Beursdagboek Trader Guy 8 juni 2021, 08:20

...

Bitcoin stress, indices even wat terug, Nasdaq blijft liggen

8 juni 2021, 08:20 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Als ik een eerste blik richt op de stand van zaken vanmorgen dan merken we weer een stevige daling bij de cryptomunten, de Bitcoin staat weer 10% lager. Daar doe ik niet aan mee zoals u waarschijnlijk al weet en ik zal me ook niet laten verleiden dat wel te doen. De futures op de meeste indices staan vanmorgen ook wat lager, alleen de Nasdaq laat een plus zien maar de vraag is of dat na de opening vanmiddag nog zo zal zijn? Hoe dan ook, Wall Street moest iets inleveren gisteren behalve dat de Nasdaq die slecht begon er nog een plusje uit kon halen op slotbasis.De markt blijft sterk in ieder geval en dicht bij de topzone maar het blijft moeilijk momenteel omdat we telkens weer met die divergenties zitten. Het lijkt wel een spelletje te worden, de Nasdaq begon lager aan de sessie terwijl de Dow Jones juist omhoog ging, later in de avond geraakt de Nasdaq in de plus maar moesten de traditionele indices weer inleveren. Zolang alles niet in 1 richting beweegt zal het moeilijk blijven om de markten goed te kunnen benaderen met posities.

We kunnen wel wat proberen hetgeen ik ook doe voor de leden maar dan moet je wel de juiste index kiezen door dat je met die divergenties vrij makkelijk de verkeerde kant kunt kiezen. Sterker nog, de markt beweegt in beide richtingen tegenovergesteld van elkaar met enorm veel en snelle sector rotaties. Dat is de reden dat ik nog voorzichtig blijf, de juiste keuze maken is moeilijk en ik zie veel traders-beleggers te vaak achter de feiten aan lopen hetgeen alleen maar voor verlies zorgt. Geduld in een markt als deze is ook belangrijk en je hoeft niet altijd wat te doen, wachten is ook een kunst.

Veel nieuws was er gisteren niet, meestal is dat zo tijdens de eerste dag van de week. De indices deden dan ook niet zoveel gedurende de dag, wel wat beweging maar we hebben meer volatiliteit gezien de afgelopen weken. Die is nu even weg maar die komt terug, wees maar gerust, we gaan geen half slapende markt krijgen de komende weken. Alles staat rond de topzone, er kan hier en daar nog een beetje bij op een goeie dag maar op een gegeven moment krijgen we wel winstnemingen die de indices snel weer 3 tot 5% lager kunnen zetten. We willen mee zijn en dat ga ik ook proberen te doen maar wel met reserve en dus eerst met kleine posities. De tactiek die ik nu gebruik werkt gewoon, dat zien we de afgelopen maanden.

Enkele zaken die mij opvallen en om een reactie vragen:
De Bitcoin, ik doe daar niks mee omdat alles mogelijk blijft tussen de 1 dollar en de 100.000 dollar. Ik merk dat er weer hele grote verliezen worden geleden door nieuwe mensen die zich eraan hebben gewaagd toen alles floreerde en skyhigh ging. Het blijft een normaal fenomeen dat gedrag, het is niet de eerste keer dat men op de top gepakt wordt en daarna met de gebakken peren zit. Opletten daarmee dus ...

John Beijer zat bij Harry Mens zondag zag ik gisteren, viel bijna van mijn stoel, gaat hij een emissie plaatsen en verwacht hij dat er met een dienstverlening met signalen op de beurs 77.000 klanten gaan komen, er 63 miljoen omzet wordt voorzien en dat de deelneming van €7,5 naar €250 zal gaan in 2027? Wanneer komen Sinterklaas en de Kerstman ook al weer? Stel je voor dat je 77.000 klanten zou hebben, en je genereert een signaal, het lijkt me onmogelijk om alles gelijk af te handelen met hetgeen er dan moet worden gedaan. Wat is me dat voor een heksensoep? Trap er in ieder geval niet in, zoiets zou ik nooit doen en durven te doen ... Daar komen zeker problemen mee de komende periode ! Zoals ik aangaf, graag even uw gedacht daarover, ben benieuwd 😂😂

