Beursdagboek Trader Guy 3 juni 2021, 08:34

...

Europa weer sterk, Wall Street nagenoeg vlak

3 juni 2021, 08:34 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wat betreft de AEX staat de index net onder de hoogste slotstand ooit, de DAX sluit wel af op een nieuw record (15.602) terwijl we de Franse CAC 40 ook op een recordstand zien (6521) op slotbasis. Op Wall Street sluit de SP 500 boven de 4208 punten wat dicht bij de hoogste stand ooit is terwijl de Dow Jones op 34.600 punten met een kleine winst sluit. Ook de Nasdaq won gisteren 20 punten. De Dow Jones en de Nasdaq blijven wel nog een eind onder hun hoogste stand ooit.De markt wacht nu op wat meer duidelijkheid over de economie, we krijgen vrijdag te weten hoeveel nieuwe jobs er bij zijn gekomen in de VS, de markt gaat uit van minimaal 600.000 nieuwe banen. Dat horen we morgen na de middag wel alleen is het de vraag hoe de markt erop zal reageren. Verder blijven beleggers kijken naar de rente bewegingen, we zien nog steeds dat de rente de ene dag hoger gaat terwijl het de andere dan andersom is. Men weet niet goed hoe de markt met de oplopende inflatie om zal gaan want die loopt gestaag op waardoor men eigenlijk de rente zou moeten optrekken om de inflatie te bestrijden.

Europa dus op recordjacht, Wall Street lijkt dat ook te willen maar het gaat daar nu iets moeilijker. In Azië zien we dat het al een tijdje wat moeilijker verloopt. De futures in Europa staan wat hoger terwijl ook Wall Street een iets hogere start aangeeft. Allemaal minimaal tot nu toe.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Gedurende de maand (mei) heb ik na 3 mooie transacties goed kunnen afsluiten waardoor we voor de 6e maand op rij winst maken. Er lopen sinds gisteren (voor deze nieuwe maand) al wat kleine posities bij alle abonnementen, de forse uitbraak bracht een kans om wat short posities op te nemen en zo te zien kan het wel eens op een mooi moment zijn geweest maar we moeten uiteraard de markt het werk laten doen.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
De start van de maand begint goed voor wat betreft de meeste indices. De slotstanden van woensdag bij de DAX, de AEX en de CAC 40 komen uit op een nieuw record op slotbasis. Wall Street doet het deze week ook redelijk maar het lukt daar nog niet om meteen door te stoten richting de zone waar de records wachten. We moeten nu zowel hier in Europa als op Wall Street wachten op het vervolg want bij alle indices zien we de nodige weerstand nu.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX geraakt tot een nieuw record op slotbasis, er is nog geen sprake van een duidelijke uitbraak maar alles staat wel op punt om er in ieder geval een poging voor te doen. Of het zal lukken zien we binnen een paar dagen, wel is de weerstandszone wel een punt waar de index kan draaien naar omlaag. Weerstand blijft voorlopig die 718-719 en de top van maandag rond de 722 punten.

Steun nu eerst de 712, de 708 en later de bekende steunzone 702-703 punten. Het 50-MA komt nu uit rond de 707 punten en blijft hoe dan ook belangrijk binnen het geheel, de index beweegt daar nu al een tijdje duidelijk omheen. Ook een belangrijke steun zien we rond de 688-690 punten, een oude top en die werd de afgelopen weken al 3 keer opgezocht en werd niet definitief doorbroken. Eigenlijk is dat voor de AEX de meest belangrijke steun nu.

Technische conditie DAX:
De DAX lukt het dan toch om even boven de weerstand te sluiten om zo een nieuw record neer te zetten. Een eerste poging tot uitbraak is er nu maar er moet wel een duidelijke uitbraak komen om verder door te stijgen richting de 15.750 en de 15.850 punten, dan zitten we meteen in een gebied waar er op zich niks meer in de weg ligt. Onder die 15.500 punten letten we op de 15.400 en de 15.200-15.225 punten als eerste steunpunten voor wat betreft de DAX.

Het 50-MA komt nu uit rond de 15.205 punten, ook dat is een steun die we in de gaten moeten houden. We zien bij dat belangrijke 50-daags gemiddelde ook de oplopende steunlijn uitkomen zodat die 15.205 punten voor mij het richtpunt omlaag blijft, eronder is in ieder geval geen goed teken. Wat betreft de indicatoren zie ik nog altijd weinig kracht ofwel die kunnen nog lang niet bevestigen dat de index fors zal gaan uitbreken.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moest ook nu weer inleveren na een redelijke start maar niet zoveel als dinsdag. De index is bezig met het testen van de topzone ofwel de hoogste stand ooit maar het is nog niet zo dat er nieuwe records op komst zijn, dat zal afhangen van veel andere factoren die de markt snel een andere richting uit kunnen sturen. De index blijft nog altijd midden binnen het trendkanaal hangen. S&P 500 ook nog redelijk dicht bij de bodemzone ofwel de oplopende steunlijn en het 50-MA die nu beiden ongeveer gelijk oplopen, dat niveau zien we rond de 4127 punten ofwel zo'n 80 punten onder de huidige stand. Een paar mindere dagen op Wall Street en de index staat zo weer op deze sterke steunzone.

Weerstand nu de top rond de 4238 punten, later de 4275 en de 4330 punten waar de lijn over de toppen uitkomt. De dubbele steun rond de 4127 punten wordt nu hoe dan ook belangrijk de komende periode.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lag er redelijk sterk bij de afgelopen periode. Weerstand rond de huidige stand ofwel de 13.750 punten, later verwacht ik weerstand rond de 13.850 en de 14.000 punten. Mocht de index verder oplopen dan komt de topzone in beeld die we op 14.211 punten zien uitkomen.

Steun nu eerst de 13.500 en de 13.300 punten, later de bodemzone rond de 13.000 punten. Hetzelfde verloop zien we ook bij de Nasdaq 100 index.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.22 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 71,9 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1905 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »