Beursdagboek Trader Guy 7 juni 2021, 08:15

...

Start nieuwe week met twijfels, winstnemingen op komst?

7 juni 2021, 08:15 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Vanmorgen zien we lagere futures zodat we de eerste dag van de week lager zullen starten. Ik zal in de loop van de dag inschatten wat er kan worden gedaan wat betreft nieuwe posities, gisteren heb ik dat al aan de leden doorgegeven via een update. Het is wachten op de echte reactie van de markt op wat men de afgelopen week te weten kwam wat betreft de economische cijfers. Veel indices staan op, boven of nog net iets onder hun hoogste stand ooit momenteel, normaal gezien zouden winstnemingen in deze zone snel op gang kunnen komen want de waardering van aandelen staat te hoog. De SP 500 komt nu gemiddeld al uit op 45 keer de winst.De S&P 500 won vrijdag 0,9% met een slot op 4.230 punten, op weekbasis sluit deze index 0,6% hoger. De Dow Jones won vrijdag 0,5% met een slot op 34.756 punten, op weekbasis zien we een winst van 0,65%. Kijken we naar de Nasdaq dan zien we vrijdag een plus van 1,5% met een slot op 13.814 punten, over de gehele week won de Nasdaq 0,5%. Verder zien we de Nasdaq 100 vrijdag 1,8% hoger sluiten met een weekwinst van 0,6%, de SOX index won vrijdag 2,4% en op weekbasis een winst van 0,9%. De Dow Transport deed het dan in tegenstelling niet zo best, we zien een verlies van -0,5% vrijdag en op weekbasis verloor deze index zelfs -1,8%.

Wat betreft Europa dan bij de 3 indices die we volgen een nieuw recordslot, de AEX sluit vrijdag 0,4% hoger, op weekbasis wint onze index 1% hoger. De DAX zet ook een nieuw record neer vrijdag, de index won 0,4%. Op weekbasis won de DAX 1,1%. De Franse CAC 40 sloot vrijdag 0,1% in de plus, over de gehele week bekeken zien we daar een plus van 0,5% en ook een nieuw recordslot daar.

Overal plussen zoals u ziet en in Europa een recordreeks die opvalt bij zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 index. De afgelopen week verliep eigenlijk vrij stabiel op een terugval die donderdag op gang kwam na maar de DIP werd razendsnel weer opgekocht. Wel staan de indices nu behoorlijk hoog en dat zet de waarderingen op die manier weer een aantal stapjes hoger waardoor we vooral moeten opletten dat er niet teveel wordt betaalt voor bepaalde aandelen. Let wel, er zijn nog aandelen die achterblijven maar het zijn vooral de grote winnaars van de afgelopen tijd die er gevaarlijk bij liggen nu. De koers-winst verhoudingen lopen dus snel op.

Dan de sessie van vrijdag, die stond volledig in het teken van het Amerikaans banenrapport. Beleggers bedachten snel wat de gevolgen zouden zijn voor de markten maar al snel kwam men tot de conclusie dat de economische cijfers dan wel tegenvallen maar dat zoiets van invloed zal zijn op de discussie door de FED die gaat over het afbouwen van het soepele monetaire beleid de komende periode. Beleggers denken dus dat het niet zal gebeuren gezien de reactie van de markt. De werkgelegenheid steeg dus minder snel dan werd verwacht. Meerdere analisten gaven na de cijfers al aan dat de banengroei de komende tijd sterk zal blijven schommelen.

Wat betreft het handelen voor mezelf en dus voor de leden die mijn signalen ontvangen had ik al bepaald om niks te doen vrijdag, het is te onzeker om te handelen rondom deze cijfers als de markten al op een punt staan waar het beide kanten op kan. Vanaf begin volgende week kunnen we mogelijk weer een top neerzetten en dat moment lijkt me een beter punt om eventueel met wat kleine shorts in de markt te stappen. Er komt daar wel op tijd een bericht voor richting de leden.

