Beursdagboek Trader Guy 14 september 2021, 08:02

...

Markt nog wat verdeeld maar een draai lijkt er te komen nu

14 september 2021, 08:02 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Dat de volatiliteit terug is zien we duidelijk op de markten, vooral op Wall Street zien we de nodige uitslagen in beide richtingen. De Dow Jones herpakt zich nu even maar de tech indices krijgen het wat moeilijker. Europa blijft verdeeld met de AEX die dicht bij de top blijft terwijl de DAX tussen de 15.500 en 15.810 punten beweegt. We kijken vooral naar het vervolg deze week op Wall Street, zet de correctie door? Verder blijft de olie oplopen en bereikt al de 74 dollar vanmorgen, tijd om daar nu ook even naar te kijken ...Update dinsdag 14 september:
Bij de start van de nieuwe week zien we vooral herstel bij de traditionele sectoren die er vorige week heel slecht bijlagen, dan zien we dat vooral bij de DAX en de Dow Jones. De meer op tech gerelateerde indices en dan vooral die waar de TOP-5 aandelen voor veel gewicht zorgen zien we twijfelen. Aan de andere kant is het zo dat de SOX ofwel de semi-conductor index het maandag goed deed en bijna de top wist te bereiken. En toch juist daardoor verwacht ik voor die sector na mogelijk een 3e top op de grafiek ook snel een draai naar beneden toe.

Als ik de ontwikkelingen goed bekijk dan ziet het er naar uit dat de markt nu definitief kan gaan draaien en dat ook daardoor de volatiliteit verder toe kan nemen de komende weken. De meeste grafieken geven dat ook aan nu al moet de definitieve bevestiging er nog komen. Puur technisch bekeken zien we dat er al enkele indices zijn die onder een belangrijke steun zijn gezakt, verder merken we ook dat de DIPS niet meer zo snel worden opgekocht en zoals ik al aangaf merken we dat eerder de oplevingen (rally's) worden verkocht. Dat beeld lijkt tegenovergesteld aan hetgeen men gewend was geraakt, de dips worden dus niet echt meer opgekocht om de weg te openen richting een nieuw record.

Het is nog wat te vroeg om nu al te zeggen dat de markten fors gaan inleveren maar aan de andere kant is het wel zo dat het begin er is. We blijven uiteraard voorzichtig en houden de posities in de gaten, we zitten al vanaf de topzone short in de markt en ik wil de posities een kans geven voor mocht er een versnelling omlaag komen. In deze fase is geduld zeer belangrijk omdat men anders een definitieve draai omlaag voor een groot deel kan missen.

Posities werden reeds opgenomen:
Dat ik een correctie verwacht is bekend, ik heb de afgelopen zonder al teveel risico te nemen hier en daar wat moeten schuiven met de posities. Op dit moment zitten we via de signaaldiensten dicht bij de top in de markt met enkele posities.

Bij Guy Trading zal ik ook kijken om wat aandelen op te nemen want vanaf nu kunnen we via Boosters en Turbo's ook weer LONG posities kopen op Amerikaanse aandelen die toch veel meer kansen bieden wat betreft de volatiliteit dan de aandelen binnen de AEX. Daar zal ik waar het kan zeker wat mee doen de komende tijd.

Om mee te doen met het handelen op de indexen of aandelen, wordt lid nu tot 1 november voor €35 via de aanbieding. Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat er een poging tot herstel kwam maandag maar echt overtuigend is het nog niet. Een index die opvalt is de SOX ofwel de semi conductor index die nu de 3e top neerzet rond de hoogste stand ooit. 3 toppen is in feite nooit goed voor het vervolg waardoor de index nu niet weer omlaag mag, doet die dat wel dan kan het voor een tijd over en uit zijn.

De Dow Jones ziet er niet goed uit, zelfs niet na het herstel van maandag. Ook de S&P 500 krijgt het nu moeilijk door de lagere bodem maandag. De AEX (vooral door ASML) blijft dicht bij de top hangen maar ook de AEX krijgt het moeilijk nu. De Nasdaq zet wel al een reeks rode candels neer wat ook niet goed is. Kortom, de komende 2-3 sessies worden hoe dan ook heel belangrijk voor het vervolg. De DAX, de S&P 500, de Nasdaq en de Dow Jones liggen er slecht bij nu.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich sterk maandag, het verlies van vrijdag werd helemaal terug gepakt en de index komt zo weer wat dichter bij de 35.000 punten uit. Na 5 negatieve sessies op rij dus een herstel bij de Dow, op de grafiek zien we dat amper en lijkt het erop dat de index de daling nog niet heeft afgerond. De Dow blijft zo duidelijk onder enkele belangrijke punten, de index staat onder het 50-daags gemiddelde en onder de oplopende steunlijn die we al vanaf begin dit jaar zien.

