Beursdagboek Trader Guy 4 januari 2021, 08:51

...

Groene start 2021, nieuwe records op de rol?

4 januari 2021, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De futures beginnen positief aan het nieuwe jaar, we zien overal plussen vanmorgen met de AEX die een punt of 4-5 hoger van start wil, de DAX geraakt voorbeurs een goeie 150 punten hoger om dicht bij de recordstand te komen. Verder na de records van afgelopen donderdag zien we dat Wall Street ook weer hoger geraakt.Waar ik op ga letten de komende dagen is wat de indices zullen doen binnen de WIG die al een geruime tijd wordt gevormd via de charts, we zitten nu natuurlijk bovenin en het is de vraag of er een uitbraak naar boven kan worden geforceerd? Dat is over het algemeen niet de verwachting maar zoiets kwam eerder ook al voor, normaal is de WIG bearish volgens de theorie alleen zit er ook de mogelijkheid bij dat we naar boven uitbreken en dan is er nog best veel ruimte om via de overdrijving nog verder door te stoten. Meestal blijft de WIG zich verder door ontwikkelen met hogere toppen en hogere bodems.

We weten ook dat er slechte dagen tussen kunnen zitten, denk aan de maandag 2 weken geleden toen de AEX heel snel terug moest tot rond de 602-603 punten na dat in het VK die nieuwe variant van het virus de kop opstak en de grenzen een paar dagen dicht gingen. We zien dan meteen dat de verkopers klaar staan om via de escape uit de markt te gaan, en dan gaat dat snel als het volume toeneemt. Verder weten we ook dat de zogenaamde nieuwe spelers alles snel weer op pakken en dan vooral op Wall Street waar de beurs een soort speelveld is geworden voor de nieuwe speculanten die men de Robin Hood's noemt. Die blijven tot over de nek in aandelen, opties en andere speculatieve producten volop gokken op nog meer, soms veel meer winst. Dat blijft een zeer gevaarlijke factor die we niet zomaar naast ons neer kunnen leggen.

De gemiddelde waardering bij de brede S&P 500 loopt snel op richting de 40 nu, dat wil zeggen dat men gemiddeld al 40 keer de winst van een bedrijf wil betalen, dat is mijn inziens gemiddeld nog NOOIT zo hoog geweest. Blijf dus alert, op een gegeven moment gaat dit verkeerd aflopen want de uitgang wordt bij een grote correctie te smal, een flessenhals zoals we dat noemen. Het gaat dan om die nieuwe speculanten die zwaar beleend in de markt zitten en onherroepelijk met MARGIN CALLS te maken gaan krijgen en dan wil ik eens zien hoe dat gaat uitpakken bij de grotere indices op Wall Street en uiteraard ook via de gehele markt. Dat is voor later, hou het in ieder geval in gedachte want dit wordt een groot probleem, het geleende geld dat in de markten zit zodat velen ongedekt speculeren en dus een zeer groot risico op zich nemen.

Goed, dat is voor een latere fase, mijn taak in 2021 wordt natuurlijk om mee te profiteren van het sentiment en me minder tegendraads op te stellen om zo een grotere beweging omlaag mee te pakken. Dat momentum komt er wel en dan zal ik nog wel tijd krijgen om eraan mee te doen. Zolang de markt omhoog wil moet ik dat zien te respecteren ook al zitten we met waarderingen die mijn inziens totaal niet kloppen gezien de geschiedenis op de markten ...

Vanaf vandaag starten we het nieuwe jaar met volle overtuiging, doe meteen in het nieuwe jaar, er loopt een aanbieding voor een proefabonnement, nu tot 1 MAART voor €39 !!!

Strategische posities:
Vorige week werden er al wat posities opgenomen voor de start van dit nieuwe jaar, die kunnen nog worden opgenomen. Als u lid wordt kunt u alles inzien via onze Tradershop op de website. We gaan in ieder geval met de markt mee en ik wil even zien hoe we deze week gaan uitkomen met de doelen die ik heb aangegeven. Wat ik wel verwacht is dat de markt volatiel zal blijven, ook dit jaar zullen we moeten schakelen tussen long en short.

Maak nu gebruik van de proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 MAART 2021 ... Polleke €49 tot 1 MAART 2021 !!!

Systeem Trading (€25 tot 1 MAART)

Index Trading (€25 tot 1 MAART)

Guy Trading (€25 tot 1 MAART)

Polleke Trading (€30 tot 1 MAART)

Aandelen portefeuille (€20 tot 1 MAART)

COMBI TRADING (€50 tot 1 MAART)

Resultaat deze maand december 2020:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.