Beursdagboek Trader Guy 18 september 2021, 09:35

...

Behoorlijke volatiele expiratie, alles omlaag en door steun

18 september 2021, 09:35 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De expiratie van vrijdag zet wel de nodige druk op de markt zodat nu alles in een zelfde tempo moest inleveren. Toch een behoorlijke draai gedurende de sessie die hard aankwam en dat zeker wanneer velen gewend zijn geraakt aan kleine correcties tussendoor. Het was dan ook Quadruple Witching Day op Wall Street waar dan alle opties en futures op de belangrijke indices en aandelen expireren en dat zorgt voor volatiliteit en extra volume. Wat opvalt is dat er enkele zeer belangrijke steunpunten worden opgezocht en zwaar onder druk worden gezet hetgeen wil zeggen dat we volgende week wel eens door kunnen zetten.Weekend update zaterdag 18 september:
De AEX zet een hoge top neer op 804,47 punten maar dat was het dan ook voorlopig, na de middag begon alles fors terug te zakken zodat de AEX sluit op 789,5 punten, dat is 15 punten onder de dagtop. Geen goed teken dit, we noemen het een blowoff top die mogelijk de daling aangeeft ofwel het feit dat de top er nu definitief kan staan. Niet alleen de AEX verloor fors vrijdag want ook de DAX, de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq moesten fors inleveren. Bij de Dow Jones en de DAX was de daling al ingezet en door de kracht omlaag van vrijdag krijgen we daar alleen maar meer bevestiging over. Ook de SOX en de Nasdaq verloren en zoeken zo hun laagste stand van de week op.

De grote vraag is en blijft of er voorlopig een top in de markt staat? Wel ik denk dat het goed kan omdat nu voor het eerst alles samen omlaag moest, tot nu toe was er altijd een index of een sector die niet mee deed, nu zien we de daling over de gehele markt en dat kan wel eens het signaal zijn dat de top er nu echt staat. Hou er wel rekening mee dat de oplevingen tussendoor zoals we die de afgelopen week ook hebben gezien fors kunnen zijn maar nu verkoopbaar zijn. Dus bij oplevingen short gaan is nu mogelijk hetgeen we kunnen doen.

Verder zien we op weekbasis dat er bij de AEX nog 1 punt winst overblijft terwijl de DAX 120 punten lager sluit, de Franse CAC 40 verloor 93 punten. De AEX dus net nog in de plus maar de rest in Europa moet ook de afgelopen week inleveren.

Op Wall Street sluit de Dow Jones 23 punten lager bekeken over de gehele week, de S&P 500 verloor 26 punten. De Nasdaq sluit de week 72 punten lager af, de Nasdaq 100 verloor 107 punten. De SOX die er de gehele week sterk bij lag en zelfs nog een record neerzette sluit de week 4.5 punten hoger af. De Dow Transport index verloor dan weer 99 punten op weekbasis.

Over het algemeen verlies bekeken over de gehele week, de sterkste indices die ook records neer wisten te zetten (SOX en AEX) weten nog net nog een plusje overhouden. Het kan nu wel eens doorzetten richting een diepe bodem voor er weer kopers in de markt komen die alles weer op gang trekken maar volgens mij moeten nu eerst een hele boel zeer speculatieve handelaren eruit worden geduwd en dat kan wel eens voor het nodige vuurwerk gaan zorgen, dan heb ik het vooral over de margin calls die niet lang meer op zich laten wachten. Margin calls krijg je als portefeuilles die te zwaar in de markt zitten worden geliquideerd ofwel dat er verplichte verkopen volgen. Pas na deze ronde kan er wat rust komen op de markt. Dus ook de komende weken verwacht ik de nodige volatiliteit.

Posities met mooie winst gesloten vrijdag:
We hebben winst genomen op de posities, zo komen we deze maand (september) en dit jaar (2021) op een mooie winst uit. Veel handelen hoefde niet eens want de posities hadden we al opgenomen aan het begin van de maand, er kwam af en toe wat bij maar het is niet zo dat we vaak in en uit moeten stappen. De komende week bekijk ik waar er zich nieuwe kansen voordoen, zodra ik wat zie zal ik posities opnemen maar zeker niet al te gretig, deze markt vraagt om geduld en dus niet om teveel risico's te nemen. Doe mee tot 1 december via de nieuwe aanbieding, nu voor €35 ...