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben de short posities gesloten tijdens de daling donderdag omdat ik snel merkte dat de divergentie terug aan het keren was. Er werd winst behaald zodat de eerste resultaten voor de maand juni er nu staan. We doen rustig verder en ik zoek naar een nieuwe instap bij de indices. Eerst maar eens zien hoe de markten gaan reageren later vandaag op cijfers.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
Er valt op dit moment weinig over te zeggen, de indices staan rond hun toppen zowel in Europa als op Wall Street en zullen wat moeten doen de komende periode. We weten dat de markt duur is op dit moment dus of er nog veel potentie overblijft naar omhoog blijft een groot vraagteken maar in een gekke markt kan er van alles gebeuren. Het vraagt toch om de nodige aandacht en men moet alert blijven met aandelen die torenhoog staan en een zeer hoge koers-winst verhouding laten zien.

Het is een situatie waar je zo 5 tot 10% onderuit kan maar gelijktijdig is het ook zo dat de markt verder omhoog gaat via een slepende beweging, in kleine stapjes en tot de top er staat. Long gaan nu lijkt me lastig, er kan dus zeker nog wat bij maar als de draai er komt kan men een tik om de oren krijgen. En we weten nu eenmaal dat dalingen sneller gaan dan andersom. Alert blijven en opletten in deze fase, niet teveel risico nemen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX toont aan dat het zeer moeilijk is om de weerstand te doorbreken, de index komt er telkens wel even boven piepen maar geraakt er niet door. Weerstand blijft de zone 718-719 punten, later de topzone rond de 722 punten. Mocht de index uitbreken dan wacht de 728, de 735 en de 750 punten maar zo ver is het nog lang niet.

Steun nu de 712, de 708 waar we nu het 50-daags gemiddelde zien en de zone 702-703 punten. Later steun rond de 695 punten en de bekende steunzone rond de 688-690 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft sterk liggen en staat boven de weerstand die rond de 15.500-15.550 punten al een lange tijd moeilijk te doorbreken was. De DAX staat daar nu al iets meer dan 100 punten boven en geraakte zelfs even tot de 15.730 punten gisteren. Alles gaat met kleine stapjes waardoor een krachtige uitbraak achterwege blijft. Bij een draai omlaag en dan weer onder de 15.550 punten kan de index weer snel de steunlijn opzoeken waar we ook het 50-daags gemiddelde zien.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun wordt nu die 15.550 punten, later de 15.400 en de 15.250 punten. Onder die 15.550 punten kan het behoorlijk snel gaan tot die steunzone. Ik zie wel kansen om weer wat te doen met de DAX deze week.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft liggen onder de top die we rond de 4238 punten zien uitkomen, de index staat er niet ver vanaf maar geraakte er gisteren net niet. Weerstand nu die top rond de 4238 punten, later de 4250 en 4275 punten als weerstand. Bij een echte uitbraak komen dan de 4325 en de 4350 punten in beeld als doelen, daarna de rode lijn over de toppen goed in de gaten houden. Wel opletten want de index is zeer hoog gewaardeerd en dus duur.

Steun nu de 4200 punten, later de 4175 en de 4145 punten waar nu het 50-MA uitkomt samen met de lijn onder de bodems. Onder die 4145 punten kan het wel eens moeilijk worden door dat de index dan in een soort gat valt en 5 tot 10% kan corrigeren. We gaan het zien de komende dagen, een test van die top kan nog snel en daarna zien we wel.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq kon na een matige start toch doorzetten omhoog en wist als enige index nog in de plus te sluiten. De index geraakt nog niet tot dicht bij de top en kan nog steeds een lagere top neerzetten de komende dagen.

Weerstand nu de 14.000 en de topzone rond de 14.200 punten. We zien nu steun rond de 13.675 punten waar naast de steunlijn nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Later steun bij de lijn onder de bodems die we rond de 13.350 punten zien uitkomen. Ook voor wat betreft de Nasdaq zie ik kansen de komende dagen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.218 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 71 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1900 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »