Beursdagboek Trader Guy 9 januari 2021, 11:27

...

Weekend update: Records en bubbels tijdens eerste week 2021

9 januari 2021, 11:27 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Weekend update:
De AEX, de DAX en Wall Street sluiten vrijdag allemaal met winst en zetten nieuwe records neer (behalve de AEX), De AEX sluit wel op de hoogste stand na september 2000 af op 645,6 punten. Dat op een dag dat er een krimp kwam van het aantal nieuwe banen in de VS en dat voor het eerst sinds april. Opvallend was opnieuw Tesla dat al op 880 dollar (+8%) de week afsluit.Volgens de berekeningen is Tesla nu 800 miljard dollar waard en zien we dat Elon Musk die in 2017 bijna bankroet was een vermogen bezit van 200 miljard dollar. Het valt wel op dat speculanten momenteel extreme risico's nemen. Men zit met het hoofd ver boven de wolken momenteel ...

Wall Street eerste week 2021:
Op weekbasis, de eerste week van het nieuwe jaar zien we dat de Dow Jones 491. punten winst boekt (+1,6%) terwijl de brede S&P 500 een plus van 68,5 punten boekt (+1,83%). De Nasdaq sluit de week 314 punten hoger af (+2,43%) terwijl de Nasdaq 100 het met iets minder moet doen, de index won 217 punten (+1,68%). De Dow Transport won 369 punten (+2,95%) terwijl de Semi-conductor index 141 punten winst boekt (+5,05%). Een redelijk sterke week op Wall Street na de slechte start van maandag toen alles omlaag moest. Wel zien we overal nieuwe recordstanden op Wall Street ofwel de indices stonden nooit eerder zo hoog als vrijdag op slotbasis. De beurzen zetten dus in op een uitbetaling van 2000 dollar per burger als steun voor de crisis.

Europa eerste week 2021:
De AEX laat ook een sterke week achter, de index sluit de week 21 punten hoger af ofwel +3,36% op 645,6 punten. De AEX staat in tegenstelling tot de rest nog wel een eind onder de hoogste stand ooit die op 703,18 punten uitkomt (september 2000). De DAX zet vrijdag wel een nieuw record neer, de intraday hoogste stand ooit zien we bij de DAX op 14.131 punten en werd vrijdag neergezet, de index sluit dan wel met een record slotstand op 14.049,53 punten. Op weekbasis wint de DAX 331 punten (+2,41%) en mist net als de rest in Europa de start van het nieuwe jaar niet. De Franse CAC 40 deed het ook goed op weekbasis, de index sluit de week 155 punten (+2,8%) hoger. Een sterke week in Europa en dat desondanks dat de lockdown in Duitsland en Nederland wordt verlengt en dat het in veel sectoren alleen maar slechter gaat.

Het aandeel dat de AEX het meest stuwde was natuurlijk ASML, vrijdag won de bouwer van machines voor chips bouwer 3%, ool ASMI won fors, het chip aandeel sluit vrijdag 3,7% in de plus. We zien dat deze sector het goed deed de afgelopen week want de Semi-Conductor index in de VS won 5%. Aandelen als KLA-Tencor, Micron Tech, Applied Materials, TSMC, Samsung en ST Micro laten de afgelopen week forse plussen zien. Ook in deze sector moeten we zeer alert blijven voor de overdrijving die er gaande is.

Binnen de AEX zien we ook wat dalers vrijdag, zo moesten de financiële waarden inleveren en werd Arcelor Mittal 2,4% goedkoper. Ook Unibail verloor 2,3%.

De komende week moeten we hoe dan ook weer alert blijven, de markten zetten door omhoog na dat er weer werd gekocht na een DIP maar aan de andere kant blijven de waarderingen veel te hoog. De gemiddelde waardering van de brede S&P 500 in de VS is gestegen naar 38.5 na het slot van vrijdag. Ik zal de markt blijven respecteren want dat moet, daarom blijf ik flexibel wat betreft de handel en dus de signalen. Hier en daar probeer ik iets, anticipeer op momenten met posities rond steun of weerstand. Vrijdag heb ik 2 posities gesloten en het plan is om begin volgende week weer wat op te nemen maar dan op meer interessante niveau's. In deze markt moet je af en toe herschikken en het verlies als dat er is zien te beperken. Als ik dan beter kan instappen dan zijn dit soort herschikkingen waardevol. Dus de komende week zal ik weer 1 of 2 posities opnemen en dan op indices op Wall Street. Meedoen kan door lid te worden uiteraard ...

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.222 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 56,25 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1850 dollar staat.

Strategische posities:
Er lopen nu wat posities die in de loop van de week werden opgenomen en er komen er de komende week nog 1 of 2 bij in ieder geval. Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u alles inzien via onze Tradershop op de website. We proberen in ieder geval met de markt mee te gaan, wat ik verwacht is dat de markt volatiel zal blijven, ook dit jaar zullen we moeten schakelen tussen long en short.

Maak nu gebruik van de proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 MAART 2021 ... Polleke €49 tot 1 MAART 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 MAART)

Index Trading (€39 tot 1 MAART)

Guy Trading (€39 tot 1 MAART)

Polleke Trading (€49 tot 1 MAART)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MAART)

COMBI TRADING (€79 tot 1 MAART)

Tussenstand deze maand januari 2021:


Resultaat afgelopen maand december 2020:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.