Beursdagboek Trader Guy 23 juni 2021, 08:54

...

Nieuw record Nasdaq, AEX herpakt zich snel

23 juni 2021, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De markt trekt na het herstel van maandag door en we zien de donkere wolken wegtrekken. Vrijdag was er even de vrees dat we nog wat lager zouden geraken maar de DIP werd duidelijk weer opgekocht en met kracht. Het lijkt erop dat de verwachtingen rondom de rente en de inflatie weer wat naar achteren worden geschoven. Wel blijf ik voorzichtig want de waarderingen blijven zeer hoog wat betreft de aandelen maar soms moeten we dat terzijde schuiven en mee gaan met de flow.Update 23 juni:
Na het stevige herstel vanaf de bodems maandag zien we ook gisteren een markt die hoger wil, de tech indices trekken nog altijd de kar en dat zie je ook bij de AEX waar ASML alles weer op gang trekt. Vanaf de bodem van maandag staat de AEX weer dicht bij de 730 punten en dat is zo'n 8 punten onder de recordstand. Die 736 punten zal nu het richtpunt worden wat betreft de AEX. Ook de DAX herpakt zich mooi en staat weer boven die belangrijke 15.500-15.550 punten. Wat ook belangrijk is, de Dow Jones is ook bezig om zich te herpakken maar heeft nog een weg te gaan om in de buurt van de recordstand uit te komen.

Hoe dan ook, de markt vertikt het momenteel nog om door te zakken na de poging van vrijdag en het blijft vooral de technologie sector die via de 7 grote bedrijven de markt voorziet van kracht. Nu de Nasdaq en de Nasdaq 100 gisteren afsluiten op nieuwe records moeten we er vanuit gaan dat er nog wat meer aan zit te komen, tot waar blijft een open vraag. Dat kan de rest mee trekken omhoog, ook Europa zou wel eens nieuwe records kunnen neerzetten deze week maar we blijven voorzichtig. Met dat doel heb ik gisteren wat long posities opgenomen, we proberen te blijven zitten tot die records worden bereikt.

Mogelijkheden deze week:
We blijven in ieder geval ook deze week zoeken naar mogelijkheden om op de handelen met wat indices en er werden al wat kleine posities opgenomen dinsdag. We blijven rustig handelen en ik zal zeker geen te grote risico's nemen. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen zodra we de record standen bereiken, voor nu zitten we dus in de markt om te anticiperen op dat scenario, het opzoeken van die record standen.

Mis de volgende kans in ieder geval niet, als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Vrijdag wat leuke posities kunnen afronden:
Vrijdag werden de short posities op het beste moment gesloten en er werd daarop een mooie winst gemaakt, zoals we nu kunnen zien was die beslissing de juiste want dat pakte goed uit gezien het herstel van maandag. Intussen lopen er weer wat kleine posities op wat indices, deze keer long dus we zitten mee met het herstel richting de topzone hier in Europa en op Wall Street. Zo staan we deze maand in ieder geval op een mooie winst en het is al de 7de maand op rij dat het handelen met onze signalen goed verloopt. Weinig transacties, een mooi momentum kiezen en waar er winst staat neem ik die, bij verlies nemen we snel de posities weer uit de markt.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):

Technische ontwikkeling markt:
Vrijdag en in het weekend gaf ik het al aan, let op het onverwachte moment dat de DIP weer kan worden opgekocht en dat er een zeer snel herstel volgt, wel we hebben allemaal gezien dat het ook deze keer zo was. We zien veel indices weer richting hun record oplopen, alleen de Dow Jones en de Dow Transport blijven nog achter maar herpakken zich ook heel sterk nu. Wel blijven deze 2 onder hun 50-MA en dat is geen goed teken. In tegenstelling tot de S&P 500 en de technologie indices die wel op recordjacht zijn toch weer divergentie tussen de verschillende sectoren. We gaan zien hoe dat deze week verder zal verlopen want op een gegeven moment zullen de sectoren weer naar elkaar toe bewegen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
Na een test van het 50-daags gemiddelde op 713 punten maandag gelijk na de opening zien we de AEX helemaal terugkomen tot net onder de 730 punten. Het record zien we op 736 punten dus de index krijgt die hoogste stand ooit weer in beeld. Weerstand nu dat record op 736 punten, later de 740 en daarna moeten we al letten op de 750 punten.

Steun blijft nu eerst weer die 718-719 punten, later de 713-714 en de 708 punten. Het ging snel eind vorige week en maandag daalde de AEX al even tot onder die steunzone 718-719 punten maar de veerkracht was sterk en de index kwam meteen weer helemaal terug. De komende dagen maar eens bekijken hoe de index zich verder zal ontwikkelen, ASML blijft belangrijk daarbij en nu de Nasdaq nieuwe records neerzet denk ik dat de AEX snel weer naar die 736 punten kan.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft dan wel wat achter bij het herstel maar na maandag de zware horde 15.500-15.550 punten te herpakken zit de DAX weer op recordjacht waar de 15.802 punten als eerste weerstand wacht. We zijn er nog niet maar de index is er wel naar onderweg zo te zien. Later weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun wordt nu weer die zone 15.500-15.550 punten, daaronder eerst het 50-daags gemiddelde dat nu rond de 15.400 punten uitkomt en de bodem van vorige week rond de 15.310 punten.

De DAX kreeg het vrijdag zeker even heel moeilijk maar zo te zien werd na het opkopen van de DIP de DAX opnieuw op gang gebracht met als doel een nieuwe aanval op de hoogste stand ooit.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 herpakt zich sterk en komt al 10 punten onder het record terecht na gisteren, de 4257 punten blijft het richtpunt omhoog waar de recordstand uitkomt. Dat record wordt nu de eerste weerstand, later de 4275 en de 4300 punten als richtpunten. Steun blijft de 4185 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten want dan kan het snel naar de 4150, de 4125 en de 4100 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq zet een nieuw record neer op 14.253 punten bij het slot, de hoogste stand ooit komt nu uit op 14.269 punten en dat wordt de eerste weerstand nu. Later richten we ons op 14.300 en later de 14.400 en de 14.500 punten. De Nasdaq blijft uiteraard volatiel en zit in een sterke fase waar correcties snel worden opgekocht, de grote 7 trekken nog altijd de kar. Steun nu de eerdere top rond de 14.211 punten, later de 14.000 en de 13.800 waar we het 50-MA zien uitkomen.

Na de uitbraak maar eens kijken waar de index naartoe kan en of er nog veel meer in zit, de draai na de daling van vrijdag blijft sterk en hoopvol maar aan de andere kant moeten we ook opletten voor een draai naar omlaag eens er een duidelijke nieuwe top staat.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.193 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 75,3 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1781 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.