Beursdagboek Trader Guy 15 september 2021, 08:31

...

Wall Street lager, AEX door ASML weer dicht bij record

15 september 2021, 08:31 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Op Wall Street werd de opleving opnieuw verkocht, het begint op te vallen dat men daar omlaag wil na de lange reeks met records. De indices staan nu toch al een eind onder hun hoogste stand ooit behalve de SOX die nog helemaal bovenin hangt. Dat zorgt ervoor dat de AEX nu mee omlaag komt, ASML trekt de AEX weer richting de 800 punten dinsdag. De index is veel te afhankelijk van dat ene aandeel. De DAX blijft wat hangen, let er wel op dat de DAX vanaf volgende week een andere samenstelling zal krijgen, het worden 40 aandelen in plaats van 30 ...Update woensdag 15 september:
Bij de start nog een plus op Wall Street maar later werd alles weer ingeleverd zodat alle indices daar met verlies sluiten. De Dow Jones komt zelfs onder de bodem van afgelopen vrijdag terecht, de S&P 500 moet terug tot de belangrijke steunlijn waar ook het 50-daags gemiddelde uitkomt. Voor deze index en dus voor Wall Street wordt het zeer belangrijk om te zien wat de index zal gaan doen de komende sessies want onder deze zeer belangrijke steun kan de index veel meer gaan inleveren omdat we dan pas rond de 4360 punten met daaronder zelfs mogelijkheden tot rond de 4250 punten.

Bij de andere indices zien we hetzelfde op gang komen behalve bij de SOX en de AEX maar die komen volgens mij snel mee naar omlaag. Er zit hoe dan ook druk op de markt en we merken dat vooral door het feit dat veel indices hoog worden gehouden door slechts een handvol aandelen (bedrijven) zoals dat bij de AEX door ASML komt. De draagkracht is en blijft veel te zwak aan de bovenkant en in feite is dat al een tijdje zo. Bij de Nasdaq kwam dat recent door de TOP-5 aandelen die het nu wat beginnen op te geven, zie Apple dat al behoorlijk terugviel vanaf de top.

Indices met meer traditionele bedrijven zoals de DAX en de Dow Jones hebben het al best moeilijk en geraken amper nog vooruit en als ze dat al doen wordt elke opleving snel verkocht. Het is iets om in de gaten te houden de komende sessies en in feite de komende weken. Als meer indices onder hun 50-daags gemiddelde terecht komen zoals de Dow Jones en de DAX dan kan de algemene trend wel eens omslaan voor een langere tijd. We blijven alert en proberen met de trend mee te gaan nu.

Posities werden reeds opgenomen:
Dat ik een correctie verwacht is bekend, ik heb de afgelopen zonder al teveel risico te nemen posities op kunnen bouwen rond of dicht bij de topzone. Bij Guy Trading zitten daar wat aandelen bij. Vanaf nu kunnen we met Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX. Daar zal ik waar het kan zeker wat mee doen de komende tijd.

Om mee te doen met het handelen op de indexen of aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we de AEX en de SOX rond de top uitkomen, de andere indices staan daar nu toch al ruim onder. Opvallend is dat de chip of semi conductor gerelateerde indexen de topzone aantikken. Wel een stevige terugval te zien vanaf de top bij de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq al zien we bij de laatste dat de rem er nog opzit juist door die chip sector die de draai nog niet maakt. Opletten de komende dagen, het ziet er steeds minder goed uit en het valt vooral op dat de DIP's niet meer worden gekocht.

Dow Jones:
De Dow Jones begon nog redelijk sterk maar moest opnieuw alles inleveren na de opening, richting het slot zette de daling door en zo komt de Dow Jones onder de bodem van afgelopen vrijdag terecht. Hierdoor verslechtert de conditie verder en moeten we rekening houden met een verdere daling de komende periode. De index verloor dinsdag 300 punten.

Weerstand nu het 50-daags gemiddelde rond de 35.040 punten, later de oplopende steunlijn die nu rond de 35.350 punten uitkomt. Bij een verdere stijging zien we rond de 35.500 en de 35.630 punten weerstand.

