Beursdagboek Trader Guy 23 januari 2021, 14:58

...

Stapje terug maar Nasdaq toch nog een nieuw record

23 januari 2021, 14:58 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De slotstanden op Wall Street kwamen vrijdag overwegend lager uit, de Dow Jones verloor 0,6% terwijl de SP 500 zo'n 0,3% moest inleveren. De Nasdaq die ook negatief begon vrijdag kon er nog wel net een plusje uitslepen want de index won 0,1%. Na de nieuwe recordstanden van donderdag kwamen er dus over het algemeen wat winstnemingen. Alleen de BIG-Tech had daar nog geen zin in en daardoor kon vooral de Nasdaq een uitzondering maken ...Er zijn op zich redenen genoeg om ervan uit te gaan dat de beurzen toe zijn aan een grotere correctie en dan zeker bij bepaalde sectoren die in een BUBBEL zitten. Ik weet ook wel dat er veel nieuwe beleggers zullen zijn die wat ik schrijf en vaak herhaal allemaal niet aan de orde is maar toch, denk voor je wat doet even heel goed na en leer vooral ook van wat er zich in de geschiedenis afspeelde. En laten we meteen ook terug gaan naar fases, niet eens lang geleden, dat beurzen in no-time 30 tot 40% kunnen verliezen.

Vergeet vooral ook niet dat het sinds 2000 al 3 keer is voor gekomen, in 2000, in 2008 en recent nog in 2020. Probleem is dat velen pas na de dip van maart 2020 zijn begonnen met de beurs en het gewend zijn geraakt dat het snel gaat en je er veel mee kunt verdienen. Dat is ook zo maar de keerzijde van de medaille moet men nog ontdekken, er kennis mee maken en dat komt er sneller aan dan velen denken. Noem mij maar negatief, dat mag, maar hou er ook rekening mee dat ik dit soort fases al heb meegemaakt, tot 4 keer toe zelfs want ook in 1987 was ik al met de markt bezig.

Vanmorgen zag ik al dat 25% van de kapitaal waarde van de gehele S&P 500 naar 6 bedrijven gaat, dat zijn Apple, Facebook, Alphabet, Amazon, Microsoft en sinds kort ook Tesla (zit net in deze index). U leest het goed, 25% marktwaarde van de 500 grootste bedrijven in de VS gaat naar 6 bedrijven. De rest wordt over 475 bedrijven verdeeld. Toch wel vreemd en niet goed te begrijpen. Binnen de Nasdaq 100 (de 100 grootste technologie bedrijven) nemen deze 6 bedrijven zelfs 42% voor hun rekening, u leest het goed, bijna de helft !!

Let op, er zijn meer signalen te zien waardoor de markt een correctie door kan maken nu. De bubbel conditie die ik hierboven heb uitgelegd kennen we nu maar we zijn ook 3 tot 4 fases door gegaan waar beleggers zich aan vast hebben kunnen houden sinds begin november. De eerste was dat Trump weg moest en Biden kwam, beleggers waren er tevreden mee. Later kwam daar nog de definitieve keuze bij en de afgelopen week de inwijding van de nieuwe president. Dat is nu achter de rug, de proeverij is geweest, nu moet het hoofdmenu er komen en dat wordt een moeilijker blok in zijn geheel. Met andere woorden, dat gedoe rondom de president wisseling ligt achter ons, nu moeten er potten gebroken worden.

Een ander feit is COVID-19, de markt won vele EXTRA procenten door dat er een vaccin kwam, tot 3 en zelfs 5 als we de Rus en de Chinees erbij pakken. Maar dat loopt totaal niet naar wens, er zijn te weinig vaccins aanwezig ofwel beschikbaar om het snel voor elkaar te krijgen. Vanmorgen las ik dat Pfizer al niet kan voldoen aan wat ze hadden aangegeven en dat het AstraZeneca vaccin tot 50 tot 60% van wat werd toegezegd niet te leveren is dit kwartaal. Productie problemen of vragen de mutaties om een nieuwe samenstelling van het vaccin? Of werkt het niet meer naar behoren? Dat weten wij natuurlijk niet maar dat er iets aan de hand lijkt is duidelijk op die manier. Vaccins, mutaties, langer in een lockdown sinds deze week en onzekerheden. Alles bij elkaar zeker iets om niet te negeren, om voor op te letten en iets wat de beurzen ook parten kan spelen de komende periode.

En er zijn nog wel wat meer redenen te bedenken dat het allemaal wat te snel is gegaan en dat de markten zwaar overspannen worden aan deze niveau's. We gaan wel zien waartoe het zal leiden, wel opletten dus want ik zeg dat niet zonder reden en probeer velen te waarschuwen dat markten niet ongestraft opmerkelijk duurder worden. Eens zal de zwaartekracht haar werk doen, velen zweven ergens tussen de wolken momenteel en dan moet je echt op je goede zijn, opletten dus ...

Uiteraard roepen veel analisten nu dat alles goed is momenteel, dat de bedrijven op volle toeren draaien desondanks de pandemie en dat het allemaal wel in orde zal komen omdat er vaccins zijn. Wel dat zeiden deze analisten ook in 1987, 2000 en vooral ook in 2008, wat er daarna gebeurde weten we wel ... Een analist zegt meestal als alles meevalt en hoog staat KOPEN maar als we een grote correctie doormaken en heel laag staan dan zegt het merendeel VERKOPEN. Of dat nu weer zo zal gaan weet ik niet, maar ik heb uit het verleden best veel mogen leren en wat ik nu zie overtreft op alle vlakken 1987, 2000, 2008 en begin 2020 !!!

Voor het weekoverzicht met grafieken zie verder in deze update, eerst even over de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 APRIL, als u mee wilt met een correctie van de markt, wordt nu dus lid want er gaan zich kansen voordoen dit kwartaal ...

Maak nu gebruik van de NIEUWE proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Europa wisselende week achter de rug:
De indices hier in Europa hebben een wisselend verloop achter de rug, de AEX sluit bekeken over de gehele week en vooral door het aandeel ASML 9 punten hoger (+1,35%). De DAX sluit de week ook wat hoger af maar dan minder sterk dan de AEX, de DAX won uiteindelijk 86 punten (+0,63%). Aan de andere kant verloor de Franse CAC 40 dan weer 52 punten (-0,95%) zodat er hier in Europa wel meer verschil zat in de markt dan wat we op Wall Street zien. Vooral de door technologie gedragen indices deden het de afgelopen week veel beter, de AEX die zwaar door ASML wordt gedragen viel daardoor meteen op tussen de rest in Europa.

Marktoverzicht Wall Street:
Op weekbasis was er over het algemeen winst op Wall Street, dat ziet u via de tabel hieronder waar de Trackers op de indices onder elkaar staan. Wel verloor de Dow Jones Transport index op weekbasis zo'n 0,65%. De meeste andere indices sluiten ook de 3e week van dit nieuwe jaar positief af ... Vooral de technologie ofwel beide Nasdaq indices deden het met een plus van 4% goed.

WIG blijft bij de Dow Jones, Nasdaq 100 en de S&P 500

RISING WIG Dow Jones

RISING WIG S&P 500

RISING WIG Nasdaq 100


U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ...https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.217 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 55,1 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1855 dollar staat. De Bitcoin herpakt zich na enkele dolle dagen, nu moet je 31.800 dollar neertellen voor 1 Bitcoin ...

Inter Market overzicht vrijdag op slotbasis ...

Strategische posities opgenomen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen de lopende posities inzien via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat de markt volatiel blijft en die volatiliteit kan zelfs nog wat gaan toenemen de komende periode.

Wat ik moet doen is in ieder geval blijven schakelen tussen long en short. Deze maand loopt wat wisselend, op zich met nog meer dan genoeg kansen uiteraard en we zitten nu nog met wat posities in de markt ... Doe nu mee met de nieuwe proef aanbieding die loopt tot 1 APRIL en dat met een mooie korting !!

Maak nu gebruik van de NIEUWE proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.