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben de short posities gesloten tijdens de daling donderdag omdat ik snel merkte dat de divergentie terug aan het keren was. Er werd winst behaald zodat de eerste resultaten voor de maand juni er nu staan. We doen rustig verder en ik zoek naar een nieuwe instap bij de indices. Eerst maar eens zien hoe de markten gaan reageren later vandaag op cijfers.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX kende na een twijfelende start toch een positief verloop richting het slot mede door de euforische reactie op Wall Street na de slechte cijfers. De AEX sluit voor de 2e keer tijdens de afgelopen week met een nieuw record, de nieuwe hoogste slotstand zien we nu op 720,18 punten uitkomen. Intraday wist de AEX al eens de 722,07 punten aan te tikken de afgelopen week wat dan meteen de hoogste stand ooit is voor de AEX index.

Weerstand na de uitbraak boven de 718-719 punten zien we nu rond de 722 punten (hoogste stand ooit) en de 725 punten, later de 732 en de 745 punten als weerstand na de uitbraak. Steun wordt nu eerst de 718 punten, later de 712 en de 708 punten waar nu ook het 50-daags gemiddelde wacht. De oplopende steunlijn zien we rond de 704-705 punten uitkomen nu.

De AEX wordt zeer interessant om te volgen nu, we kunnen er denk ik wat mee gaan doen de komende week want er zal hoe dan ook snel een reactie komen op de stijging van de afgelopen dagen. We gaan daar een signaal over sturen naar de leden zodra het momentum goed lijkt. Meedoen kan dus door lid te worden.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft heel sterk liggen en zet weer een nieuw record neer op 15.693 punten, het is nu al voor de 3e dag op rij dat er een nieuw record staat en de 15.550 punten weerstand lijkt nu doorbroken. De volgende weerstand zien we rond de 16.050 punten waar de lijn over de toppen uitkomt. Ook Europa reageerde dus positief op de cijfers in de VS die slechter waren dan werd verwacht. Steun nu de 15.500 en de 15.250 punten, rond die 15.250 punten zien we de lijn onder de bodems uitkomen samen met het 50-daags gemiddelde en dat wordt nu een zeer belangrijke steun. Let erop dat alles er nu zeer rooskleurig uitziet maar dat de steun slechts 400 punten onder de huidige slotstand uitkomt.

De DAX wordt zeer interessant om te volgen nu, we kunnen er denk ik wat mee gaan doen de komende week want er zal hoe dan ook snel een reactie komen op de stijging van de afgelopen dagen. We gaan daar een signaal over sturen naar de leden zodra het momentum goed lijkt. Meedoen kan dus door lid te worden.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 kruipt verder op richting de hoogste stand ooit, die zien we rond de 4238 punten uitkomen, het slot van vrijdag komt uit op 4230 punten dus een test van de top zit er zeker in de komende dagen. De lijn over de toppen komt nu uit rond de 4325 punten en kan bij een uitbraak wel eens het doel worden. We zijn er nog niet maar zoals u ziet naderen we snel, door de slechte cijfers van vrijdag ebt de vrees voor stijgende rente wat weg en zien beleggers dat de FED voorlopig niks zal doen. Dat is de gedachte van nu, het moet allemaal wel nog doorzetten.

Weerstand nu de top rond de 4238 punten, later de 4275 en de 4325 punten waar de lijn over de toppen uitkomt. Steun kunnen we verwachten rond de 4195-4200 punten, later de 4140 punten waar nu de lijn onder de bodems uitkomt samen met het 50-daags gemiddelde. Alles blijft binnen bereik en het kan snel gaan, dat weten we en daar moeten we altijd rekening mee houden in deze fase. De volatiliteit zal niet zo maar ophouden, de bewegingen zullen groot blijven mijn inziens.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lag er vrijdag sterk bij mede door dat de vrees voor verder oplopende rente na de cijfers over de werkgelegenheid afnam, de cijfers vielen tegen. We zien meestal dat in dit soort situaties de Nasdaq daar het meest van profiteert en de index steeg met 200 punten vrijdag.

We zitten weer rond de top van de afgelopen week nu, boven de 13.750 en onderweg naar de 13.850 punten waar we de volgende weerstand zien uitkomen. Later wacht de topzone rond de 14.200 punten als weerstand, de komende week maar eens zien of de Nasdaq daar naartoe kan maar dan moet alles meezitten. Het 50-daags gemiddelde zien we nu rond de 13.655 punten, er komt daar ook nog een steunlijn uit zoals u kunt zien op de grafiek. De oplopende steunlijn zien we rond de 13.300-13.325 punten, deze lijn blijft belangrijk voor wat betreft de uptrend bij de Nasdaq.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.216 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 71,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1890 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »