Beursdagboek Trader Guy 22 april 2021, 08:26

...

Weer werd de DIP opgekocht, Wall Street dicht bij record

22 april 2021, 08:26 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De cijfers van ASML helpen de AEX behoorlijk want de index kon hierdoor 9 punten hoger sluiten wat veel meer is dan de andere indices die we volgen. De DAX en Wall Street kwamen gedurende de sessie nog negatief te staan, de AEX niet. Wel is het zo dat op slotbasis alles in de plus wist te sluiten, de DAX won ook 66 punten terwijl de CAC 40 met 45 punten winst de dag afsloot.De markt momenteel:
Europa dus hoger en vanmorgen zien we daar niet zoveel verandering in want de futures staan vlak tot iets lager. Wall Street won gisteren dan toch behoorlijk na een slechte start van de week. Zo zien we meteen dat de indices niet ver onder hun top ofwel hun hoogste stand ooit blijven. Een sessie als gisteren zet alles in no-time weer dicht bij de zone van de waarheid ofwel het punt waar er snel weer twijfels gaan ontstaan.

De Dow Jones won gisteren 316 punten met een slot op 34.137 punten wat amper 120 punten onder het record uitkomt. De S&P 500 sluit 38 punten hoger met een slot op 4173,4 punten en dat is 18 punten onder de recordstand. Zowel de Dow Jones als de S&P 500 sluiten op iets van 0,35% onder hun hoogste stand ooit. De Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten ook hoger maar moeten wel nog 1% hoger geraken om tot een nieuw record te komen. Opvallend is dat de Dow Jones Transport index er nu als enige in slaagt om met een nieuw record af te sluiten woensdag, dat had ik na dat het even wat stroever verliep met deze index niet verwacht.

Europa laat na enkele mindere dagen een stevige rebound zien terwijl Wall Street maakt het gat dat was ontstaan tussen de recordreeks en de correctie die op gang kwam vanaf maandag meteen weer sluit. Veel nieuws was er niet woensdag maar berichten die naar buiten kwamen dat de FED liet weten niet van plan te zijn om te stoppen met het opkopen van obligaties zorgde ervoor dat de markt weer een impuls kreeg. Het blijft een markt waar dips enorm snel worden opgekocht desondanks dat de waardering van de markt torenhoog is.

Dan nog even kort de reactie op de cijfers van ASML en Netflix, ASML won 4,1% na dat het bedrijf in Q1 van 2021 de eigen doelstellingen ruim had behaald, de analisten hadden dat ook al verwacht. ASML is ook positiever geworden over de omzetontwikkeling voor de rest van het jaar. Aan de andere kant was er ook de reactie op de cijfers van Netflix, die werden niet goed ontvangen waardoor het aandeel met ruim 7,5% omlaag moest. Het probleem was dat het bedrijf bekendmaakte dat er tijdens het eerste kwartaal te weinig nieuwe abonnees bij kwamen.

We bekijken nu vooral hoe het deze week verder zal verlopen, de posities werden al gesloten en zo ben ik vrij om weer een nieuwe instap te zoeken voor de leden. In deze markt blijf ik vrij rustig handelen uiteraard, en vooral ook niet te veel want het is al moeilijk genoeg om wat winst te behalen zonder al te veel risico te nemen. Ik ga rustig verder, mogelijk vandaag of morgen komen er wat nieuwe posities ...

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar rustig:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Dat moest voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met het scenario wat ik net aangaf, over een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.203 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 65,1 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1793 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...


LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »