Beursdagboek Trader Guy 20 september 2021, 08:04

...

Zet de daling door? Veel indices duiken onder belangrijke steun

20 september 2021, 08:04 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De indicaties vanmorgen zien er niet best uit, in Azië blijven er enkele beurzen dicht waaronder Japan maar de Hang Seng moet al 4% inleveren. De futures op Wall Street staan ook lager terwijl de indicaties voor Europa meteen ook fors lager uitkomen. Zo lijkt het erop dat de DAX samen met de AEX behoorlijk wat lager zullen openen en meteen onder hun belangrijke steun terecht zullen komen rond de opening.Update maandag 20 september:
Dat de markt het al moeilijk kreeg vorige week is duidelijk te zien bij vooral de traditionele indices, andere sectoren waaronder de tech en de chip aandelen draaien nu ook duidelijk omlaag. Vanmorgen zien we de S&P 500 future al rond de 4400 punten uitkomen terwijl de Nasdaq future de 15.550 punten opzoekt. De DAX staat voorbeurs al rond de 15.350 punten terwijl de Dow Jones onderweg lijkt richting de 34.000 punten.

Vorige week en de week ervoor hebben we al meerdere keren opgemerkt dat het nu niet meer zo is dat de DIPS worden opgekocht maar wel dat de oplevingen worden verkocht. We gaan snel genoeg in de loop van de sessie merken welke kant het zal opgaan en mocht er een opleving komen dan kan die net als de afgelopen 1 a 2 weken verkocht worden. Dus het wordt uitkijken naar een momentum om wat nieuwe short posities op te nemen.

De volatiliteit blijft parten spelen, we weten al een tijdje dat er een correctie aan zat te komen alleen zit je met die reeks records en dan zien beleggers vaak de negatieve zaken niet meer. Bij oplopende koersen stijgt de waardering mee en bij een te dure markt zoals we die nu kennen is dat een groot gevaar. Men kan geen positieve rente meer vinden om het geld tijdelijk te parkeren dus zoekt men naar rendement en dividend bij aandelen maar daar loopt het risico naarmate de tijd vordert best hoog op en dan zeker als het positivisme de overhand neemt. Aandelen lijken dus zeer aantrekkelijk maar men vergeet daarbij de gevaren die plots de kop op kunnen steken. Kortom, aandelen kunnen lucratief zijn maar de risico's blijven groot en zeker als de waarderingen veel te hoog uitkomen.

Dan heb ik het nog niet eens over de speculatieve deelnemers die in een fase van overwaarderingen telkens met hun buying power (ofwel margin) meer bijkopen tot dat de vlag de lading niet meer dekt en dan moeten ze (of het gaat vanzelf) plots verkopen en ik kan u verzekeren dat zoiets snel gaat en pijn doet voor een portefeuille die veel te zwaar geladen is in een markt als deze. Veel medelijden moet je daar niet mee hebben, het was hun eigen keuze en als men wil weten hoe de beurs nu echt werkt moet je een aantal keren het deksel op de neus krijgen. In het verleden overkwam mij dat ook wel eens maar na al die jaren leer je daarvan en wordt je vanzelf voorzichtigen en vooral doorzichtiger wat betreft de beurzen. Daarom koop ik vrijwel nooit als de beurzen aan het overdrijven zijn, mijn tijd komt wel weer en ik kan beter short posities opbouwen op het moment dat de markten in een opperbeste stemming zitten.

We gaan het zien deze week, ik kan wel mijn momentum zoeken nu, er komen wel weer kansen. Via de signalen zal ik de leden wel coachen waar nodig en enkele suggesties sturen. Hoe dan ook, de week start zo te zien niet al te hoopgevend voor wie nog aan nieuwe records denkt, zo stond de AEX vrijdag even op bijna 805 punten, vanmorgen kijken we al tegen een niveau rond de 780 punten aan, zo snel kan het gaan op de beurs.

Posities met mooie winst gesloten vrijdag:
We hebben winst genomen op de posities, zo komen we deze maand (september) en dit jaar (2021) op een mooie winst uit. Veel handelen hoefde niet eens want de posities hadden we al opgenomen aan het begin van de maand, er kwam af en toe wat bij maar het is niet zo dat we vaak in en uit moeten stappen. De komende week bekijk ik waar er zich nieuwe kansen voordoen, zodra ik wat zie zal ik posities opnemen maar zeker niet al te gretig, deze markt vraagt om geduld en dus niet om teveel risico's te nemen. Doe mee tot 1 december via de nieuwe aanbieding, nu voor €35 ...

Om de signalen te ontvangen en naar uw keuze op te volgen kunt u nu lid worden via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 december voor €35.

Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat alles omlaag moest afgelopen vrijdag zodat veel indices nu toch al een eind onder hun toppen uitkomen. Bij de DAX en de Dow Jones was dat al het geval, de S&P 500 begon er ook mee en we zien nu dat ook de AEX, de Nasdaq en de SOX naar omlaag moeten en hun topzone verlaten. Vooral de sessie bij de AEX viel op, de candle op de grafiek zet een hoger top neer maar tegen het slot overtreft diezelfde candle de bodem van alle sessies van de gehele week. Alles bij elkaar genomen geen goed teken, deze daling kan nog wel een eindje verder om diepere bodems op te zoeken.

Dow Jones:
De Dow Jones moest weer omlaag vrijdag en we zien op de grafiek dat de index hier niet verder mag zakken door dat we daar nu al voor de 6e een bodem aantikken (steun). Als de index verder zakt dan ligt er een ruimte omlaag tot rond de 33.750 punten ofwel nog 800 tot 850 punten onder het slot van vrijdag. Opletten dus, het ziet er niet best uit.

Steun zien we nu eerst rond de 34.500 punten maar de index kan daar vandaag al onder starten, later pas rond de 33.750 punten steun met daartussen nog de 34.000 punten. Wat er opvalt is dat na de oplevingen de index makkelijk de winst weer inlevert. Door de duidelijke draai omlaag komt de Dow Jones nu in een trend omlaag terecht, zeker door de daling onder de belangrijke steunlijn en het 50-MA. Weerstand zien we eerst rond de 34.750 en later rond de 35.050 punten waar het 50-MA nu uitkomt.

AEX index:
De AEX zet vrijdag meteen na de start een hoge top neer ruim boven de 800 punten, de top ofwel de hoogste stand ooit bereikt komt nu uit op 804,47 punten. Tijdens die zelfde sessie zien we dat het slot op 789,5 punten uitkomt dus kunnen we spreken van een grote draai omlaag en op zich is dat geen best teken.

Steun nu eerst de 790 punten ofwel de bodems van de afgelopen weken maar zo te zien zal de AEX daar al onder starten. Later zien we een duidelijke steun rond de 782-783 punten, daaronder moeten we rekening houden met de 775 punten eerste belangrijke doel. Kijken we nog wat verder omlaag dan pas rond de 769 punten (het 50-daags gemiddelde) en de 750-755 punten steun voor de AEX. Na deze duidelijke draai kan het wel eens snel gaan de komende week. Weerstand nu de 804-805 punten ofwel de top van vrijdag.

DAX index:
De DAX zette vrijdag een behoorlijke streep omlaag neer na eerst weer een poging richting de 15.800 punten op te zetten, later richting het slot eindigde de DAX diep in het rood moest om op 15.490 punten te sluiten. De index sluit zo ook onder de belangrijke 15.500-15.550 punten steun en staat onder het 50-daags gemiddelde dat we rond de 15.710 punten zien uitkomen. Vandaag lijkt het erop dat de DAX richting de 15.300 punten wil.

Weerstand wordt nu die 15.500-15.550 punten, later dat 50-MA rond de 15.710 en daarboven de bekende 15.810 punten. Steun onder die 15.500 punten nu de 15.300 en de 15.000 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zien we ook duidelijk draaien nu, de index zet vrijdag net geen nieuwe bodem onder de 15.000 punten maar het mag nu duidelijk zijn dat we daar niet ver meer vanaf zitten. De kans is groot dat. het deze week zal gebeuren en onder die 15.000 punten ligt er behoorlijk wat ruimte tot rond de 14.850 punten waar we nu het 50-MA zien uitkomen met later mogelijkheden richting de steunlijn die we nu rond de 14.700 punten zien.

Steun dus eerst de 15.000 punten nog, later het 50-MA rond de 14.850 en de steunlijn rond de 14.700 punten, deze niveaus moeten we in de gaten houden deze week. Weerstand nu de 15.200 punten met later de topzone rondom de 15.400 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Vrijdag (17 september) heb ik in ieder geval winst genomen op meerdere posities. Deze week verwacht ik nieuwe mogelijkheden om op te anticiperen bij een rebound van de markt want die komen er altijd wel. Om mee te doen kan dat nu via de nieuwe aanbieding tot 1 december. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer nieuwe en vooral mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.