Om de signalen te ontvangen en naar uw keuze op te volgen kunt u nu lid worden via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 december voor €35.

Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat alles omlaag moest vrijdag zodat veel indices nu een eind onder de top terecht komen. Bij de DAX en de Dow Jones was dat al het geval, de S&P 500 begon er ook mee en we zien nu dat ook de AEX, de Nasdaq en de SOX naar omlaag moeten en hun topzone verlaten. Vooral de sessie bij de AEX viel op, de candle op de grafiek zet een hoger top neer maar tegen het slot overtreft diezelfde candle de bodem van alle sessies van de gehele week. Alles bij elkaar genomen geen goed teken, deze daling kan nog wel een eindje verder om diepere bodems op te zoeken.

Dow Jones:
De Dow Jones moest weer omlaag vrijdag en we zien op de grafiek dat de index hier niet verder mag zakken door dat we daar nu al voor de 6e een bodem aantikken (steun). Als de index verder zakt dan ligt er een ruimte omlaag tot rond de 33.750 punten ofwel nog 800 tot 850 punten onder het slot van vrijdag. Opletten dus, het ziet er niet best uit.

Steun zien we nu eerst rond de 34.500 punten, later pas rond de 33.750 punten steun. Wat er opvalt is dat na de oplevingen de index makkelijk de winst weer inlevert. Door de duidelijke draai omlaag komt de Dow Jones nu in een trend omlaag terecht, zeker door de daling onder de belangrijke steunlijn en het 50-MA. Weerstand zien we eerst rond de 34.750 en later rond de 35.050 punten waar het 50-MA nu uitkomt.

AEX index:
De AEX zet een hoge top neer boven de 800 punten, de top ofwel de hoogste stand ooit bereikt komt nu uit op 804,47 punten. Tijdens die zelfde sessie zien we dat het slot op 789,5 punten uitkomt dus kunnen we spreken van een grote draai naar omlaag.

Steun nu eerst de 790 punten ofwel de bodems van de afgelopen week, daaronder duidelijk steun rond de 782-783 punten. Later moeten we rekening houden met de 775 punten als steun. Kijken we nog wat verder omlaag dan pas rond de 769 punten (het 50-daags gemiddelde) en de 750-755 punten steun voor de AEX. Na deze duidelijke draai kan het wel eens snel gaan de komende week. Weerstand nu de 804-805 punten ofwel de top van vrijdag.

DAX index:
De DAX zet een behoorlijke streep omlaag neer door dat de index dicht bij de 15.800 punten kon starten en later op de dag diep in het rood moest om op 15.490 punten te sluiten. De index sluit zo ook onder de belangrijke 15.500-15.550 punten steun en staat onder het 50-daags gemiddelde dat we rond de 15.710 punten zien uitkomen.

Weerstand wordt nu die 15.500-15.550 punten, later dat 50-MA rond de 15.710 en daarboven de bekende 15.810 punten. Steun onder die 15.500 punten nu de 15.300 en de 15.000 punten. Denk er wel aan dat de DAX vanaf maandag een andere samenstelling krijgt, de index gaat van 30 naar 40 bedrijven, ik weet niet wat die nieuwe weging met de koers zal doen vanaf maandag, dus eerst even afwachten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zien we ook duidelijk draaien nu, de index zet vrijdag net geen nieuwe bodem onder de 15.000 punten maar het mag nu duidelijk zijn dat we daar niet ver meer vanaf zitten. De kans is groot dat het de komende week zal gebeuren en onder die 15.000 punten ligt er een behoorlijke ruimte tot rond de 14.850 punten waar we nu het 50-MA zien uitkomen met later mogelijkheden richting de steunlijn die we nu rond de 14.700 punten zien uitkomen.

Steun dus eerst de 15.000 punten nog, later het 50-MA rond de 14.850 en de steunlijn rond de 14.700 punten, deze niveaus dus in de gaten houden de komende week. Weerstand nu de 15.200 punten met later de topzone rondom de 15.400 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Vrijdag (17 september) heb ik winst genomen op meerdere posities. De komende week verwacht ik nieuwe mogelijkheden om op te anticiperen. Om mee te doen kan dat nu via de nieuwe aanbieding tot 1 december. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer nieuwe en vooral mooie kansen aan.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, u kunt dan de nieuwe posities die eraan komen meteen opnemen, de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.