Beursdagboek Trader Guy 22 juni 2021, 08:59

...

Stevig herstel na het opkopen van de DIP

22 juni 2021, 08:59 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wat ik al aangaf gisteren kon de DIP wel weer eens worden opgekocht en dat gebeurde dan ook via Wall Street waar nu plots de Dow Jones stevig herstelde en bijna 600 punten hoger sluit. De AEX begon eerst nog wat lager maar won uiteindelijk ruim 4 punten en pakt de draad weer op, vandaag maar eens zien wat de markt brengt.Hetzelfde zien we bij de DAX, de traditionele sectoren deden het beter dan de tech maar dat was eind vorige week natuurlijk andersom. De vraag is nu of het herstel kan doorzetten richting de rest van de week, het is moeilijk te beoordelen na 1 sterke sessie maar wat wel opvalt is dat zowel de Dow Jones en de Dow Transport wel heel krachtig uit de startblokken komen deze week wat dan mogelijkheden brengt voor de rest van de week. We gaan het snel genoeg merken, de sessie van vandaag kan wel eens belangrijk worden voor het vervolg.

Mogelijkheden deze week:
We gaan in ieder geval ook deze week weer zoeken naar mogelijkheden om op de handelen met wat indices, dat zal ik zeker niet met teveel risico doen, eerst maar eens zien wat de markt gaat doen nu een en ander zo snel hoger geraakt na de eerste sessie van de week. We moeten niets te snel doen, wel een mooi momentum afwachten.

Mis de volgende kans in ieder geval niet want ik verwacht weer iets moois deze week, als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Vrijdag wat leuke posities kunnen afronden:
De posities die vrijdag werden gesloten leverden een mooie winst op, zoals we zien was die beslissing de juiste want dat pakte goed uit gezien het herstel van maandag. Dicht tegen het slot heb ik winst genomen op de posities, de winst was mooi en voldoende want enkele indices kwamen al dicht bij mijn doel. Zo staan we deze maand in ieder geval op een mooie winst en het is al de 8ste maand op rij dat het goed loopt. Weinig transacties, een mooi momentum kiezen en waar er winst staat neem ik die.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):

Technische ontwikkeling markt:
Een opvallend herstel en het lijkt dus weer verdacht veel op de bekende Buy The Dip vanuit het niets, veel indices kwamen onder hun steun terecht en begonnen zelfs lager maandag maar dus toch op een moment waar je amper iets kan en mag doen (technisch bekeken) komt dan die grote draai. Nu moeten we dat momentum afwachten maar nogmaals, we hebben tijd en ik wil vooral niet te snel wat doen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
De AEX begon de week wat lager en tikt zelfs het 50-daags gemiddelde aan, rond de laagste stand van de sessie 713-714 punten waar dat 50-MA uitkomt kwam het herstel dus snel op gang. De index sluit bijna 10 punten boven die dagbodem. Steun nu eerst weer die 718-719 punten, later de 713-714 en de 708 punten.

Weerstand nu eerst de 728 met later de topzone 730 en de 735-736 punten waar we de hoogste stand ooit zien uitkomen. Eerst maar eens kijken wat de index de komende 2 sessies gaat doen.

Technische conditie DAX:
De DAX herpakt zich na de daling van vrijdag ook stevig, een plus van 155 punten en weer boven de oude toppen die we tussen de 15.500 en de 15.550 punten zien. Weerstand nu de 15.650 en de 15.750 punten. Steun nu de 15.550, de 15.400 en de 15.300 punten. De DAX liet een snelle daling zien maar herpakt zich dus ook sterk.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moest even behoorlijk wat lager maar ook hier een herstel tot boven de belangrijke steun, de index staat weer binnen de bekende uptrend, we zien dus een valst doorbraak omlaag maar ik kan nog niet zeggen dat we de daling hebben afgerond. De markt reageerde met een stevig technisch herstel, het is nu wachten op het vervolg.

Weerstand nu de 4250, de 4275 en de 4300 punten, steun blijft de zone 4180-4185 punten. Onder deze steun moeten we opletten want dan kan het snel naar de 4150, de 4125 en de 4100 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq bleef in ieder geval dicht bij de topzone en na de terugval van vrijdag zien we weer herstel en meer dan 100 punten. De top rond de 4211 punten komt weer in beeld nu met nog 70 punten te gaan. Weerstand dus die 4211 met later de 4250 en de 4400 punten. Steun nu de bodems die we rond de 14.000 punten zien uitkomen, later de 13.900 en de 13.800 waar we het 50-MA zien uitkomen. Ook hier worden de komende sessies weer belangrijk ...

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.19 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 75 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1783 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.