Beursdagboek Trader Guy 21 april 2021, 08:45

...

Stevige draai omlaag lijkt te starten maar we blijven opletten

21 april 2021, 08:45 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

De markt lijkt nu dan toch weg te lopen van de recordzone waar we een week of 2 mee te maken hadden. Zowel Wall Street als Europa moesten weer inleveren, Europa verloor rond de 1,5% terwijl Wall Street tussen de 0,75% en 1% lager moest. Vanmorgen zien we nog niet echt herstel, de AEX zal wat hoger van start gaan zo te zien door ASML dat zwaar meeweegt maar de DAX blijft ongeveer gelijk. Verder zien we dat de futures op Wall Street iets lager staan.De cijfers van ASML vielen beter dan werd verwacht vanmorgen, zo werd de doelstelling weer wat verhoogd terwijl men ook meer winst wist te behalen. ASML kan rond de €10 hoger openen zo te zien voorbeurs, de vraag is of dat de gehele dag zo zal blijven? Gisteren nabeurs op Wall Street kwam er wel een tegenvaller bij een van de FAANG aandelen, Netflix kon de verwachtingen bij lange na niet halen door dat het aantal nieuwe abonnees veel lager uitkwam dan vorig jaar tijdens het eerste kwartaal. Het aandeel Netflix daalde nabeurs 11%.

De markt momenteel:
Dat de markt even een stapje terug doet lijkt me meer dan normaal maar het wil natuurlijk nog lang niet zeggen dat de uptrend meteen zal ophouden te bestaan. Daarvoor zal er nog een procent of 2 meer vanaf moeten als ik naar de grafieken kijk. Wat dan ook belangrijk zal zijn is dat de indices minder divergentie moeten vertonen. We merken hoe dan ook dat al vanaf vorige week er enkele pioniers ofwel de sectoren die de kar trokken aan het begin van de rally het nu al een week of 2 minder goed doen. Dan kijk ik vooral naar de SOX index, de Dow Transport index en nu toch ook de Russel 2000 index (small-caps) die niet echt meer de power van eerder laten zien.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Dat moest voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met het scenario wat ik net aangaf, over een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street zien we verzwakking via de charts en nu voor het eerst sinds een wat langere periode ook bij de 3 grote indices. De Nasdaq, de Nasdaq 100, de S&P 500 en de Dow Jones. Het eerste doel wordt denk ik nu het 20-daags gemiddelde, later de steun rond het 50-daags gemiddelde dat al in beeld komt bij enkele indexen. Zoals ik al aangaf blijven de SOX index en de Russel 2000 index zwak presteren want ook gisteren verloren beide indexen weer meer dan de traditionele indexen.

Technisch oogt het dus wat minder goed nu maar het is nog niet zo dat er een definitieve draai te zien is. Er is ook binnen de uptrend nog niets aan de hand maar we moeten wel beginnen met op te letten. Eens de indices het niet meer lukt om nieuwe toppen en in dit geval dus records neer te zetten kan het wel eens de start worden van een langere fase met lagere koersen.

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Bij de AEX wordt het nu opletten want de index kon nog maar net boven de 700 punten sluiten. De eerste steun moest eraan geloven, we letten nu op de laatste top van dit jaar die rond de 688-690 punten wacht. Zoals ik eerder al aangaf is die zone veel belangrijker dan de zone 702-703 punten. Met de wind in de zeilen via ASML vandaag zal de AEX wel weer hoger starten, we moeten daarna zien of het kan doorzetten.

Weerstand nu de 708-710 punten, later de 712-715 zone, de 718 en de 725 punten. Steun nu de 702-702 na de opening, later de belangrijke zone 688-690 punten.

DAX index:
De DAX moest weer terug tot onder de 15.300 punten zodat de uitbraak vals blijkt te zijn. Weerstand nu uiteraard weer die 15.300 punten, later de zone rond de 15.500 punten waar we de topzone zien uitkomen nu.

De richtpunten omlaag worden nu eerst de 15.000 en de 14.900 punten, later de 14.750 en de 14.500 punten. Dan moet de markt een echte top neer hebben gezet gevolgd door een grotere daling tot de onderkan van het oplopende trendkanaal. Na de daling van gisteren komt de DAX nu heel dicht bij het 20-daags gemiddelde.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.203 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 66,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1785 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »