Beursdagboek Trader Guy 23 april 2021, 07:52

...

Wall Street unaniem lager, Europa wat hoger

23 april 2021, 07:52 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Europa sluit hoger donderdag terwijl Wall Street na een redelijke start tegen het eind moest inleveren. Zo zien we weer divergentie tussen de regio's maar we weten ook dat een correctie op de loer ligt op Wall Street. Ook het nieuws speelt een rol uiteraard, gisteren zei Biden dat er meer belasting op vermogen zou moeten worden betaald.Dat nieuws kwam er een uur of 2 voor het slot van de sessie, het kwam naar buiten via de nieuwsbronnen op Wall Street de Amerikaanse president Joe Biden zou binnenkort de vermogenswinstbelasting voor rijke Amerikanen wil verhogen van de huidige 20 procent naar 39,6 procent. Het effectieve belastingtarief zou op 43,4 procent uitkomen. Dat is zo goed als het dubbele van nu. Een van de dingen die Biden zal presenteren tijdens zijn toespraak voor het Amerikaans Congres. Voorlopig wil het Witte Huis er nog niet verder op ingaan maar de markt zag het als een feit dat niet welkom blijkt.

Zowel de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq verloren bijna 1% gisteren, we zien eenzelfde daling over de gehele lijn deze keer want ook de Dow Transport verloor rond de 1%. De SOX index moest wat verder terug, deze index verloor 2.3%.

Nabeurs rapporteerde Intel cijfers, de producent chips deed het beter dan werd verwacht maar nabeurs via de elektronische handel verloor Intel toch ongeveer 2%.

Vanmorgen zien we lagere futures zodat er nog geen herstel op komst is na de daling van Wall Street gisteren. De AEX kan rond de 3 a 4 punten lager openen, de DAX zien we rond de 15.260 punten uitkomen. Ook Wall Street zie er niet best uit, daar draaien de futures rond het slot van gisteren zodat we moeten wachten tot na de middag om het verdere verloop te zien.

Dan nog de belangrijke cijfers voor volgende week, dan komen er een reeks zeer belangrijke cijfers over Q1. De volgende bedrijven komen aan de beurt, op dinsdag 27 april Microsoft en Alphabet, op 28 april komen Apple en Facebook en op 29 april Amazon.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Dat moest voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met het scenario wat ik net aangaf, over een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.203 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 65,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1785 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »