Beursdagboek Trader Guy 10 juni 2021, 08:22

...

Overal zitten we met divergenties, een grotere beweging komt eraan

10 juni 2021, 08:22 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Er hangt een soort rustpauze boven de markten zonder een duidelijke richting en nogal wat vervelende divergenties die telkens weer opduiken. Zie gisteren de Nasdaq en de Dow Jones of hier in Europa de AEX en de DAX. Ze bewegen compleet averechts ten opzichte van elkaar en dat maakt het op dit moment extra moeilijk. De intraday bewegingen zijn nu ook niet meer zo extreem als enkele weken geleden maar kalmte wil niet zeggen dat alles nu zo zal blijven, het lijkt meer op een stilte voor de storm ...De beurzen in Europa kunnen vandaag een vlakke opening laten zien als ik naar de futures kijk, men wacht op cijfers over de inflatie in de VS en beleggers kijken nu ook uit naar wat de ECB zal vertellen vanmiddag over de rente en hun opkoop programma. Rente, inflatie en overwaardering van aandelen blijven een rol spelen bij het verloop van de markten maar het glas blijft voorlopig nog halfvol. Zoals ik al aangaf lag het slot van woensdag uit elkaar met een verlies voor de DAX en een winst voor de AEX index.

Ook Wall Street lag er verdeeld bij woensdag, uiteindelijk zien we overal verlies behalve bij de Nasdaq 100 die er nog net een plusje uit wist te slepen. Verder valt het op dat de Dow Transport index weer de grootste verliezer werd, deze week staat deze index al meer dan 1% lager. Ook de Dow Jones geraakt niet meer op gang en verliest opnieuw, de index staat ook al 1% lager bekeken over de gehele week. We zien ook weer een duidelijke divergentie tussen traditioneel en tech deze week. Beleggers blijven hopen op een snelle heropening van de economie maar zien ook dat de stijgende inflatie sneller dan verwacht de FED zal doen stoppen met het opkopen van leningen. De volumes liggen al een paar dagen laag en dat met de divergentie erbij lijkt het erop dat de markt snel een richting zal moeten kiezen.

Wat betreft de signalen, we doen rustig verder en woensdag werden er een paar kleine posities opgenomen, nog steeds met de rem erop dus we nemen er niet veel en de aantallen blijven voorlopig nog aan de lage kant. Mocht u ook meewillen en nog geen lid bent, schrijf u dan in via de aanbieding tot 1 augustus ...

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben de short posities gesloten tijdens de daling donderdag omdat ik snel merkte dat de divergentie terug aan het keren was. Er werd winst behaald zodat de eerste resultaten voor de maand juni er nu staan. We doen rustig verder en ik zoek naar een nieuwe instap bij de indices. Eerst maar eens zien hoe de markten gaan reageren later vandaag op cijfers.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
Er valt door de divergenties nog steeds weinig te zeggen over het verloop van de meeste markten, de indices staan rond hun toppen zowel in Europa als op Wall Street en zullen wat moeten doen de komende periode. We weten dat de markt duur is op dit moment dus of er nog veel potentie overblijft naar omhoog blijft een groot vraagteken maar in een gekke markt kan er van alles gebeuren. Het vraagt toch om de nodige aandacht en men moet alert blijven met aandelen die torenhoog staan en een zeer hoge koers-winst verhouding laten zien.

Het is een situatie waar je zo 5 tot 10% onderuit kan maar gelijktijdig is het ook zo dat de markt verder omhoog gaat via een slepende beweging, in kleine stapjes en tot de top er staat. Long gaan nu lijkt me lastig, er kan dus zeker nog wat bij maar als de draai er komt kan men een tik om de oren krijgen. En we weten nu eenmaal dat dalingen sneller gaan dan andersom. Alert blijven en opletten in deze fase, niet teveel risico nemen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX blijft voorlopig zeer afhankelijk van wat zwaargewicht ASML doet, vooral door dat aandeel weet de index enkele records neer te zetten zoals dat gisteren weer het geval was. De nieuwe hoogste slotstand ooit komt nu uit op 722,71 punten terwijl de index even op 723,25 punten uitkwam. Weerstand nu de 723-725 punten, later de 732 en de 738 punten als richtpunten omhoog.

Steun blijft voorlopig de oude weerstandszone rond de 718-719 punten, later de 712 en de 709 waar we nu het 50-daags gemiddelde zien. Verder blijft de zone 702-703 punten belangrijk als steun. Later een belangrijke steun rond de 695 punten en de bekende steunzone 688-690 punten.

Technische conditie DAX:
De DAX moest inleveren deze keer en dat in tegenstelling tot de AEX die nog hoger wist te geraken, dat is wat ik met die divergenties bedoel want we zien die ook tussen de AEX en de DAX gisteren. De DAX sluit nog net boven de 15.550 punten waar de belangrijke steun uitkomt en waar de DAX weken lang moeite mee had. De uitbraak nadien is ook niet sterk, de index liep in ieder geval niet weg van dat uitbraak niveau zodat alles onduidelijk blijft. Als de DAX weer onder die 15.550 punten zakt kan het naar mijn mening snel weer terug naar de steunlijn onder de bodems en het 50-daags gemiddelde, beiden komen nu uit rond de 15.300 punten.

Weerstand nu de 15.730 punten, later de 15.850 en de 16.000 punten. Steun wordt nu die 15.550 punten, later de 15.400 en de 15.300 punten. Onder die 15.550 punten kan het behoorlijk snel gaan tot die steunzone. De DAX moet nu in ieder geval niet onder de 15.300 punten zakken want dan krijgen we een krachtig verkoopsignaal.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft hangen rondom de zone 4200-4238 punten waar de top uitkomt (4238). Veel animo om echt door te breken zien we ook bij deze index niet, wel af en toe een poging in die richting maar het blijft moeilijk en dat komt vooral door de waardering van de aandelen die zeer hoog blijft. Het is de marktwerking maar we zien dat beleggers aan de bovenkant voorzichtiger worden nu, men is bang voor een grotere terugval. Dat wil niet zeggen dat die vanzelf komt maar de tijd is er wel rijp voor in ieder geval. Weerstand blijft de top op 4238 punten, later de 4275 en de 4300 punten.

Steun nu de 4200 punten, later de 4175 en de 4155 punten waar nu het 50-MA uitkomt samen met de lijn onder de bodems. Onder die 4155 punten kan het wel eens moeilijk worden door dat de index dan in een soort gat valt en 5 tot 10% kan corrigeren. Denk eraan dat het steun niveau elke dag een paar punten hoger komt te liggen en we dus heel snel dat punt kunnen bereiken bij een daling.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft voorlopig redelijk sterk liggen maar telkens als er een stevige opleving komt zien we winstnemingen, dat wil zeggen dat de rek eruit geraakt en dat de index klaar lijkt om een grotere stap terug te doen. Gisteren kwam er al een test van die 14.000 punten weerstand, de index sluit er wel 100 punten onder zodat de aanval richting de top werd afgewend, voorlopig zien we dus twijfels.

Weerstand nu de 14.000 en de topzone rond de 14.200 punten. Steun nu in eerste instantie rond de 13.700 punten waar naast de steunlijn nu ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Later steun bij de lijn onder de bodems die we rond de 13.325-13.350 punten zien uitkomen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.217 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 71,75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1890 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »