Beursdagboek Trader Guy 17 september 2021, 08:28

...

AEX blijft sterk liggen, Wall Street behoorlijk volatiel

17 september 2021, 08:28 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Op Wall Street eerst een daling maar richting het slot zien we de koersen weer oplopen om met kleine verschillen te sluiten. De Dow Jones en de S&P 500 verliezen nog wat terwijl de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX met een kleine winst de sessie afsluiten. In Europa een winst van 4 punten bij de AEX, de DAX sluit 36 punten hoger. Zelf heb ik voor de leden winst genomen op wat indices en aandelen (Guy Trading) zodat we op een mooie winst staan deze maand. Het is nu uitkijken voor de volgende posities die ik snel verwacht.Update vrijdag 17 september:
De AEX zal vandaag boven de 800 punten openen, de index test dat niveau de afgelopen dagen ook al maar moest er telkens nog onder sluiten, maar eens kijken of dat vandaag wel lukt om deze mijlpaal definitief te doorbreken. De AEX ligt er zeer sterk bij en dat komt vooral door ASML dat maar doorgaat omhoog, sinds de cijfers midden juli staat ASML al zo'n €150-160 hoger en dat is een behoorlijk aantal AEX punten omdat het aandeel maar lieft 20% weegt op de index.

Of ASML nog veel meer in zich heeft blijft de vraag maar dat de index kwetsbaar zal worden zodra ASML een top neerzet en corrigeert lijkt me een feit. Voorlopig is het nog feest, de AEX blijft zo een index die door enkele aandelen hoog wordt gezet, zo zitten ook DSM en Adyen er nog bij die zwaar wegen op de index in de positieve zin want ook deze aandelen lieten de afgelopen dagen een stevige stijging zien.

Verder werd het gisteren weer een volatiele sessie, de Nasdaq moest eerst nog even behoorlijk terug maar wist nog net in de plus te sluiten. De Dow Jones verloor eerst nog 275 punten maar beperkte het verlies uiteindelijk tot zo'n 63 punten. Ook de S&P 500 kreeg het even moeilijk met een verlies van 35 punten, het slot kwam uit op een verlies van 7 punten.

Wat ik heb gedaan is winst nemen op enkele posities rond de bodem van de sessie, ik kijk vandaag of begin volgende week wel wat ik kan doen om opnieuw in te stappen. De keuze was uiteindelijk de juiste gezien het verdere verloop in de avond. Zo werk ik momenteel, niet teveel risico nemen en de posities wat langer vast zien te houden om ze een kans te geven en dat pakt dit jaar goed uit gezien de resultaten bij de signaaldiensten. Ik zal zo blijven werken, in ieder geval tot de markt weer een meer normaal verloop laat zien. Tot dan blijven de posities klein en handel ik niet al teveel. Vanaf vandaag kan men meedoen tot 1 december voor €35 ... Er komen nog mooie kansen aan waar u aan mee kunt doen, probeer het in ieder geval via deze mooie aanbieding !!

Posities met mooie winst gesloten donderdag:
Er liepen wat posities en het grootste deel ervan werden gesloten met een mooie winst. Om de signalen te ontvangen en naar uw keuze op te volgen kunt u nu lid worden via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 december voor €35.

Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in ...

Marktoverzicht:
Via het overzicht zien we dat de markt verdeeld blijft met vooral twijfels bij de DAX, de Dow Jones en de S&P 500 maar de AEX en de SOX index blijven op recordjacht voorlopig. De SOX index zet nu duidelijk de 3e top neer terwijl de AEX met die 800 punten grens aan te paaien is. Het komt door de chip aandelen ofwel de semi-conductor bedrijven en door zwaargewicht ASML is de AEX daar zeer gevoelig voor.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich weer net als maandag al bleef de Dow nog altijd onder de eerste belangrijke weerstand die we zien door het 50-daags gemiddelde rond de 35.045 punten. Later weerstand bij de oplopende steunlijn die nu al rond de 35.400 punten uitkomt. Bij een verdere stijging zien we rond de 35.500 en de 35.630 punten weerstand.

Steun zien we nu eerst rond de 34.500 punten, later rond de 34.000 en de 33.750 punten steun. Wel opletten de komende sessies, na de oplevingen zien we dat de index de winst makkelijk weer inlevert. Door de duidelijke draai omlaag komt de Dow Jones in een trend omlaag terecht, zeker door de daling onder de belangrijke steunlijn en het 50-MA.

AEX index:
De AEX blijft voorlopig met die 800 punten spelen en geraakte er weer even boven donderdag, de index zette het record een fractie hoger op 800,41 punten. Opnieuw even een kijkje boven die 800 punten maar dat was voorlopig nog te hoog. De index won uiteindelijk 4 punten met een slot op 798 punten. Weerstand nu die 800 punten met daarboven de 808 en de 812 punten, later de 817 punten als richtpunt al ligt het veld helemaal open boven die 800 punten.

Steun nu eerst de 790 punten ofwel de bodems van de afgelopen dagen, later zien we duidelijk steun rond de 782-783 punten. Later moeten we rekening houden met de 775 punten als steun. Kijken we nog wat verder omlaag dan zien we rond de 770 punten steun, later pas rond de 765 punten (het 50-daags gemiddelde) en de 750-755 punten.

DAX index:
De DAX valt op met de oplevingen die nog steeds de neiging vertonen om de 15.810 punten op te zoeken ofwel de bekende weerstand voor de index. De index probeert dat telkens maar krijgt het steeds moeilijk om door te zetten en moet nu toch al enkele dagen na elkaar het grootste gedeelte van de winst inleveren richting het slot. De DAX lijkt nu in een fase te zitten waar de oplevingen snel worden verkocht waardoor de kans nu groot lijkt dat de index nog lager wil. Dat met de samenstelling van nu want maandag (20 september) wordt de weging en samenstelling helemaal anders en ik weet niet wat dat met de index zal doen volgende week, dus ik blijf er even uit voorlopig.

Let vooral op de 15.500-15.550 punten steun, als de DAX daar weer onder moet dan verwacht ik een snelle terugval naar minimaal 15.000 punten. Weerstand nu de 15.810 punten, later de 15.925 en de top rond de 16.030 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq moest donderdag wel weer inleveren maar zet deze keer geen lagere bodem neer, richting het slot werd er net een plus behaald zodat de index de 2e keer na elkaar met winst sluit na 5 verlies sessies. De index blijft nog wel zwak waardoor de kans op een test van het 50-daags gemiddelde en later de steunlijn onder de bodems vanaf juni mogelijk blijft. De draai omlaag zien we duidelijk op de grafiek, het is nu de vraag of de index de genoemde steunpunten nog zal opzoeken later deze maand. Aan de andere kant moeten we er in deze markt altijd rekening mee blijven houden dat er nog een aanval op de topzone kan komen.

Weerstand nu eerst rond de 15.200 punten later rond de 15.275 punten en de topzone rond de 15.375-15.400 punten weerstand. Na de daling vanaf de topzone moeten we er nu rekening mee houden dat de Nasdaq minimaal tot het 50-daags gemiddelde terug kan en dat komt nu uit op 14.865 punten. Later verwacht ik een sterke steun door de lijn onder de bodems vanaf juni rond de 14.700 punten.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Donderdag (16 september) heb ik winst genomen op meerdere posities, er loopt er nog 1 maar die wil ik nog even houden. De opleving zorgt er wel voor dat er nieuwe kansen komen vandaag of begin volgende week, om mee te doen kan dat nu via de nieuwe aanbieding tot 1 december. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer nieuwe en vooral mooie kansen aan.

Meedoen kan meteen als u lid wordt, u kunt dan de nieuwe posities die eraan komen meteen opnemen, de details ziet u dan in onze Tradershop op de website. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

US Markets Trading


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.