Beursdagboek Trader Guy 20 april 2021, 08:05

...

Markt stapje terug, nu het vervolg afwachten

20 april 2021, 08:05 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

De start van de week was niet conform gewoonte want alle indices laten verlies zien, op maandag krijgen we meestal een extra bonus erbij wat betreft de markten. Vanmorgen probeert alles zich wat te herpakken maar veel is het niet, wel blijven de toppen niet ver zodat het opnieuw testen ervan een kwestie blijft van 1 a 2 goeie dagen. Wel zien we de SOX index verder inleveren, ook de Dow Transport blijft zwak in vergelijking met de rest.De markt momenteel:
Dat de markt even een stapje terug doet lijkt me meer dan normaal maar het wil natuurlijk niet zeggen dat het voorbij hoeft te zijn met de sterke fase ofwel de rally die al een tijdje loopt. Voor dat het zo ver is zullen de indices minder divergentie moeten vertonen en zal alles een goeie 2 tot 3% onder de toppen moeten staan. We merken wel dat enkele pioniers van de rally ofwel de sectoren die de rally voor een groot deel hebben aangewakkerd het nu veel minder goed doen. Dan kijk ik vooral naar de SOX index, de Dow Transport index en nu toch ook de Russel 2000 index (small-caps) die niet echt meer de power van eerder laten zien.

Gisteren kwamen er wel wat cijfers die goed werden ontvangen, vooral IBM deed het nabeurs goed want het aandeel won nabeurs 3%.

Olieprijs:
De olieprijs sluit wat hoger en stijgt ook vanmorgen weer wat, een vat Brent olie kost nu 67,75 dollar. De olie zit weer in een sterke fase want ook vorige week behaalde de olie al meer dan 6%. Aan de andere kant herinneren we ons ook nog 20 april 2020 uiteraard, het was de dag dat de olie negatief ging en zelfs een niveau haalde van -37,63 dollar. Zie hieronder de afbeelding. Om u nog maar eens duidelijk te maken met welke markt we momenteel te maken hebben, het onmogelijke wordt vaak mogelijk. Ook nu zien we bepaalde dingen die je haast voor onmogelijk zag amper een jaar of 2-3 geleden.

Opvallende divergenties:
Aan de andere kant is het ook zo dat we op Wall Street en ook tussen de verschillende regio's enorme divergenties zien en dat nu toch al een lange tijd na elkaar. Hieronder ziet u via een grafiek dat het niet vaak voorkomt maar als het voorkomt (vanaf begin jaren '70) er telkens wel een grote correctie op volgde. De situatie wordt met de dag gevaarlijker als u het mij vraagt. We zien bij de opeenvolgende divergenties die er nu zijn niveaus worden bereikt die er ook waren in 2000-2001, u weet wel ... dat was net voordat de Nasdaq met 85% omlaag moest.

Het gaat om de divergentie tussen de Dow Jones en de Nasdaq ofwel tussen de traditionele en de nieuwe economie.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Dat moest voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met het scenario wat ik net aangaf, over een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street wat terugval over de gehele lijn, wel blijven de toppen niet ver weg uiteraard. Opvallend is dat enkele belangrijke indices het nu laten afweten en dat is opvallend omdat ze eerder de voorlopers van de rally waren. Zoals ik al aangaf zijn dat de SOX (semi-conductor index), de Dow Transport index en de Russel 2000 (Small-Caps).

De andere en grotere indices op Wall Street blijven dus dicht bij hun toppen hangen en er valt daarover nog niet zoveel te zeggen. Technisch blijft alles dus op recordjacht zodat de korte, mid-lange en lange termijn trend nog altijd positief blijft. Aan de andere kant staan de indicatoren zeer hoog. We merken dat er weinig kopers overblijven maar er zijn dus ook nog te weinig verkopers te vinden momenteel.

Wel blijven vooral letten op de gemiddelde waardering, bij de S&P 500 zitten we nu al op 42.39 keer de winst (gemiddeld).

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Bij de AEX zien we maandag een terugval van 5 punten met een slot op 712 punten, pas later toen Wall Street verder moest inleveren ging de AEX future ook verder omlaag zodat we mogelijk wat lager gaan openen vandaag.

Steun nu eerst de zone 708-710 punten, later blijft de oude top rond de 702-703 punten uiteraard een doel. Een beter beeld krijg ik rond de laatste echte top van de index die we rond de 688-690 punten zien uitkomen. We blijven vooral verder kijken naar de ontwikkelingen op Wall Street. Weerstand nu eerst de zone 712-715 met later de 718 en de 725 punten.

DAX index:
De DAX moest ook wat terug maandag, we zien steun rond de 15.300 en de 15.150-15.200 punten. Vrijwel alle indices, dus ook de DAX, blijven hoe dan ook rijp voor een grotere correctie alleen is het wachten op het moment dat die op gang komt.

De richtpunten omhoog worden nu de 15.500 punten, de 15.700 en de 15.850 punten.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.206 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 67,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1772 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »