Beursdagboek Trader Guy 2 juni 2021, 08:10

...

Records gedurende de dag maar na de middag twijfels

2 juni 2021, 08:10 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Europa kende een sterke start van de nieuwe maand maar alles moest wel behoorlijk wat terug vanaf de hoogste standen van de dag. Dat kwam door dat Wall Street wel sterk van start ging en heel snel alles weer moest inleveren. De AEX en de DAX zetten we nieuwe records neer gedurende de dag maar Wall Street deed dat niet, wel kwam de SP 500 even kijken naar de hoogste stand ooit maar die werd net niet bereikt ...Wat betreft economisch nieuws toch hier en daar sterke cijfers maar als we naar de inflatie kijken binnen de eurozone dan steeg die in mei van 1,6% naar 2%. De markt bleef er in eerste instantie relatief rustig bij ook al maakt men zich anderzijds wel zorgen over de opbouwende inflatiedruk. Het enige waar de beurzen momenteel naar kijken is dat de liquiditeit er nog altijd is en dat schut tot nu toe alle twijfelende vooruitzichten van zich af al zet dat de waarderingen torenhoog op de beurs. Vanaf nu zal men zich richten op de banengroei in de VS, men verwacht dat er 600.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen in de VS, nu maar eens zien of dat ook is gelukt.

Verder zien we dat de oplopende prijzen van grondstoffen opvalt, vooral de olieprijs brengt de Brent al tot boven de 70 dollar. Dat zorgt ervoor dat de oliereuzen een sterke sessie hadden gisteren, Royal Dutch Shell won 1,6%, BP steeg bijna 3% terwijl Total in Frankrijk bijna 2.5% hoger geraakte. Ook op Wall Street zien we winst bij de energie aandelen.

Nu maar eens zien wat deze dag zal brengen, we zien in Azië dat de indices wat lager sluiten terwijl de futures vanmorgen een vlakke tot iets lagere opening aangeven. We blijven de markt rustig volgen, er lopen wat kleine posities en voorlopig zitten we redelijk goed in de markt maar ik blijf voorzichtig uiteraard.

Resultaat dit jaar verloopt naar wens maar we blijven rustig:
Gedurende de maand (mei) heb ik na 3 mooie transacties goed kunnen afsluiten waardoor we voor de 6e maand op rij winst maken. Er lopen sinds gisteren (voor deze nieuwe maand) al wat kleine posities bij alle abonnementen, de forse uitbraak bracht een kans om wat short posities op te nemen en zo te zien kan het wel eens op een mooi moment zijn geweest maar we moeten uiteraard de markt het werk laten doen.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische ontwikkeling markt:
De eerste sessie van deze maand begon hoopvol met een uitbraak bij de AEX, de DAX en de CAC 40 tot ver boven de topzone maar alles moest later in de middag weer terug. Het slot ligt er dan weer net op of zoals bij de AEX er net onder. Wall Street moest ook de winst bij de start weer helemaal inleveren zodat er ook daar geen sprake is van een uitbraak omhoog. We moeten nu zowel hier in Europa als op Wall Street wachten op het vervolg maar de draai van gisteren toont aan dat het niet makkelijk zal worden in ieder geval ...

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX wel een nieuw record neer op intraday basis maar moest terug na de opening op Wall Street. Het slot op 716 punten brengt de AEX weer dicht bij de weerstand maar van een uitbraak is er nog geen sprake. Nu maar eens zien of de poging tot uitbraak kan worden vervolgd al zal dat moeilijk worden na die stevige poging om de weerstand te doorbreken. We blijven dus op de 718-719 punten letten, later op de top van gisteren die nu rond de 722 punten uitkomt.

Steun nu eerst de 712, de 708 en later de bekende steunzone 702-703 punten. Het 50-MA komt nu uit rond de 706 punten en blijft hoe dan ook belangrijk binnen het geheel, de index beweegt daar nu al een tijdje duidelijk omheen. Ook een belangrijke steun zien we rond de 688-690 punten, een oude top en die werd de afgelopen weken al 3 keer opgezocht en werd niet definitief doorbroken. Eigenlijk is dat voor de AEX de meest belangrijke steun nu.

Technische conditie DAX:
De DAX lukt het nog altijd niet om definitief uit te breken tot ver boven de 15.540 punten door de stevige weerstand die daar duidelijk wacht. De sessie van gisteren bracht wel een serieuze poging op gang maar die werd na opening van Wall Street snel de kop ingedrukt (wederom). De zone aan de bovenkant blijft de 15.530-15.540 punten en werd nu al meerdere keren getest, dat is al vanaf begin april maar de DAX zet niet door tot nu toe. Alleen bij een duidelijke uitbraak zou de DAX richting de 15.750 en de 15.850 punten kunnen uitbreken maar dan zitten we meteen in een gebied waar er op zich niks meer in de weg ligt. Onder die 15.500 punten letten we op de 15.400 en de 15.200-15.225 punten als eerste steunpunten voor wat betreft de DAX.

Het 50-MA komt nu uit rond de 15.185 punten, ook dat is een steun die we in de gaten moeten houden. We zien bij dat belangrijke 50-daags gemiddelde ook de oplopende steunlijn uitkomen zodat die 15.170 punten voor mij het richtpunt omlaag blijft, eronder is in ieder geval geen goed teken. Wat betreft de indicatoren zie ik nog altijd weinig kracht ofwel die kunnen nog lang niet bevestigen dat de index fors zal gaan uitbreken.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moest na een redelijke start wat inleveren maar veel is het niet, er kwam wel een test van de topzone ofwel de hoogste stand ooit maar redelijk snel was het over en uit wat dat betreft. De index blijft nog altijd midden binnen het trendkanaal hangen. S&P 500 ook nog redelijk dicht bij de bodemzone ofwel de oplopende steunlijn en het 50-MA die nu beiden ongeveer gelijk oplopen, dat niveau zien we rond de 4120 punten ofwel zo'n 80 punten onder de huidige stand. Een paar mindere dagen op Wall Street en de index staat zo weer op deze sterke steunzone.

Weerstand nu de top rond de 4238 punten, later de 4275 en de 4330 punten waar de lijn over de toppen uitkomt. De dubbele steun rond de 4120 punten wordt nu hoe dan ook belangrijk de komende periode.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lag er redelijk sterk bij de afgelopen periode en begon ook goed aan de eerste sessie van de nieuwe maand maar moest later snel inleveren om met verlies te sluiten.

Weerstand net boven de huidige stand ofwel de 13.750 punten, later verwacht ik weerstand rond de 13.850 en de 14.000 punten. Mocht de index verder oplopen dan komt de topzone in beeld die we op 14.211 punten zien uitkomen. Steun nu eerst de 13.500 en de 13.300 punten, later de bodemzone rond de 13.000 punten. Hetzelfde verloop zien we ook bij de Nasdaq 100 index.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.222 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 70,37 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1898 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »