Beursdagboek Trader Guy 11 juni 2021, 08:28

...

Cijfers inflatie slecht maar markten reageren wel positief

11 juni 2021, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Ondanks sterk stijgende inflatie in de VS krijgen we toch een vreemde reactie van de markt, in eerste instantie alles hoger maar later moest de Dow Jones de winst inleveren terwijl de Nasdaq stevig opliep. De AEX, de DAX en de SP 500 zetten we een nieuw record neer op slotbasis.De cijfers en de ECB, dat waren de richtpunten waar beleggers zich aan vasthielden gisteren. De ECB doet niks maar gaf aan om te blijven steunen waar dat nodig is terwijl de cijfers over de inflatie nogal tegenvielen hetgeen aangeeft dat de FED mogelijk wel sneller zal moeten afbouwen. De vraag is of de FED dat snel zal gaan doen al roept de markt daarom gezien de beurskoersen die door het dak gaan en men merkt dat de inflatie veel te ver doorschiet.

Op een bepaald moment zal men niet anders kunnen anders worden de verhoudingen nog meer uit elkaar komen te liggen en schieten de prijzen door het dak. We merken dat nu al, dure energieprijzen en andere grondstoffen worden met de week duurder. Daarom zeg ik nogmaals, hoe gaat men alles weer een beetje normaal krijgen want op een gegeven moment zullen veel mensen uit de boot vallen en dat lijkt mij nu ook niet de bedoeling.

De reactie van de beurzen was in eerste instantie negatief maar al snel liep alles weer stevig op, vooral de Nasdaq die al zo hoog staat pakt weer een procent erbij. Andere indices zoals de Dow Jones, de Dow Transport en hier in Europa de DAX konden na eerst een poging om door te stoten niet meer volgen en sluiten vlak tot wat lager. Vooral de Dow Transport valt hierbij op, deze index heeft het al een paar dagen moeilijk en verloor gisteren weer 110 punten. Maar eens kijken hoe de markt zich vandaag zal gedragen, de laatste sessie van de week alweer ...

Wat betreft de signalen, we doen rustig verder maar nog steeds met de rem erop dus we nemen geen grote posities momenteel. Er komen snel weer nieuwe mogelijkheden, mocht u ook meewillen en u bent nog geen lid? Schrijf u dan in via de aanbieding tot 1 augustus ...

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben de 2 kleine short posities gesloten door dat ik het liever even aan wou zien, het verlies was klein en ik wil vandaag of begin volgende week wel een nieuwe instap zoeken want we moeten waar het kan wel weer in de markt . We doen rustig verder en ik zoek altijd naar een nieuwe instap bij de indices. Het is wel zo dat de divergentie tussen de indices het wat lastiger maakt om een duidelijke keuze te maken.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
Het lijkt erop dat de markt binnenkort echt een keuze moet maken want alles beweegt dan wel rond de topzone maar ik zie dat de kracht echt ontbreekt om krachtig en duidelijk uit te breken. Ook blijven de vervelende divergenties een rol spelen, gisteren ook weer het geval want de Dow en de Dow Transport kregen het weer eens moeilijk na een scherpe opening terwijl de tech indices het juist goed deden. Ook in Europa was dat zo, de AEX kon verder omhoog maar de DAX bleef ver achter en dat is al een paar dagen zo.

Ik zal in ieder geval in de loop van de dag kijken of we weer wat kunnen doen want gisteren heb ik de posities gesloten met een klein verlies omdat ik het er weer te onzeker aanvoelde na de opening van Wall Street.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX blijft sterk liggen en weet weer winst te boeken om op een nieuwe recordstand te sluiten. De hoogste stand ooit werd op 727,14 punten gezet maar op slotbasis ook een nieuwe recordstand nu op 725.46 punten. De AEX blijft zeer afhankelijk van zwaargewicht ASML, het aandeel blijft maar gaan en bereikt al een stand op €571 op slotbasis, uiteraard ook een record. Weerstand nu de 725-727 punten, later nemen we de 732 en de 738 punten als richtpunten omhoog.

Steun blijft voorlopig de oude weerstandszone rond de 718-719 punten, later de 712 en de 709 waar we nu het 50-daags gemiddelde zien. Verder blijft de zone 702-703 punten belangrijk als steun.

Technische conditie DAX:
De DAX moest opnieuw wat inleveren al bleef het verlies minimaal, de DAX blijft achter op de rest momenteel en laat dus divergentie zien ten opzichte van de indices die zwaarder in de tech aandelen zitten. De AEX kon hoger net als de afgelopen dagen terwijl de DAX het dus moeilijk had. De DAX sluit nog net boven de 15.550 punten waar de belangrijke steun uitkomt en waar de DAX weken lang moeite mee had om deze grens te doorbreken. De uitbraak nadien ziet er in ieder geval slapjes uit, de index loopt niet weg zodat alles onduidelijk blijft. Als de DAX weer onder die 15.550 punten zakt kan het naar mijn mening snel weer terug naar de steunlijn onder de bodems en het 50-daags gemiddelde, beiden komen nu uit rond de 15.320 punten.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun wordt nu die 15.550 punten, later de 15.400 en de 15.320 punten.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft na een volatiele sessie hangen rondom de zone 4200-4238 punten maar zet op slotbasis wel net een nieuw hoogtepunt neer op 4239 punten. Er komt dus een test van de topzone maar het is nog altijd zo dat er niet veel power achter de beweging zit, het lijkt erop van wel maar op zich valt alles toch een beetje tegen omdat een echt krachtige uitbraak er maar niet komt. Ook naar omlaag zien we niet veel druk, gisteren hebben we net zo goed een paar pogingen omlaag gezien maar ondanks dat het snel ging zat er geen vervolg bij.

Het is de marktwerking maar we zien dat beleggers aan de bovenkant voorzichtig blijven en meteen zien we ook dat men het even niet goed meer weet. De waardering van deze index komt nu uit op gemiddeld 45 keer de winst. Weerstand blijft de topzone rond de 4238-4240 punten, later de 4275 en de 4300 punten als richtpunten. Op de grafiek ziet u dat het in feite amper opschiet de afgelopen weken en dat aan beide kanten.

Steun nu de 4200 punten, later de 4175 en de 4160 punten waar nu het 50-MA uitkomt samen met de lijn onder de bodems. Onder die 4160 punten kan het wel eens moeilijk worden door dat de index dan in een soort gat valt en 5 tot 10% kan corrigeren. Denk eraan dat het steun niveau elke dag een paar punten (ongeveer 5) hoger komt te liggen en we dus heel snel dat punt kunnen bereiken bij een daling.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq lag er gisteren weer sterk bij en liet ook deze keer divergentie zien ten opzichte van de rest. Nog altijd geen record maar we naderen nu wel snel. Vooral de BIG-Tech aandelen trekken de kar want Alphabet en Amazon lieten een behoorlijke plus zien. We gaan merken of deze index de komende dagen opnieuw een aanval zal plaatsen op de hoogste stand ooit, de index staat daar nu nog zo'n 200 punten onder. Wel is het zo dat de Nasdaq vanaf de recente bodem van halverwege mei al 1000 punten hoger staat, dat is behoorlijk wat in zo'n korte periode. Weerstand nu de top rond de 14.211 punten, daarboven een vrije zone zonder dat er hindernissen liggen, ik denk dan aan 14.500 en 14.750 punten als weerstand maar zo ver is het nog lang niet.

Weerstand nu de 14.100 en de topzone rond de 14.211 punten. Steun nu in eerste instantie rond de 13.750 punten en later de horizontale steunlijn rond de 13.650 punten. Het 50-daags gemiddelde zien we daar nu tussen uitkomen rond de 13.725 punten zodat we tussen de 13.650 en de 13.750 punten nu een stevige steun kunnen verwachten voor wat betreft de Nasdaq. Bij de Nasdaq 100 zien we ongeveer hetzelfde verloop en ook daar zien we tussen de top en de steunlijn nu niet zoveel ruimte meer zodat er een move zal moeten komen op de korte termijn. Later nog een belangrijke steun bij de lijn onder de bodems die we rond de 13.325-13.350 punten zien uitkomen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.219 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 72,2 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1903 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »