 punten (+46%) en sluit het jaar af op een nieuwe hoogste slot ooit.

Een goed jaar voor de beurs met een slecht economisch klimaat, we weten allemaal hoe dat komt want het virus kwam plots uit het niets en zette de gehele wereld op zijn kop. De beurzen gingen in eerste instantie mee in de negatieve spiraal maar alles herpakte zich snel en heftig. Hoe het komt en wat daarvan de logica is weten we niet goed te plaatsen. Wel is het zo dat de waarderingen op de beurs zeer hoog staan, kijken we naar de gemiddelde PE waarde van de S&P 500 index dan komt deze uit op maar liefst 37,85 met de slotkoers van 31 december (zie deze link). Verder kregen we een grote groep met nieuwe beleggers die de beurs eigenlijk niet kennen maar meedoen met het speculeren op aandelen, men noemt ze de Robin Hood's die de markten in de war schoppen vanaf de bodem dit jaar. Ze speculeren vooral via de optiemarkt en kopen vooral Call's op zeer hoog gewaardeerde aandelen uit de technologie sector. Hun favorieten waren Apple, Tesla, Microsoft, Amazon, Alphabet en Facebook, juist deze groep die we de BIG 6 noemen wisten forse winsten te behalen in 2020.

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Als laatste power instrument om de beurzen de hoogte in te jagen waren de Centrale Banken die samen duizenden miljarden de markt in pompten om de zaken stabiel te blijven houden tijdens deze grote crisis. Nooit eerder werd er zoveel hulp geboden door de Centrale Banken, de sommen geld die erbij werden gedrukt overtreffen in het veelvoud die van tijdens en na de banken crisis van 2008-2009. Dat zorgt voor een extreem lage rente, en een lage rente stuurt het geld naar de beurzen. Aan de andere kant zullen we moeten leren leven met een zwaar overgewaardeerde markt, voor mij is dat ook allemaal nieuw maar ik vraag me wel af hoe lang men dit zal volhouden ofwel zal kunnen volhouden.

Mijn taak in 2021 wordt natuurlijk om mee te profiteren van het sentiment en me minder tegendraads op te stellen om zo een grotere beweging omlaag mee te pakken. Ook deze keer werd het duidelijk dat het niet werkt zolang we te maken hebben met nieuwe en tot over de oren in de schulden zittende speculanten. Die worden er hoe dan ook op een bepaald moment uitgedrukt maar dat kan nog een tijdje duren. Mijn doelstelling voor dit jaar is om zo vaak als maar kan de markt te volgen met posities.

Vanaf maandag starten we het nieuwe jaar met vol goeie moed, doe mee meteen in het nieuwe jaar, tot maandag loopt de aanbieding nog voor een proefabonnement, nu tot 1 MAART voor €25 !!!

Strategische posities begin volgend jaar:
Vorige week werden de laatste posities van die dit jaar nog meetellen gesloten met een mooie winst, zo komen we voor wat betreft de maand december in ieder geval op een mooie winst uit. Vanaf nu richt ik me op 2021 met wat nieuwe posities die dan mee kunnen naar januari, u kunt uiteraard mee door lid te worden.

Zorg uiteraard dat u er in 2021 bij bent want er komen zeker genoeg kansen op de beurs want de volatiliteit zal nog wel een tijdje aanhouden. Ik zal zowel LONG als SHORT posities nemen waar dat kan, meer de richting van de markt zien te volgen ook al lijkt de waardering bij sommige sectoren veel te hoog. We zitten nu eenmaal in een fase waar er wordt overdreven net zoals in 1999-2000 maar ook toen duurde het lang en tot april 2000 voor de grote draai er kwam.

Hoe dan ook, 2020 was niet goed en werd er te vaak voor short posities gekozen in de oplopende markt. Met de nieuwe blik en vooral de nieuwe start van het jaar voel ik aan alles dat 2021 voor US Markets Trading wel goed kan uitpakken, dus kom of blijf in ieder geval aan boord.

Maak nu gebruik van de mooie eindejaar aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen in 2021 ... Via deze EINDEJAAR aanbieding ... €25 tot 1 MAART 2021 ... Polleke €35 tot 1 MAART 2021 !!!

Systeem Trading (€25 tot 1 MAART)

Index Trading (€25 tot 1 MAART)

Guy Trading (€25 tot 1 MAART)

Polleke Trading (€30 tot 1 MAART)

Aandelen portefeuille (€20 tot 1 MAART)

COMBI TRADING (€50 tot 1 MAART)

Resultaat deze maand december 2020:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.