Beursdagboek Trader Guy 24 juni 2021, 08:44

...

Tech nog iets hoger, Europa moet inleveren

24 juni 2021, 08:44 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Europa moest wat inleveren gisteren terwijl de Nasdaq net weer een record wist neer te zetten, de Dow Jones moest ook een stapje terug al viel het mee vergeleken met de plussen van maandag en dinsdag. De grote vraag is nu of de markt die nog steeds getrokken door de BIG-Tech bedrijven kan aansluiten omhoog of is het zo dat het tijd wordt voor winstnemingen bij de technologie sector. Nogmaals, de markt blijft in een moeilijke fase hangen nu.


Update 24 juni:
Europa verloor dus wat maar op zich zonder dat er veel nieuws kwam on de markt lager te sturen, het lijkt dus meer op wat winstnemingen na de eerste 2 sterke sessies van de week. De AEX staat nog ongeveer 11 punten onder het hoogste niveau ooit dat rond de 736 punten uitkomt. De DAX sluit nu zo'n 340 punten onder de hoogste stand ooit die op 15.800 punten uitkomt terwijl ook Frankrijk (CAC 40) wat moest inleveren en staat 130 punten onder de top. Het blijft allemaal haalbaar binnen een paar sessies maar we moeten zeker ook naar het verloop op Wall Street blijven kijken. Daar zetten beide Nasdaq indices nog records neer, de S&P 500 en de Dow Jones moesten iets inleveren.

De verliezen van eind vorige week werden deze week al voor een groot deel weggewerkt, het doel zal nu wel zijn om die topzone weer op te zoeken net zoals de Nasdaq en de Nasdaq 100 dat al doen sinds begin deze week.

We gaan heel even terug naar de FED, de centrale bank van de VS probeerde de markt wel weer gerust te stellen maar beleggers blijven wat angst uitstralen dat de inflatie voor een langere periode hoog kan blijven juist omdat alles zo goed blijkt te gaan en er een overvloed aan verruiming de markt is opgestroomd de afgelopen tijd. Op een gegeven moment zullen de centrale banken de economie moeten afremmen en dat zal in eerste instantie gaan via het minderen van het opkopen van leningen, hoeveel en vooral wanneer dat gaat beginnen weet men nog niet. De FED zelf zei dat men van plan is om in 2023 de rente 2 keer te verhogen maar hier en daar horen we al dat het nog wel een stuk naar voren kan worden geschoven in de loop van dit jaar als alles verder zo goed blijkt te gaan en het ervoor zorgt dat de inflatie hoog blijft. We gaan het zien en we volgen de markt in ieder geval, de volatiliteit is nog lang niet weg.

Mogelijkheden deze week:
We blijven in ieder geval ook deze week zoeken naar mogelijkheden om op de handelen met wat indices en er werden al wat kleine posities opgenomen deze week. We blijven rustig handelen en ik zal zeker geen te grote risico's nemen. Eerst maar eens zien wat de markt gaat doen zodra we de record standen bereiken, voor nu zitten we dus in de markt om te anticiperen op dat scenario, het opzoeken van die record standen.

Mis de volgende kans in ieder geval niet, als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 september ...

Vrijdag wat leuke posities kunnen afronden:
Vorige week vrijdag werden de short posities op het beste moment gesloten en er werd daarop een mooie winst gemaakt, zoals we nu kunnen zien was die beslissing de juiste want dat pakte goed uit gezien het herstel van maandag. Intussen lopen er weer wat kleine posities op wat indices, deze keer long dus we zitten mee met het herstel richting de topzone hier in Europa en op Wall Street. Zo staan we deze maand in ieder geval op een mooie winst en het is al de 7de maand op rij dat het handelen met onze signalen goed verloopt. Weinig transacties, een mooi momentum kiezen en waar er winst staat neem ik die, bij verlies nemen we snel de posities weer uit de markt.

