Beursdagboek Trader Guy 8 januari 2021, 08:31

...

Nasdaq en Tesla sterk, DAX trekt ook even door

8 januari 2021, 08:31 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Weer nieuwe recordstanden op Wall Street na een slechte start van de week, vooral de Nasdaq viel op gisteren met een stevige plus (2,5%). Een groot optimisme dat er snel weer een nieuw steunpakket komt tegen de crisis overheerst de markt plots weer, de zoveelste stijging op hoop dus. Belangrijk daarbij is dat de Democraten nu overal de meerderheid hebben ook al is de verdeling in de Senaat 50-50 maar Vice-president Harris kan dan altijd de laatste stem geven om een item erdoor te krijgen.Voorlopig stuwt dit Wall Street momenteel maar dat is al zo'n lange tijd gaande dat je op een gegeven moment echt moet gaan denken waar we staan en hoe het met de waarderingen zit ... Zie het aandeel Tesla dat gewoon verder stijgt zonder echte winstnemingen, Tesla won weer 8% nadat analisten van RBC Capital hun advies hadden verhoogd voor de maker van elektrische auto's met als koersdoel 810 dollar. Door de waanzin, want anders kan ik het helaas niet noemen, zien we dat Elon Musk nu de rijkste man op aarde is geworden met een kapitaal van maar liefst 188 miljard dollar. Ooit was Bill Gates de rijkste man met iets van 48 miljard dollar niet eens zo lang geleden (2013-2014). Musk haalt nu dus Jeff Bezos in als rijkste persoon op aarde.

Europa lag er dan weer verdeeld bij, de AEX verloor zelfs bijna 2 punten, de DAX deed het dan wel weer goed want op slotbasis won de DAX gisteren 76 punten. Verder zien we de Franse CAC 39 punten hoger. Vanmorgen staan de futures weer wat hoger, de DAX tot rond de 80-90 punten, de AEX zo'n 5 punten. Ook op Wall Street hogere indicaties, de Dow future een 150 punten hoger, de Nasdaq 100 futures zo'n 40 punten. Vanmiddag om 14:30 krijgen we cijfers over de werkgelegenheid, eens zien hoe die uitpakken en hoe de markten erop gaan reageren. Alles staat net boven de toppen nu, maar nog steeds aan de bovenkant van de WIG technisch bekeken.

Paniek aankopen kunnen top aangeven:
De Nasdaq vertoonde gisteren een soort paniekachtig koopgedrag, nu was men blij dat de chaos in het Capitool voorbij is en dat Trump dan plots toch instemde met een ordelijke machtsoverdracht. De Nasdaq Composite en de Nasdaq 100 wonnen beiden 2,5% vooral weer door de power aandelen Tesla, Apple, Microsoft en Alphabet.

Verder won de S&P 500 gisteren 1,5% terwijl de Dow Jones 0,7%. Maar opnieuw viel het op dat de Nasdaq Arms Index, een volume gewogen breedte-indicator, daalde tot 0,387. Dat heb ik al een keer aangegeven want op Wall Street geven dalingen van deze indicator aan dat als die onder de 0,50 terecht komt er sprake is van paniekaankopen. Dat komt door dat er door FOMO (Fear Of Missing Out) aankopen samen met het moeten afdekken van short posities die open staan worden uitgevoerd.

Deze indicator (Nasdaq Arms Index) komt tot stand via de verhouding tussen het aantal oplopende aandelen te delen door het aantal dalende aandelen waar men ook het volume verhouding van beide richtingen erbij neemt. Naarmate de onderliggende index (de Nasdaq) stijgt zal de Arms index wel vaak en bijna altijd tot onder de 1 zakken, dan zijn er vanzelf meestal meer stijgers dan dalers. Niet vaak is het zo dat het aantal aandelen op de Nasdaq die oplopen en dalen een verhouding laten zien van 3 tegen 1 en dat daar nog bijkomt dat het volume van de oplopende aandelen meer dan 90% van het totale volume voor zich neemt. Door deze waarnemingen, ofwel deze factoren samen zakt deze Nasdaq Arms index tot onder de 0,5 waardoor we dan spreken van paniek aankopen. Dat is het verloop van de Nasdaq wat we gisteren hebben gezien.

Let er wel op dat de Nasdaq woensdag nog fors verloor, dus het werd echt een opkopen van de DIP sessie.

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.226 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 54,85 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1910 dollar staat.

Strategische posities:
Er lopen wat posities die in de loop van de week werden opgenomen, zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u alles inzien via onze Tradershop op de website. We proberen in ieder geval met de markt mee te gaan, wat ik verwacht is dat de markt volatiel zal blijven, ook dit jaar zullen we moeten schakelen tussen long en short.

Maak nu gebruik van de proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 MAART 2021 ... Polleke €49 tot 1 MAART 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 MAART)

Index Trading (€39 tot 1 MAART)

Guy Trading (€39 tot 1 MAART)

Polleke Trading (€49 tot 1 MAART)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MAART)

COMBI TRADING (€79 tot 1 MAART)

Tussenstand deze maand januari 2021:


Resultaat afgelopen maand december 2020:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.