Beursdagboek Trader Guy 9 juni 2021, 08:28

...

Markt blijft wat hangen rond de topzone, Nasdaq blijft redelijk sterk

9 juni 2021, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Gisteren weer weinig animo bekeken over de gehele sessie, de AEX en de DAX wisten wel weer een nieuw record neer te zetten maar wel onder de hoogste stand van de sessie. Er lijkt voorlopig niet veel te veranderen, we blijven dicht bij de toppen maar zien absoluut nog geen kracht genoeg om definitief een uitbraak te forceren.De markt blijft dus opvallend hangen dicht bij de toppen, de indices hier in Europa doen het wat dat betreft iets beter en zetten al enkele dagen nieuwe toppen neer. Dat is zo bij de AEX, de DAX en de CAC 40, ook andere indices in Europa doen het goed de afgelopen periode. Tot een echt stevige uitbraak kwam het voorlopig nog niet, dat maakt het ook zo moeilijk om er echt in te gaan geloven. De markt maakt een sluipende beweging omhoog met dus kleine stapjes in het onbekende gebied.

Ook vandaag vraag ik me af waar de echte kracht vandaag zou moeten komen maar opnieuw een klein tikkeltje hoger moeten we bijnemen mocht de correctie niet op gang komen gedurende de sessie. We zien we genoeg pogingen tot de opstart van een daling, dat was gisteren ook weer zo, maar voorlopig zetten die nog niet door.

Ik sta wel dicht bij een momentum waar er posities kunnen worden opgenomen, mocht u ook meewillen en nog geen lid bent, schrijf u dan in via de aanbieding tot 1 augustus ...

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben de short posities gesloten tijdens de daling donderdag omdat ik snel merkte dat de divergentie terug aan het keren was. Er werd winst behaald zodat de eerste resultaten voor de maand juni er nu staan. We doen rustig verder en ik zoek naar een nieuwe instap bij de indices. Eerst maar eens zien hoe de markten gaan reageren later vandaag op cijfers.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
Er valt op dit moment weinig over te zeggen, de indices staan rond hun toppen zowel in Europa als op Wall Street en zullen wat moeten doen de komende periode. We weten dat de markt duur is op dit moment dus of er nog veel potentie overblijft naar omhoog blijft een groot vraagteken maar in een gekke markt kan er van alles gebeuren. Het vraagt toch om de nodige aandacht en men moet alert blijven met aandelen die torenhoog staan en een zeer hoge koers-winst verhouding laten zien.

Het is een situatie waar je zo 5 tot 10% onderuit kan maar gelijktijdig is het ook zo dat de markt verder omhoog gaat via een slepende beweging, in kleine stapjes en tot de top er staat. Long gaan nu lijkt me lastig, er kan dus zeker nog wat bij maar als de draai er komt kan men een tik om de oren krijgen. En we weten nu eenmaal dat dalingen sneller gaan dan andersom. Alert blijven en opletten in deze fase, niet teveel risico nemen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX toont aan dat het zeer moeilijk is om de weerstand te doorbreken, de index komt er telkens wel even boven piepen maar geraakt er niet door zoals dat gisteren ook weer het geval was. Weerstand blijft de topzone rond de 722 punten. Mocht de index uitbreken dan wacht de 728, de 735 en de 750 punten maar zo ver is het nog lang niet.

Steun nu de 718-719 punten, later de 712 en de 709 waar we nu het 50-daags gemiddelde zien. Verder blijft de zone 702-703 punten belangrijk als steun. Verder en veel lager de 695 punten en de bekende steunzone rond de 688-690 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft sterk liggen en staat nu net boven de weerstand die rond de 15.500-15.550 punten uitkwam en al een lange tijd moeilijk te doorbreken was. De DAX staat daar nu zo'n 100 punten boven en geraakte zelfs even tot de 15.730 punten de afgelopen sessies. Alles gaat met kleine stapjes waardoor een krachtige uitbraak achterwege blijft. Bij een draai omlaag en dan weer onder de 15.550 punten kan de index weer snel de steunlijn opzoeken waar we ook het 50-daags gemiddelde zien.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun wordt nu die 15.550 punten, later de 15.400 en de 15.290 punten. Onder die 15.550 punten kan het behoorlijk snel gaan tot die steunzone. Ik zie wel kansen om weer wat te doen met de DAX deze week.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft nog goed liggen net onder de top die we rond de 4238 punten zien uitkomen, de index staat er niet ver vanaf maar geraakte er gisteren wederom net niet. Weerstand nu die top rond de 4238 punten, later de 4250 en 4275 punten als weerstand. Bij een echte uitbraak komen dan de 4325 en de 4350 punten in beeld als doelen, daarna de rode lijn over de toppen goed in de gaten houden. Wel opletten want de index is zeer hoog gewaardeerd en dus duur.

Steun nu de 4200 punten, later de 4175 en de 4150 punten waar nu het 50-MA uitkomt samen met de lijn onder de bodems. Onder die 4150 punten kan het wel eens moeilijk worden door dat de index dan in een soort gat valt en 5 tot 10% kan corrigeren. We gaan het zien de komende dagen, een test van die top kan eventueel nog snel.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft sterk liggen en weet opnieuw als enige index nog met een redelijke winst te sluiten. De index geraakt dan nog steeds niet tot bij de top en kan ook na gisteren nog steeds een lagere top neerzetten de komende dagen.

Weerstand nu de 14.000 en de topzone rond de 14.200 punten. We zien nu steun rond de 13.675-13.700 punten waar naast de steunlijn nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Later steun bij de lijn onder de bodems die we rond de 13.300-13.350 punten zien uitkomen. Ook voor wat betreft de Nasdaq zie ik wel kansen de komende dagen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.218 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 72,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1896 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »