Beursdagboek Trader Guy 1 juni 2021, 08:19

...

Europa wat lager zonder Wall Street, maand juni nu van start

1 juni 2021, 08:19 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Europa sluit wat lager gisteren maar tegen het einde van de maand waren het vooral wat winstnemingen, geen grote volumes en enkele sectoren moesten wat omlaag. Zonder Wall Street een vrij rustige sessie en nu de futures vanmorgen weer wat herstel laten zien moeten we afwachten hoe de eerste dan van juni zal verlopen.Veel nieuws is er niet te melden, de zaken waar beleggers nu vooral naar kijken zijn de economie, de inflatie en vooral ook het verloop van de rente. Het is vooral de rente die voor de divergentie zorgt tussen de verschillende sectoren. Ook valt het op dat de grote uitslagen nu wat wegblijven, dat wil niet zeggen dat de rust terugkomt, de markt zal onzeker blijven voorlopig. Het is en blijft een spel tussen onzekerheden en het niet weten waar men het geld in moet investeren en dan kiest men desondanks de hoge waarderingen nog steeds voor aandelen ...

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Gedurende de maand (mei) heb ik na 3 mooie transacties goed kunnen afsluiten waardoor we voor de 6e maand op rij winst maken. Er lopen op dit moment geen posities en ik wacht op wat nieuwe mogelijkheden die er wel gaan komen zodra de markt weer een top neer weet te zetten. Bij de huidige omstandigheden ga ik in ieder geval uit dat er na het herstel een nieuwe terugval komt. We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Ik verwacht dat er de komende sessies wat kan worden gedaan met wat indices.

Wordt nu dus lid en volg de signalen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
We moeten nog altijd rustig afwachten omdat alles nu midden in een onduidelijke fase zit, er zit ook weer de nodige divergentie in het verloop waardoor we extra voorzichtig moeten blijven. Dat ziet u waarschijnlijk ook wel de afgelopen dagen en tussen die korte onvoorziene bewegingen is het vrijwel onmogelijk om wat te doen omdat dan het risico te groot is. Wel kunnen we dicht bij de topzone wat proberen maar dan wel met kleine posities.

De DAX en de AEX geraken duidelijk nog niet boven de topzone, de Dow Jones staat nog redelijk ver onder de top terwijl de S&P 500 er een beetje tussen hangt. Verder zien we dat de Nasdaq wat aan het ophalen is maar de index staat nog steeds 460 punten onder de recordstand. Verder doen de SOX en de Dow Transport het goed de afgelopen sessies en maken duidelijk een heropleving door. Kortom, technisch bekeken zitten we nu in een lastige fase. Er komt wel redelijk snel wat meer duidelijkheid waardoor geduld in deze fase belangrijk blijft ...

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX moet wat inleveren en sluit 4 punten lager, daardoor nu opnieuw weerstand rond de 712 punten, de topzone werd nog steeds niet bereikt, die komt uit rond de 718-719 punten en zoals te zien is op de grafiek hieronder is dat een moeilijke en zware weerstand geworden. Net als bij de DAX zit het voorlopig helemaal dicht aan de bovenkant na meerdere pogingen tot een uitbraak zonder succes. Het zit al vast vanaf begin april ziet u via de chart hieronder.

Steun nu eerst de 708 en later de bekende steunzone 702-703 punten. Het 50-MA komt nu uit rond de 705 punten en blijft hoe dan ook belangrijk binnen het geheel, de index beweegt daar nu al een tijdje duidelijk omheen. Ook een belangrijke steun zien we rond de 688-690 punten, een oude top en die werd de afgelopen weken al 3 keer opgezocht en werd niet definitief doorbroken. Eigenlijk is dat voor de AEX de meest belangrijke steun nu.

Technische conditie DAX:
De DAX lukt het nog altijd niet om uit te breken tot ver boven de 15.500 punten door de stevige weerstand die daar duidelijk wacht. De zone aan de bovenkant blijft de 15.530-15.540 punten en werd nu al meerdere keren getest, dat is al vanaf begin april maar de DAX zet niet door tot nu toe. Alleen bij een duidelijke uitbraak zou de DAX richting de 15.750 en de 15.850 punten kunnen uitbreken maar dan zitten we meteen in een gebied waar er op zich niks meer in de weg ligt. Onder die 15.500 punten letten we op de 15.400 en de 15.200-15.225 punten als eerste steunpunten voor wat betreft de DAX.

Het 50-MA komt nu uit rond de 15.170 punten, ook dat is een steun die we in de gaten moeten houden. We zien bij dat belangrijke 50-daags gemiddelde ook de oplopende steunlijn uitkomen zodat die 15.170 punten voor mij het richtpunt omlaag blijft, eronder is in ieder geval geen goed teken. Wat betreft de indicatoren zie ik nog altijd weinig kracht ofwel die kunnen nog lang niet bevestigen dat de index fors zal gaan uitbreken.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 komt zoals u via de grafiek kunt zien nu ook wat tot stilstand waardoor de vraag blijft of de markt het zal toelaten om nog een keer de topzone op te zoeken, je zou haast denken van wel maar aangezien niet alle indices dezelfde kracht laten zien betwijfel ik dat nog op dit moment. We hebben ook net een stevige rally gekregen vanaf de bodem 2 weken geleden nu. Aan de andere kant staat de S&P 500 ook nog redelijk dicht bij de bodemzone ofwel de oplopende steunlijn en het 50-MA die nu beiden ongeveer gelijk oplopen, dat niveau zien we rond de 4110-4115 punten ofwel zo'n 100 punten onder de huidige stand. Een paar mindere dagen op Wall Street en de index staat zo weer op deze sterke steunzone.

Weerstand nu de top rond de 4238 punten, later de 4275 en de 4330 punten waar de lijn over de toppen uitkomt. Steun zien we rond de 4120 en de dubbele steun rond de 4110-4115 punten . Bij de S&P 500 zien we de indicatoren nog niet overtuigen maar de MACD kruist nu wel weer in de positieve richting. De index staat nu midden in het oplopende trendkanaal en er zal een beweging op gang moeten komen deze week.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lag er redelijk sterk bij de afgelopen periode en laat zich al meerdere dagen van de goeie kant zien. De index staat nog wel ver onder de top, de slotstand van vrijdag komt uit op 13.749 punten terwijl de top rond de 14.211 punten wacht, daar staan we nu nog zo'n 460 punten onder maar we weten nooit in deze markt. Vanaf de bodem op 13.002 punten nu toch al een herstel van 750 punten (6,75%) wat best veel is. Een lagere top blijft mogelijk, dat kan vanaf in de loop van deze week. We gaan het opvolgen en vooral zien waar we wat kunnen doen met de Nasdaq, ik zal zodra het kan een positie nemen op deze index.

Weerstand rond de huidige stand ofwel de 13.750 punten, later verwacht ik weerstand rond de 13.850 en de 14.000 punten. Mocht de index verder oplopen dan komt de topzone in beeld die we op 14.211 punten zien uitkomen. Steun nu eerst de 13.500 en de 13.300 punten, later de bodemzone rond de 13.000 punten. Hetzelfde verloop zien we ook bij de Nasdaq 100 index.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.222 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 70,15 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1912 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »