Beursdagboek Trader Guy 16 januari 2021, 14:59

...

Toch terugval vrijdag tot onderkant WIG

16 januari 2021, 14:59 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (2)

Vrijdag dan toch nog een matige sessie na een sterk begin van de week, we hebben ook deze week nieuwe records kunnen zien, bij de AEX de hoogste stand sinds september 2000. Vrijdag kwam er wel wat positief nieuws maar aan de andere kant zien we ook weer wat angst de markt insluipen rondom de nieuwe varianten van het virus dat volop aan het muteren is.Dat zet de indices vrijdag op verlies, vooral Europa moest een stap terug doen en Wall Street volgde later op de avond richting het slot. De Dow moest 177 punten inleveren terwijl de Nasdaq 114 punten lager afsloot, de SP 500 verloor 27 punten.

Op weekbasis was er dan niet zoveel aan de hand want de Dow Jones verloor 283 punten (-0,9%) terwijl de S&P 500 met 56 punten terug moest (-1,45%). De Nasdaq verloor 203 punten (-1,54%) terwijl de Nasdaq 100 met 301 punten terug moest (-2,3%). Wel was er winst bij de Semi-Conductor index, na een sterke week binnen deze sector zien we een plus van 1,92%, de Dow Transport won 70 punten (+0,55%).

Europa kende een wisselend verloop want de AEX index won 6 punten (+0,95%) terwijl de DAX een verlies moet toestaan van 262 punten (-1,85%) en de afgelopen week geen nieuw record neer wist te zetten. De AEX deed dat dus wel maar dan een nieuwe hoogste stand sinds september 2000. De Franse CAC 40 verloor 95 punten (-1,67%).

We zien per regio dat er indices zijn die de week met winst weten af te sluiten maar aan de andere kant iets meer indices die verlies moeten toestaan. Maandag is Wall Street wel dicht door een feestdag, de MLK dag.

Dat de indices in hun WIG blijven, en de onderkant opzoeken is te zien op de grafieken, de komende week maar eens kijken of die steun het ook nu kan houden. Waar het kan zal ik er nog een positie bij zien te kopen voor de signaaldiensten. Hieronder voor wie het nog niet had gelezen de uitleg van een oplopende WIG waar we nu mee te maken hebben ...

Wat is een WIG?
Zie de grafiek hieronder, in de meeste gevallen valt een prijs na een tijdje uit de WIG en dan in de negatieve richting. Let wel, ik zeg in de meeste gevallen want er zijn natuurlijk ook uitzonderingen maar dan zet ik het procentueel op 25-30% dat het andersom gaat. Wat er ook mogelijk is, de markt gaat gestaag door omhoog en breekt uit om daarna een nieuwe WIG op te bouwen, iets wat we tussen 2010 en 2012 hebben gezien. Maar er komt hoe dan ook een eind aan deze beweging, die is niet eindeloos. Bij vrijwel alle indices zien we een WIG zoals u bij de eerste figuur hieronder ziet. Dat bij de AEX, de DAX, de Dow Jones, de SP 500 en de Nasdaq ...

U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.208 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 54,85 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1828 dollar staat. De Bitcoin herpakt zich na enkele dolle dagen, nu moet je 37.900 dollar neertellen voor 1 Bitcoin ...

Strategische posities:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen de lopende posities inzien via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat de markt volatiel blijft voorlopig en die kan zelfs nog wat gaan toenemen. Wat ik moet doen is in ieder geval blijven schakelen tussen long en short.

Maak nu gebruik van de proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 MAART 2021 ... Polleke €49 tot 1 MAART 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 MAART)

Index Trading (€39 tot 1 MAART)

Guy Trading (€39 tot 1 MAART)

Polleke Trading (€49 tot 1 MAART)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 MAART)

COMBI TRADING (€79 tot 1 MAART)

Tussenstand deze maand januari 2021:


Resultaat afgelopen maand december 2020:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.