Beursdagboek Trader Guy 16 september 2021, 08:08

...

Hersteldag Wall Street, AEX even 800 maar daarna terug

16 september 2021, 08:08 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Op Wall Street een herstel na enkele mindere dagen, vooral de Nasdaq deed het goed door dat nu de grote 5 de weg omhoog kiezen na de recente terugval. We kunnen nog onmogelijk aangeven wat het vervolg wordt maar het lijkt er wel op dat de markt een draai maakt en dat zal na de recordreeks meerdere dagen duren voor dat die grotere klappers omlaag voorbij zullen komen. Tot nu draaien we wel maar nog voorzichtig met de toppen in zicht. De olie valt ook weer een keer op, de Brent staat nu net boven de 75 dollar en stijgt al enkele dagen na elkaar.Update donderdag 16 september:
Nu moest Europa inleveren terwijl Wall Street na het slot hier in Europa een rally inzetten. De Dow Jones stond met de S&P 500 wel de gehele sessie in de plus, de Nasdaq begon eerst wel met een verlies maar draaide later op de avond om sterk te sluiten om een positieve sessie achter te laten. Door de opleving op Wall Street woensdag wil dat nog niet zeggen dat alles er plots weer positief uitziet, het kan ook om een herstel binnen de correctie gaan. We weten dat nu nog niet omdat de markt nog te dicht bij de top uitkomt en dat er sommige indices hun hoogste stand ooit intraday nog hebben gezet, dat zijn de AEX en de SOX index.

Voor het verdere verloop moeten we vandaag even afwachten, zo te zien staan de futures vanmorgen wat lager maar veel is het niet. Krijgen we deze keer weer een "Sell the Rally" of kunnen de indices na een hersteldag verder omhoog om nog een keer de records op te zoeken? Het blijft een lastige fase waarin we nu zitten omdat niet alles samen omlaag wil, de markt blijft met divergenties zitten tussen de sectoren.

Posities werden reeds opgenomen:
Dat ik een correctie verwacht is bekend, ik heb de afgelopen zonder al teveel risico te nemen posities op kunnen bouwen rond of dicht bij de topzone. Bij Guy Trading zitten daar wat aandelen bij. Vanaf nu kunnen we met Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX. Daar zal ik waar het kan zeker wat mee doen de komende tijd.

Om mee te doen met het handelen op de indexen of aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat Wall Street het goed deed woensdag maar Europa moest inleveren. Op de grafieken merken we wel dat de markt bekeken over meerdere dagen aan het draaien is al blijven de AEX en de SOX nog heel dicht bij hun top. De chipsector blijft dus sterk want bij de AEX bepaalt ASML het verloop grotendeels. De komende dagen worden dus opnieuw belangrijk, de SOX zet nu duidelijk de 3e top neer terwijl de AEX even snuffelde aan de 800 punten grens.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich weer net als maandag al bleef de Dow nog altijd onder de eerste belangrijke weerstand die we zien door het 50-daags gemiddelde rond de 35.045 punten. Later weerstand bij de oplopende steunlijn die nu al rond de 35.400 punten uitkomt. Bij een verdere stijging zien we rond de 35.500 en de 35.630 punten weerstand.

Steun zien we nu eerst rond de 34.500 punten, later rond de 34.000 en de 33.750 punten steun. Wel opletten de komende sessies, na de oplevingen zien we dat de index de winst makkelijk weer inlevert. Door de duidelijke draai omlaag komt de Dow Jones in een trend omlaag terecht, zeker door de daling onder de belangrijke steunlijn en het 50-MA.

AEX index:
De AEX wist even de 800 punten te doorbreken maar moest later op de dag terug. Een nieuw intraday record dat nu op 800,34 punten uitkomt. Even een blik op het veld boven de 800 punten dus maar dat werd voorlopig te hoog bevonden. De index verloor uiteindelijk nog 3,5 punten. De komende dagen worden belangrijk dus.

Steun nu eerst de 790 punten ofwel de bodems van de afgelopen dagen, later zien we duidelijk steun rond de 782-783 punten. Later moeten we rekening houden met de 775 punten als steun. Kijken we nog wat verder omlaag dan zien we rond de 770 punten steun, later pas rond de 765 punten (het 50-daags gemiddelde) en de 750-755 punten.

DAX index:
De DAX valt op met de oplevingen die nog steeds de neiging vertonen om de 15.810 punten op te zoeken ofwel de bekende weerstand voor de index na de daling onder dat punt vorige week. De index probeert dat wel telkens maar krijgt het steeds moeilijk om door te zetten en moet nu toch al enkele dagen na elkaar het grootste gedeelte van de winst inleveren richting het slot. De DAX lijkt nu in een fase te zitten waar de oplevingen snel worden verkocht waardoor de kans nu groot lijkt dat de index nog lager wil.

Let vooral op de 15.500-15.550 punten steun, als de DAX daar weer onder moet dan voorzie ik een snelle terugval naar minimaal 15.000 punten. De conditie verzwakt dan wel en in een slechte fase kan een index als de DAX makkelijk tot 10% verliezen vanaf de top. Weerstand nu de 15.810 punten, later de 15.925 en de top rond de 16.030 punten. Wel opletten met de samenstelling die zal veranderen vanaf maandag 20 september, de DAX gaat van 30 naar 40 bedrijven en krijgt een totaal andere weging.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq zet woensdag wel een lagere bodem neer maar herpakt zich richting het slot. De index blijft wel nog net onder de rode lijn over de toppen vanaf april dit jaar. De draai omlaag zien we duidelijk, het is nu de vraag of de index de steunzone rond de 14.650 punten zal gaan opzoeken. Aan de andere kant moeten we altijd rekening houden met nog een aanval op de top maar dan moet de rest van de week sterk worden.

Weerstand nu eerst rond de 15.175 punten waar nu de lijn over de toppen uitkomt, later rond de 15.275 punten en de topzone rond de 15.375-15.400 punten. Na de daling onder de belangrijke steunlijn moeten we er rekening mee houden dat de Nasdaq minimaal tot het 50-daags gemiddelde terug kan en dat komt nu uit op 14.855 punten. Later verwacht ik een sterke steun door de lijn onder de bodems vanaf juni rond de 14.650 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de topzone wat posities en dat zijn nog steeds de eerste die werden opgebouwd voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de recente rally waar er mogelijk een top werd neergezet verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.