Beursdagboek Trader Guy 29 december 2020, 08:57

...

Beurzen stomen door richting nieuwjaar

29 december 2020, 08:57 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt trekt stevig door zo kort voor het einde van 2020, alleen de AEX blijft iets achter zo lijkt het maar die komt in een week tijd ook van de bodem op 602-603 terug tot dicht bij de 630 punten zodat er toch vooruitgang in blijft zitten. Vandaag zien we weer een plus via de futures, ook Wall Street met vooral de Nasdaq trekken verder door vanmorgen.



De Dow wist 200 punten erbij te sprokkelen gisteren, vanmorgen zien we er nog 150 punten bij komen, ook de Nasdaq die gisteren 95 punten hoger sloot staat via de futures weer wat hoger, de Nasdaq 100 future laat een plus van rond de 55-60 punten zien en staat al op 12.890 punten vanmorgen. Verder zien we de DAX doortrekken richting de 14.000 punten (13.880) voorbeurs. De AEX start rond de 629 punten vanmorgen.

Ik kijk zeker met de nodige belangstelling uit naar het nieuwe jaar 2021, vooral wat er gaat gebeuren met de markten en vooral de grote tech aandelen die hoe dan ook veel te hoog staan momenteel ... Die top 6 tech bedrijven zijn kolossaal (Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Facebook en nu ook met Tesla erbij) en pakken al ruim 25% van het gewicht in de S&P 500 voor zich maar in marktwaarde al rond de 50% van heel Wall Street. Zeer beangstigend en er zit juist mede daardoor een groot gevaar in de markt, hoe we het ook bekijken zoiets kwam nog nooit eerder voor ...

De fase van overdrijving kan een tijd aanhouden zolang er spelers op de markt bezig zijn die geen enkel besef hebben van wat ze kopen en vooral tegen welke prijs. Gisteren kwam ik het grafiekje tegen met waar we nu zitten wat betreft het handelen op de beurs en de Margin die men daarbij gebruikt. Die zit nu op 50% net zoals in 1999-2000 en 2008, als er een daling komt, ik zeg wel als die er komt maar ik kan onmogelijk aangeven wanneer die er komt, dan zal die zeer heftig worden en zullen we net als toen die grote margin calls krijgen. Dat is niet iets wat ik denk dat er komt, het zal zeker zo zijn. In feite hebben we dat al gezien in februari-maart toen de indices soms op 1 sessie 5-6 tot 8% verloren.

Deze fase komt hoe dan ook terug door deze zeer gevaarlijke manier van beleggen-speculeren. Met andere woorden, een grote groep zit tot over de oren in de schulden via de aandelen die er werden gekocht. Zo lang de koersen omhoog gaan is er niks aan de hand, komt er een grote correctie dan komt Packman langs en eet alles op wat die tegenkomt wat voor het oprapen ik. Een zeer gevaarlijke situatie, hou er rekening mee en ga niet beleggen of speculeren met geleend geld en zeker niet op dit moment.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.224 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 51,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1884 dollar staat.

Posities gesloten vorige week:
Vorige week werden de posities gesloten met een mooie winst, zo komen we voor wat betreft de maand december op een mooie winst uit. Vanaf nu de kop vrij houden tijdens de laatste beursdagen van het volatiele jaar 2020 en ga ik me richten op 2021. Ik begin al uit te kijken naar wat nieuwe posities die dan mee kunnen naar januari 2021. Zorg uiteraard dat u in 2021 erbij bent want er komen veel kansen op de beurs want de volatiliteit zal nog wel een tijdje aanhouden. En denk eraan, 2020 was niet goed maar ik voel aan alles dat 2021 voor US Markets Trading goed kan uitpakken, dus kom of blijf in ieder geval aan boord.

Dan onze mooie eindejaars aanbieding voor de trading signalen:
Probeer het in ieder geval zodat u de start van het nieuwe jaar in ieder geval niet hoeft te missen, er komen hoe dan ook hele mooie kansen in 2021 ...

Maak nu gebruik van deze EINDEJAARS aanbieding ... €25 tot 1 MAART 2021 ... Polleke €35 tot 1 MAART 2021 !!!

Systeem Trading (€25 tot 1 MAART)

Index Trading (€25 tot 1 MAART)

Guy Trading (€25 tot 1 MAART)

Polleke Trading (€30 tot 1 MAART)

Aandelen portefeuille (€20 tot 1 MAART)

COMBI TRADING (€50 tot 1 MAART)

Resultaat deze maand december 2020:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.