Beursdagboek Trader Guy 4 juni 2021, 08:11

...

Divergentie stopt algemene draai, nu wachten op cijfers

4 juni 2021, 08:11 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vanmorgen zien we lagere futures maar tot nu toe valt dat mee, men richt zich nu vooral op de cijfers over de werkgelegenheid vanmiddag rond 14:30 en het is nu de vraag hoe men die zal ontvangen. Dat kan de rente en de valutamarkt een richting opsturen zoals we dat vaker zien en het ene zorgt ervoor dat het andere vaak in de tegengesteld richting doet bewegen dan waar men vanuit gaat. Slechte cijfers zorgen dan vaak voor een lagere rente en een dalende dollar wat dan de aandelen doet stijgen. We kunnen er in ieder geval niet op gokken, eerst maar eens zien wat het teweeg zal brengen later vandaag ...De markt blijft moeilijk door de divergentie die een rol speelt telkens weer, gisteren was het opnieuw zo want de tech indices moesten inleveren terwijl plots enkele andere sectoren het overnamen waaronder de industrie en de banken. Europa wist na een terugval ook te profiteren van die sector draai en vooral de DAX wist zich nog in de plus en dus met een nieuw record te bevrijden van een verdere terugval. De AEX kon niet naar een plus toe bewegen omdat ASML te zwaar meeweegt, juist dat aandeel moest inleveren door de daling van de Nasdaq.

Zo blijven we een beetje zitten met een moeilijk te lezen markt, aan de andere kant is het ook zo dat we het al een beetje aanvoelen wanneer zoiets tot ontwikkeling komt (die divergentie) en dat lukte me gisteren ook prima door op tijd de short posities te sluiten. Wel met een kleine winst maar aan de andere kant zeker netjes op tijd omdat ik vrij snel zag dat we moesten opletten. Zo zien we de winst van dit jaar verder oplopen en ook voor de maand juni staan we al op een kleine winst, bij Guy Trading wat meer door dat ik ASML erbij had genomen.

Resultaat dit jaar verloopt nog altijd naar wens en we blijven rustig:
We hebben de short posities gesloten tijdens de daling omdat ik snel merkte dat de divergentie terug aan het keren was. Er werd winst behaald zodat de eerste resultaten voor de maand juni er nu staan. We doen rustig verder en ik zoek naar een nieuwe instap bij de indices. Eerst maar eens zien hoe de markten gaan reageren later vandaag op cijfers.

We staan er dit jaar in ieder geval al heel goed voor dus ik kan voorzichtig verder. Wordt nu dus lid en volg de signalen die er snel weer komen ... Zie hieronder het resultaat van deze maand per abonnement.

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI):

Technische ontwikkeling markt:
De situatie blijft moeilijk, gisteren dan toch een algemene daling die er op gang kwam maar die werd ook nu weer gecounterd door sector rotatie een uur na de opening op Wall Street. Daar blijven we voorlopig mee zitten, beleggers willen wel aan de zijkant gaan of blijven maar heel snel stapt men weer in de markt bijvoorbeeld in een andere sector. Daarom blijven de divergenties momenteel heel moeilijk om lang in een index te blijven zitten. Gelukkig merk ik redelijk snel dat we moeten opletten en dat was gisteren ook het geval, daarom nam ik snel winst toen het me opviel dat we opnieuw een vreemde sessie zouden krijgen. Ik blijf hoe dan ook opletten en waar het kan zal ik me wel melden met posities voor de leden ...

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX zit in een soort vacuüm momenteel, we zien uitslagen aan beide kanten maar er zit geen schot in de zaak, gisteren veel beweging maar het slot lag slechts 1 punt lager. De index moest gedurende de dag even terug tot rond de 712 punten steun en werd opgevangen. Dat kwam duidelijk weer door de rotatie van sectoren hetgeen op gang kwam op Wall Street na de lagere opening, we gaan zien hoe dat vandaag verder gaat. Voor wat betreft de AEX nu weerstand rond de 718-719 punten maar dat is al een tijdje zo, later de top van dinsdag rond de 722 punten.

Steun nu eerst de 712, de 708 en later de bekende steunzone 702-703 punten. Het 50-MA komt nu uit rond de 707 punten en blijft hoe dan ook belangrijk binnen het geheel, de index beweegt daar nu al een tijdje duidelijk omheen. Ook een belangrijke steun zien we rond de 688-690 punten, een oude top en die werd de afgelopen weken al 3 keer opgezocht en werd niet definitief doorbroken. Eigenlijk is dat voor de AEX de meest belangrijke steun nu.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft heel sterk liggen en geraakt zelfs weer in de plus op slotbasis om een nieuw record neer te zetten op slotbasis, de nieuwe mijlpaal bij de DAX komt nu uit op 15.632 punten, intraday staat het record nog op 15.685 punten en dat werd dinsdag bereikt. De DAX doet dan ook stilletjes een poging om uit te breken tot boven die zeer zware weerstand maar of dat definitief wordt moeten we nog zien. Binnen de DAX zitten er veel defensieve aandelen en daar ging de rotatie weer naartoe donderdag, dat begon op Wall Street en werd dus overgenomen door de DAX hier in Europa.

Een eerste poging tot uitbraak is er nu maar er moet nog wel een bevestiging komen om verder door te stijgen richting de 15.750 en de 15.850 punten, dan zitten we meteen in een gebied waar er op zich niks meer in de weg ligt.

Onder die 15.500 punten letten we op de 15.400 en de 15.225 punten als eerste steunpunten voor wat betreft de DAX. Het 50-MA komt nu uit rond de 15.225 punten, dat blijft die dubbele steun die we in de gaten moeten houden. We zien bij dat belangrijke 50-daags gemiddelde ook de oplopende steunlijn uitkomen zodat die 15.225 punten voor mij het richtpunt omlaag blijft, eronder is in ieder geval geen goed teken.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moest na een poging richting de topzone (4238) eerder deze week weer inleveren. Op zich niet zoveel maar toch 15 punten, eerder op de dag kwam de S&P 500 zelfs op 4168 punten uit en dat was dicht bij de bodemzone 4130-4135 punten en daar komen nu de belangrijke steunlijnen uit. De kruipen nog elke dag zo'n 5 punten omhoog dus er zal op de korte termijn hoe dan ook wat moeten gebeuren met deze index. Of erop of eronder, dat lijkt me heel duidelijk nu. De pogingen aan beide kanten wisselen zich snel af, dus hou vooral die onderkant (4130-4135) goed in de gaten door die dubbelde steun (50-MA en lijn onder de bodems).

Weerstand nu de top rond de 4238 punten, later de 4275 en de 4330 punten waar de lijn over de toppen uitkomt.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq moest inleveren donderdag en zo zitten we nog maar een keer vast met de sector rotatie ofwel divergentie. De Nasdaq komt nu weer onder wat steunlijnen terecht en zelfs tot net onder het 50-daags gemiddelde. Weerstand nu de 13.750 punten waar de index woensdag op terecht kwam, later de 13.850 en de 14.000 punten als richtpunten. De kans op een lagere top is groot als we naar de grafiek hieronder kijken.

Steun nu eerst de 13.500 en de 13.300 punten, later de bodemzone rond de 13.000 punten. Hetzelfde verloop zien we ook bij de Nasdaq 100 index.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.211 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 71,3 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1873 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

LET OP !! Maak nu gebruik van de aanbieding die loopt tot 1 AUGUSTUS voor €39 (Polleke Trading €49)... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid meteen ook de lopende posities met alle details inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder de resultaten van dit jaar (2021):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »