Beursdagboek Trader Guy 20 januari 2021, 08:33

...

Technologie sterk, andere indices twijfelen wat

20 januari 2021, 08:33 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De indicaties laten vanmorgen zien dat Europa wat lager kan openen terwijl Wall Street vlak tot wat hoger kan starten later vandaag gezien de stand van de futures. Vandaag wordt de nieuwe president ingewijd in de VS, het is nu de beurt aan Joe Biden om het land door een hoop problemen en uitdagingen te loodsen de komende 4 jaar.We zien een kleine 10 punten verlies bij de DAX, de AEX kan zo te zien tot 5 punten hoger starten vooral door ASML na de cijfers, we moeten nog zien hoe dat na de opening zal gaan. Frankrijk wint 15 punten voorbeurs. Als ik naar Wall Street kijk dan staan de futures daar wat hoger, de Dow zo'n 20 punten, de Nasdaq future 75 punten en de S&P future rond de 9 punten.

Cijfers ASML:
Dan even een korte blik op de cijfers van ASML, het bedrijf behaalde de eigen doelstellingen ruimschoots maar een kleine tegenvaller was dat het bedrijf de verwachtingen voor 2021 niet verhoogde deze keer. Het uitdagende jaar 2020 was een jaar met sterke groei vertelde de CEO erbij. ASML maakte een omzet van €4,25 miljard met een brutomarge van 52%. De verwachtingen lagen wat lager, op €3,6 tot €3,8 miljard met een brutomarge van 50%. De nettowinst in Q4 bedroeg €1,35 miljard wat goed is voor €3,23 per aandeel.

Yellen met wat uitspraken dinsdag:
Janet Yellen zei dat de staatsschuld sterk gestegen is, maar dat de lasten om die te financieren door dat de rente laag staat te overzien zijn hetgeen ruimte geeft om nog meer geld de economie in te pompen om de crisis te lijf te gaan. Over China zei Yellen dat het land de belangrijkste rivaal van de VS blijft en dat ze bereid is om alle instrumenten in te zetten om misbruik en oneerlijke en illegale praktijken door China aan te pakken. De beste manier om dat te doen is door met bondgenoten samen te werken, volgens Yellen.

Opvallend was dat de banken overal in moesten leveren, op Wall Street na de cijfers van Goldman Sachs zien we dat al want het aandeel verloor 2% na de sterke cijfers. In Europa verloor Deutsche Bank 3% maar ook Santander, BNP Paribas, ING, ABN Amro en KBC verloren dinsdag. Goldman Sachs boekte afgelopen jaar 9,6 miljard dollar winst waardoor de winst veel hoger uitkwam dan verwacht vooral door de handel op aandelen wat goed verliep.

Nabeurs kwam Netflix met cijfers en liet een sterke groei van abonnees zien tijdens het 4e kwartaal. Het aandeel steeg nabeurs ruim 12%. Netflix kwam zoals altijd als eerste uit de FAANG groep met cijfers. Grote techbedrijven zoals Facebook, Alphabet en Amazon uit de bekende FAANG groep hadden ook een sterke dag dinsdag. Tesla profiteerde mee van het sterke sentiment bij de technologie en steeg opnieuw 2%.

Economische cijfers:
08:00 Producentenprijzen - December (Dld)
11:00 Inflatie - December (Europa)
16:00 Vertrouwen huizenbouwers - Januari (VS)
18:00 Presidentiële inauguratie Joe Biden (VS)

Kwartaalcijfers vandaag:
13:00 Morgan Stanley
13:00 Procter & Gamble
13:00 UnitedHealth
22:00 Alcoa
22:00 United Airlines

Verder nog de cijfers deze week via het overzicht hieronder

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ...https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.215 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 56,3 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1853 dollar staat. De Bitcoin herpakt zich na enkele dolle dagen, nu moet je 35.300 dollar neertellen voor 1 Bitcoin ...


Strategische posities:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen de lopende posities inzien via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat de markt volatiel blijft voorlopig en die kan zelfs nog wat gaan toenemen. Wat ik moet doen is in ieder geval blijven schakelen tussen long en short.

Maak nu gebruik van de proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

21 januari 2021, 07:49

WINST op poetsen verlies is al weer weg gewerkt succes

(1)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.