Beursdagboek Trader Guy 19 januari 2021, 08:41

...

Cijfers genoeg deze week, markt blijft hoog maar opletten nu

19 januari 2021, 08:41 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Zo op het eerste zicht een hogere opening van de beurzen, waar we nu naar moeten kijken is meer steun door de nieuwe regering in de VS want Janet Yellen roept daartoe op en meteen reageerde de markt met de stijging die we nu zien vanmorgen. Wederom steun en nog maar eens steun, het lijkt allemaal zo eenvoudig en makkelijk maar de berg groeit en groeit maar door.De DAX future zien we 50 punten hoger, de AEX 3,5 punten en de Franse CAC 40 ongeveer 25 punten in de plus voorbeurs. Op Wall Street toont de Dow Jones een plus van 150 punten, de S&P future staat 24 punten in de plus terwijl de Nasdaq 100 future 115 punten hoger staat. Gisteren bleef Wall Street dicht door de viering van Martin Luther King Day.

Vorige week reageerde de markt nog wat wisselend op het aangekondigde steunpakket van de aankomend president Joe Biden maar men verwacht nu dus dat hij nog meer steun zal aankondigen al kan dat nog een tijd op zich laten wachten. Eerst moet de pandemie worden aangepakt en afgerond zijn volgens markt strategen.

De situatie rondom het virus wordt eerder erger dan dat die beter wordt want overal komen de lockdowns terug en worden de duimschroeven wat extra aangedraaid door de regeringen. Eerst werden de maatregelen in Nederland en Duitsland nog aangescherpt en nu volgen Frankrijk, Spanje en Portugal met nieuwe maatregelen. In Frankrijk is er nu in het gehele land een avondklok vanaf zes uur. Ook Nederland en Duitsland overwegen nu een avondklok. En in China komen er nu ook op lokaal niveau lockdowns.

De nieuwe situatie zorgt er wel voor dat de economische schade verder zal toenemen gedurende het jaar en zorgt ervoor dat we de gewenste vrijheid nog lang niet terug gaan krijgen, zeker niet tot rond de zomer wordt hier en daar al gemeld. En dan moeten er geen nieuwe verrassingen op ons af komen want dat kunnen we er nu niet meer bij hebben.

Het cijferseizoen komt nu ook goed op gang deze week want ongeveer 10% van de bedrijven op Wall Street laten deze week hun cijfers los. Ook in Europa komen er heel wat cijfers deze week. Enkele grote bedrijven die deze week de boeken open doen zijn Goldman Sachs, Morgan Stanley, Procter & Gamble, Travelers, ASML, IBM en Intel.

Economisch nieuws vandaag:
08:00 Inflatie - December def. (Dld)
10:00 Lopende rekening - November (eur)
11:00 ZEW economisch sentiment - Januari (Dld)

Kwartaal cijfers vandaag:
13:00 Bank of America
13:00 Goldman Sachs
22:00 Netflix

Verder nog de cijfers deze week via het overzicht hieronder


U kunt mij en dus @USMarkets uiteraard ook volgen via onze Twitter account, ga naar ... https://twitter.com/USMarkets waar ik tussentijds wat charts over de markt en sentiment plaats, ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.21 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 55,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1840 dollar staat. De Bitcoin herpakt zich na enkele dolle dagen, nu moet je 36.700 dollar neertellen voor 1 Bitcoin ...

Strategische posities:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen de lopende posities inzien via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat de markt volatiel blijft voorlopig en die kan zelfs nog wat gaan toenemen. Wat ik moet doen is in ieder geval blijven schakelen tussen long en short.

Maak nu gebruik van de proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.