Weerstand nu het 50-daags gemiddelde rond de 35.050 punten, later de oplopende steunlijn die nu weerstand wordt rond de 35.350 punten. Bij een verdere stijging zien we rond de 35.500 en de 35.630 punten weerstand.

Steun wordt nu de bodem van afgelopen vrijdag rond de 34.600 punten, later rond de 34.400 en de 34.000 punten steun. Wel opletten de komende sessies, de Dow lag er sterk bij maandag maar vergeet de draai naar omlaag hierbij niet en de Dow Jones is onder enkele belangrijke steunpunten terecht gekomen.

AEX index:
De AEX blijft wat hangen rondom de 790 punten, dat is maar 10 punten onder de top en onder de rode weerstandslijn over de toppen vanaf april. De index geraakt er niet boven en bij het falen later kan de index behoorlijk wat inleveren want er is ruimte tot de 2 steunlijnen die we rond de 750-755 punten zien. Hoe dan ook opletten nu en zeker als ASML niet meer verder omhoog geraakt.

Steun nu eerst de 782-783 punten met snel daaronder de 775 punten. Kijken we wat verder naar omlaag dan zien we rond de 770 punten steun, later pas rond de 764 punten (het 50-daags gemiddelde) en de 750-755 punten steun. Weerstand nu de 794-795 punten, later de top rond de 800 punten.

DAX index:
De DAX valt op met de oplevingen die de neiging hebben om de 15.810 punten op te zoeken ofwel de bekende weerstand voor de index na de daling onder dat punt vorige week. De index kreeg het opnieuw moeilijk na de sterke start en moest het grootste gedeelte van de winst weer inleveren richting het slot. De DAX lijkt nu in een fase te zitten waar de oplevingen snel worden verkocht waardoor de kans nu groot lijkt dat de index nog lager wil. Let vooral op de 15.500-15.550 punten steun, als de DAX daar weer onder moet dan voorzie ik een snelle terugval naar minimaal 15.000 punten.

Steun nu nog altijd die 15.500-15.550 punten, als de DAX ook daaronder zakt dan moeten we rekening gaan houden met een verdere daling richting minimaal de 15.300 en zelfs tot rond de 15.000 punten. De conditie verzwakt dan wel en in een slechte fase kan een index als de DAX makkelijk tot 10% verliezen vanaf de top.

Weerstand nu de 15.810 punten, later de 15.925 en de top rond de 16.030 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit iets lager maar stond gedurende de sessie eerst 100 punten in de plus en later 100 punten in de min. Een volatiele sessie met 200 punten tussen hoog en laag maar een zo goed als onveranderd slot. De Nasdaq leunt nu op de lijn over de eerdere toppen waar de index eind augustus bovenuit wist te breken. De wil om door te zakken is er wel, dat hebben we gisteren kunnen zien maar tot nu toe zien we nog geen bevestiging. De test van het 20-daags gemiddelde valt ook op, dat komt nu uit op 15.050 punten.

Steun nu die blauwe steunlijn rond de 15.100 punten met snel daaronder het 20-MA rond de 15.050 punten. Daarna letten we op het 50-daags gemiddelde dat uitkomt op 14.840 punten met daar niet ver onder de steunlijn onder de recente bodems rond de 14.650 punten. Weerstand nu eerst rond de 14.200 punten met later de topzone rond de 15.375-15.400 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Er lopen op dit moment vanaf de topzone wat posities en dat zijn nog steeds de eerste die werden opgebouwd voor de maand september. Zorg in ieder geval voor dat u ook een mooi en gunstige momentum kunt pakken om in de markt te stappen of wordt lid zodat u de signalen ontvangt op de indexen. Na de recente rally waar er mogelijk een top werd neergezet verwacht ik een 5 tot 8% correctie die ik graag wil meepakken voor de leden.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, de posities kunt u nog opnemen daarna want de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €35 via de aanbieding., ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en doe meteen mee met de nieuwe posities ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.