Beursdagboek Trader Guy 30 januari 2021, 09:51

...

Wat een week, toch forse daling 1e maand 2021

30 januari 2021, 09:51 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Het was me een week waar er van alles gebeurde en waar velen opnieuw de markten aanschouwen met nieuwe feiten die nog nooit eerder voor zijn gekomen. Hoe krijg je een stoffig ten dode opgeschreven beursnotering tot leven en laat je het floreren tot de ster van de gehele markt? Wel dat gebeurde er met een paar van die bedrijven met als klap op de vuurpijl natuurlijk GameStop ...En zo hebben we dat ook weer geleerd, tenminste voor wie het nog niet door heeft. Helaas zullen er als dit spelletje over is heel veel met lege handen achterblijven, de Hedgefunds zullen waarschijnlijk een jasje uit moeten doen terwijl de kapiteins en de generaals (de frontrunners) door het gedrag van hun volgelingen een dikke jas kunnen aantrekken. De winnaars (een handjevol slechts) zullen rijkdom vergaren en het geld later in een Hedgefonds stoppen of er zelf een op gaan richten. Het lijkt allemaal zo mooi maar er is vrijwel niets zo voorspelbaar zoals het nu loopt.

Het heeft enorm veel weg van een ponzi systeem en met dat systeem heb je heel veel volgelingen nodig om het op gang te brengen en het in leven te houden of om het op een niveau te brengen dat de top er goed, maar dan ook heel goed aan verdiend. De rest zal later afhaken en ermee ophouden !!! Het lijkt te mooi om waar te zijn, en ja hier en daar als je EXTREEM veel risico wil nemen en slim en doorweekt bent dan kun je er een graantje van meepikken maar veel zal het niet zijn.

Later komen de grote vissen en dan met veel meer om terug te pakken wat hen werd ontnomen. Kunnen we op wachten ... Ik zag ook het interview met de CEO ofwel de oprichter van de Robin Hood App (Vlad) en die werd behoorlijk voor schut gezet en wist eigenlijk niet goed wat te antwoorden op de moeilijke vragen waarvan we het antwoord wel weten ...

Dat verhaal lijkt tot een vervelend eind te gaan komen later, je kunt de normale marktwerking niet op die manier verstoren en zeker niet via een hele batterij mensen die niet eens weten hoe de markt werkt en dat je de grote partijen ZEKER niet op die manier moet uitdagen. Dat wil meteen ook zeggen dat de aanval de komende periode door kan zetten en dat zal over de gehele lijn gevolgen krijgen op de korte of mogelijk mid lange termijn, Ook met de grote markt want daar valt nog best veel te behalen met bijvoorbeeld short posities en die zijn niet zo makkelijk te manipuleren.

Maar goed, ik heb de afgelopen week kunnen merken dat de markt eigenlijk aan beide kanten behoorlijk ziek is en blijft. Zo kunnen we de komende jaren enorme volatiliteit blijven houden op de beurs en dat zal geen goed doen wat betreft het vertrouwen. Je merkt dat er te vaak wordt aangegeven dat je niet anders kunt dan je geld naar de beurs te brengen, ik volg dat pad in ieder geval niet. Wel is het zo dat ik verwacht dat het parcours golvend zal verlopen, verkoop op hoge standen en koop wanneer we heel laag staan. En zoals we zien staat de markt hoog momenteel, en we zien verschuivingen op gang komen, en er kan net als vorig jaar weer een dubbele beweging komen. Dus weer fors inleveren eerst, daarna weer stevig omhoog. Wie weet deze keer met degelijke aandelen en niet met de al zo stevig opgelopen technologie bedrijven. We gaan het zien, ik zal het blijven volgen en intussen zal ik kansen blijven zoeken voor de leden.

Overzicht van de afgelopen week:
In Europa verliezen bekeken over de gehele week, de AEX sluit 23,5 punten lager (-3,5%) terwijl de DAX ook een slechte week nalaat met een verlies van 441 punten (-3,2%). De Franse CAC 40 sluit de week 160 punten lager (-2,9%). Een slechte week ofwel zelfs de slechtste week van dit jaar al zijn we het jaar pas begonnen.

Op Wall Street zien we ook grote verliezen bekeken over de gehele week, de Dow Jones sluit met een verlies van 1015 punten (-3,3%) terwijl de S&P 500 verloor ook fors lager moest, deze index verloor 127 punten (-3,3%). De Nasdaq laat de afgelopen week 472 punten liggen (-3,5%) terwijl de Nasdaq 100 met 441 punten omlaag duikt de afgelopen week (-3,3%).

De indices hebben dus een slechte week achter de rug en op Wall Street zien we zelfs dat de Dow en de S&P 500 in de min duiken voor wat betreft 2021. Beide Nasdaq indices houden nog net een plus over. In Europa staat alleen de AEX nog op winst voor 2021, de DAX en de CAC40 staan al op een verlies ...

Trading: Goeie week en leuke maand ofwel start van 2021
Goed, wat ik heb gedaan gisteren is op die diepe DIP de short posities gesloten en richting het weekend geen posities mee te nemen. De afgelopen week heb ik dan toch een mooie winst kunnen behalen bij alle abonnementen zodat we ook deze maand (januari) met winst kunnen sluiten. Zelf denk ik dat we nog verder kunnen doorzakken maar we moeten voorzichtig blijven. Ik zal wel zien wat er mogelijk is maandag, wel is de kans groot dat we snel weer wat posities gaan opnemen ...

Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.213 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 55 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1850 dollar staat. De Bitcoin herpakt zich na enkele dolle dagen, nu moet je 33.800 dollar neertellen voor 1 Bitcoin ...

Inter Market overzicht vrijdag op slotbasis ...

Strategische posities opnemen:
Zodra u lid wordt ontvangt u de signalen en kunt u meteen de lopende posities inzien via onze Tradershop op de website. Ik probeer in ieder geval zo goed als dat kan om met de markt mee te gaan, wel is het zo dat de markt volatiel zal blijven de komende periode.

Wat ik moet doen is in ieder geval blijven schakelen tussen long en short. Deze maand loopt wat wisselend maar er komen nog meer dan genoeg kansen, we zitten nu nog met wat posities in de markt ... Doe in ieder geval nu mee met de nieuwe proef aanbieding die loopt tot 1 APRIL en dat met een mooie korting !!

Wat u bereikt is dat u dan meedoet, veel leert over de markten en de werking ervan en u kunt ook als de beurs met een correctie komt verdienen via wat short posities. Kijk op de beurs dus nooit alleen maar omhoog, er zijn 2 richtingen waar we wat mee kunnen verdienen ...

Maak nu gebruik van de NIEUWE proef aanbieding:
Mis in ieder geval de start van 2021 niet want er komen hoe dan ook hele mooie kansen ... Via deze aanbieding ... €39 tot 1 APRIL 2021 ... Polleke €49 tot 1 APRIL 2021 !!!

Systeem Trading (€39 tot 1 APRIL)

Index Trading (€39 tot 1 APRIL)

Guy Trading (€39 tot 1 APRIL)

Polleke Trading (€49 tot 1 APRIL)

Aandelen portefeuille (€30 tot 1 APRIL)

COMBI TRADING (€79 tot 1 APRIL)

Hieronder ziet u het resultaat van de afgelopen 2 maanden, december en januari ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.