Steun zien we nu eerst rond de 34.400 punten, later rond de 34.000 punten steun. Wel opletten de komende sessies, na de opleving van maandag zien we dat de index de winst makkelijk weer inlevert. Door de duidelijke draai omlaag komt de Dow Jones in een trend omlaag terecht, zeker door de daling onder de belangrijke steun en het 50-MA ziet het er niet goed uit.

AEX index:
De AEX stoomt door omhoog door opnieuw een stevige plus bij ASML, het aandeel alleen zorgt al voor 4 punten winst op de index. Ook DSM deed het goed met 4,5% winst door dat het bedrijf zich gaat opsplitsen. Door deze 2 aandelen kon de index niet inleveren en dus Wall Street volgen omlaag. De AEX staat zo weer 2 punten onder het record en dus de 800 punten grens waar de weerstand wacht. Of er vandaag meer in zal zitten moeten we afwachten, herstelt Wall Street? Of gaat het daar verder omlaag wat technisch heel goed mogelijk is nu er enkele belangrijke steunpunten werden doorbroken. Vooral ASML zal een grote rol blijven spelen en op Wall Street dus de SOX (chip index) die met een triple top te maken krijgt nu.

Steun nu eerst de 790 punten ofwel de bodems van de afgelopen dagen, later zien we duidelijk steun rond de 782-783 punten. Later moeten we rekening houden met de 775 punten als steun. Kijken we nog wat verder omlaag dan zien we rond de 770 punten steun, later pas rond de 765 punten (het 50-daags gemiddelde) en de 750-755 punten.

DAX index:
De DAX valt op met de oplevingen die de neiging hebben om de 15.810 punten op te zoeken ofwel de bekende weerstand voor de index na de daling onder dat punt vorige week. De index kreeg het opnieuw moeilijk na de sterke start en moest het grootste gedeelte van de winst weer inleveren richting het slot. De DAX lijkt nu in een fase te zitten waar de oplevingen snel worden verkocht waardoor de kans nu groot lijkt dat de index nog lager wil. Let vooral op de 15.500-15.550 punten steun, als de DAX daar weer onder moet dan voorzie ik een snelle terugval naar minimaal 15.000 punten.

Steun nu nog altijd die 15.500-15.550 punten, als de DAX ook daaronder zakt dan moeten we rekening gaan houden met een verdere daling richting minimaal de 15.300 en zelfs tot rond de 15.000 punten. De conditie verzwakt dan wel en in een slechte fase kan een index als de DAX makkelijk tot 10% verliezen vanaf de top.

Weerstand nu de 15.810 punten, later de 15.925 en de top rond de 16.030 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kende weer een slechte dag en dat zonder dat de chip sector mee deed, de SOX blijft rond de top hangen. Toch al een dag of 5 na elkaar druk op de tech aandelen en dat is al een tijd geleden. Wat als tijdens de volgende fase alles samen, dus ook de chip sector, in een neergaande beweging terecht komt? Er zit zeker nog veel meer potentie in omlaag door dat de reeks met records veel te optimistisch was maar de versnelling blijft tot nu toe nog uit. Opletten de komende dagen, door de 3 toppen bij de SOX index en de zeer hoog geprijsde aandelen binnen die sector kan een correctie bij de chips deze versnelling triggeren.

Weerstand nu eerst rond de 14.175 punten waar nu de lijn over de toppen uitkomt, later rond de 14.275 punten en de topzone rond de 15.375-15.400 punten. Na de daling onder de belangrijke steunlijn moeten we er rekening mee houden dat de Nasdaq minimaal tot het 50-daags gemiddelde terug kan en dat komt nu uit op 14.845 punten. Later verwacht ik een sterke steun door de lijn onder de bodems vanaf juni rond de 14.650 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de topzone wat posities en dat zijn nog steeds de eerste die werden opgebouwd voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de recente rally waar er mogelijk een top werd neergezet verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.