Maak nu gebruik van de nieuwe aanbieding tot 1 SEPTEMBER voor €39 (Polleke Trading €49) https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JUNI) en dit jaar (2021):

Technische ontwikkeling markt:
Vrijdag en in het weekend gaf ik het al aan, let op het onverwachte moment dat de DIP weer kan worden opgekocht en dat er een snel herstel volgt, wel we hebben allemaal gezien dat het ook deze keer zo was. We zien veel indices weer richting hun record oplopen, alleen de Dow Jones en de Dow Transport blijven nog achter maar herpakken zich ook heel sterk nu. Wel blijven deze 2 onder hun 50-MA en dat is geen goed teken. In tegenstelling tot de S&P 500 en de technologie indices die wel op recordjacht zijn toch weer divergentie tussen de verschillende sectoren. We gaan zien hoe dat deze week verder zal verlopen want op een gegeven moment zullen de sectoren weer naar elkaar toe bewegen.

Overzicht markt:

Technische conditie AEX:
Na een test van het 50-daags gemiddelde op 713 punten maandag gelijk na de opening zien we de AEX helemaal terugkomen tot net onder de 730 punten. Het record zien we op 736 punten dus de index krijgt die hoogste stand ooit weer in beeld. Weerstand nu dat record op 736 punten, later de 740 en daarna moeten we al letten op de 750 punten.

Steun blijft nu eerst weer die 718-719 punten, later de 713-714 en de 708 punten. Het ging snel eind vorige week en maandag daalde de AEX al even tot onder die steunzone 718-719 punten maar de veerkracht was sterk en de index kwam meteen weer helemaal terug. De komende dagen maar eens bekijken hoe de index zich verder zal ontwikkelen, ASML blijft belangrijk daarbij en nu de Nasdaq nieuwe records neerzet denk ik dat de AEX snel weer naar die 736 punten kan.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft nog altijd wat achter bij het herstel maar na maandag de zware horde 15.500-15.550 punten te herpakken zakt de index er weer onder woensdag. We blijft de DAX nog op recordjacht waar de 15.802 punten als eerste weerstand wacht, wel moet die 15.500-15.550 punten snel weer worden behaald. Later weerstand rond de 15.900 en de 16.000 punten. Steun wordt nu weer die zone 15.400 punten waar het 50-daags gemiddelde uitkomt, later de bodem van vorige week rond de 15.310 punten.

De DAX kreeg het vrijdag zeker even heel moeilijk maar zo te zien werd na het opkopen van de DIP de DAX opnieuw op gang gebracht met mogelijk als doel een nieuwe aanval op de hoogste stand ooit. De zwakte van gisteren maar even zien als een tijdelijke hapering.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 blijft dicht in de buurt van het record ondanks het kleine verlies van woensdag, de top op 4257 punten blijft het richtpunt omhoog waar de recordstand uitkomt. Dat record wordt nu de eerste weerstand, later de 4275 en de 4300 punten als richtpunten.

Steun blijft de 4185-4190 punten waar nog steeds zowel de steunlijn onder de bodems samen met het 50-daags gemiddelde uitkomen, pas onder deze steun moeten we opletten want dan kan het snel naar de 4150, de 4125 en de 4100 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq zet woensdag opnieuw een record neer op 14.172 punten bij het slot, de hoogste stand ooit komt nu uit op 14.317 punten en dat wordt de eerste weerstand nu. Later richten we ons op 14.400 en later de 14.500 en de 14.650 punten. De Nasdaq blijft uiteraard volatiel en zit in een sterke fase waar correcties snel worden opgekocht, de grote 7 top bedrijven met een enorme marktwaarde trekken nog altijd de kar. Steun nu de eerdere top rond de 14.211 punten, later de 14.000 en de 13.800 waar we het 50-MA zien uitkomen.

Na de huidige uitbraak maar eens kijken waar de index naartoe kan en of er nog veel meer in het vat zit, de draai na de daling van vrijdag blijft sterk en hoopvol maar aan de andere kant moeten we ook opletten voor een draai naar omlaag eens er een duidelijke nieuwe top staat.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.193 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 75,5 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1777 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.