Beursdagboek Trader Guy 23 september 2021, 08:01

...

Stevig herstel, de GAP van maandag gedicht nu

23 september 2021, 08:01 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Op Wall Street zien we herstel met enkele sectoren die het goed deden, vooral weer de chip sector trok fors aan op Wall Street. In Europa zien we een sterke sessie bij de AEX en de DAX, de AEX stoomt weer op richting de 800 punten zo te zien. Wat ook opvalt is dat de GAP van maandag bij veel indices werd gedicht. De FED gaf wel aan dat ze snel gaan afbouwen maar de markt trok er zich voorlopig weinig van aan. Opletten vandaag met wat er gaat gebeuren nu de GAP werd dicht gemaakt, men zou wel weer eens kunnen verkopen vanaf vandaag. Blijf alert, zelf heb ik rond de toppen van gisteren al wat posities opgenomen.Update donderdag 23 september:
Na de daling van afgelopen vrijdag en maandag zien we voor het eerst een stevige rebound op Wall Street, de GAP die maandag achter werd gelaten is nu gevuld bij alle indices. Dat wordt vandaag dus een belangrijke sessie, zet de markt het herstel door? Of wordt de verkoopdruk weer opgepakt na het vullen van de GAP? Beide scenario's zijn nu mogelijk maar de markt zal even moeten aftasten hoe de verhoudingen tussen de kopers en de verkopers liggen. De schrik reactie van maandag is nog niet vergeten, de vraag is nu of beleggers nu de GAP dicht is alsnog uit willen stappen om tijdens een volgende poot omlaag even op veilig willen spelen. Vandaag en morgen zal men belangrijke beslissingen moeten nemen, ik ben benieuwd waar het naartoe gaat en hoe de markt vanavond zal sluiten.

De S&P 500 won gisteren 0,95% terwijl de Dow Jones 1% hoger wist te geraken. De Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten 1% hoger terwijl de SOX index met 2% winst de sessie afsluit. In Europa ook herstel woensdag, de AEX geraakt 0,75% hoger terwijl de DAX 1% winst boekt, de CAC 40 wint 1,3%.

De FED kwam gisteren met een besluit over de rente en de timing van het afbouwen van het opkoop programma van 120 miljard dollar per maand. De centrale bank zei dat een verlaging van het tempo op korte termijn is gerechtvaardigd. Verder zei de FED nog dat men steeds dichter bij een renteverhoging komt. Waar de 'dot-plot' in juni nog 2 renteverhogingen in 2023 suggereerde, zien we nu al een 1e stap in 2022. Alles wordt wat naar voren geschoven merken we na de FED vergadering. De markten reageren er amper op na het besluit en de persconferentie, de markt nam er eerder op de dag al wel voorschot op.

Met wat kleine posities weer wat winst kunnen nemen:
We hebben met wat kleine posities op enkele indices winst kunnen nemen dinsdag, zo komen we deze maand (september) en vooral ook dit jaar (2021) op een mooie winst uit. Gisteren werden er wat nieuwe posities opgenomen die u nog kunt volgen. Doe nu mee via ons proefabonnement dat loopt tot 1 december nu voor €35 ..

Ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u meteen in.

Marktoverzicht:
Zou het dan toch nog lukken om de toppen weer op te zoeken? Bij de AEX en de SOX zou je haast denken van wel maar we zijn er nog niet, de andere indices (DAX, Dow Jones, Nasdaq en de S&P 500) zijn er nog lang niet maar de sessie van woensdag brengt alles wel wat dichter nu. Wat ook opvalt is dat de GAP's worden opgevuld die maandag werden gemaakt, ook iets om op te letten vanaf nu. Draait de markt weer naar omlaag wat logisch zou zijn of volgt er een nieuwe koopgolf zodat er een V-bodem komt te staan? We gaan het snel genoeg merken, de markt blijft volatiel in ieder geval.

Dow Jones:
De Dow Jones herpakt zich stevig met even een plus 520 punten op de borden, tegen het slot bleef daar 338 punten van over. De FED zat daar voor het grootste deel tussen uiteraard, beleggers waren even van slag, wat moeten we ermee was de vraag. Uiteindelijk bleef de voorpret positiever dan na het verhaal van Powell. De Dow Jones zet vanaf de bodem van maandag nu al een herstel van ruim 600 punten, was even zelfs 800 punten gedurende de sessie. Een stevige rebound en die had ik aangegeven na dat stevige terugval van maandag. Wel opletten nu, de Dow blijft ruim onder het 50-daags gemiddelde en onder de belangrijke weerstand die rond de 34.500 punten uitkomt.

Steun nu eerst de 34.000 punten met daar snel onder de belangrijke zone tussen de 33.500-33.600 punten. Later zien we snel het 200-daags gemiddelde uitkomen op 33.225 punten waar we dan ook meteen de laatste belangrijke steunlijn zien. Opletten met de Dow Jones want de index zit nog steeds in een neergaande beweging. Let dus vooral op die 33.500 en de 33.200 punten als laatste houvast.

Weerstand nu eerst de 34.500 punten, later de 34.750 en de 35.000 punten (50-MA) als weerstand.

AEX index:
De AEX trekt door omhoog en sluit weer dicht bij de 800 punten, de top wacht daar net boven rond de 804,5 punten. Net als de SOX index blijft de AEX dicht bij de top hangen, de correctie kwam er wel aan het begin van de week maar in vergelijking met andere indices valt dat allemaal mee. Vooral ASML en Shell blijven de motoren achter de beweging van de AEX index.

Steun nu eerst de 790 punten met daaronder de 782 punten. Onder de 782 punten moeten we vooral weer het 50-MA in de gaten houden en dat komt nu uit rond de 771,5 punten. Onder de 770-772 punten kan de index versnellen richting de volgende dubbele steunzone die we zien rond de 750-755 punten. Pas onder de 750 punten ligt de weg open richting nog lagere niveaus, dan zien we de 738-740 en de 720-722 punten als steun. Weerstand nu de 799-800 punten met snel daarboven de top op 805,5 punten.

DAX index:
De DAX kende een sterke sessie en de index zoekt de 15.500-15.550 punten zone op en die kennen we maar al te goed. Ook bij de DAX is de GAP nu dicht en is het de vraag wat er gaat gebeuren vanaf nu. Een zware weerstand wacht er en de GAP is dicht, dat zou een teken kunnen zijn dat de index vanaf deze zone kan inleveren. De nodige vraagtekens dus maar we gaan snel meer weten zodra er richting zal worden gekozen. We kijken natuurlijk ook naar wat Wall Street vanmiddag gaat doen.

Weerstand nu dus die 15.500-15.550 punten, later gaan we weer op de 15.810 punten letten als weerstand omdat tussen de 15.500 en 15.810 punten de bekende oude tradingrange wacht. Steun nu eerst de 15.300 punten met daaronder de bodem van maandag rond de 15.000 punten. Onder de 15.000 punten komt het 200-MA snel in beeld en dat zien we rond de 14.920 punten uitkomen nu.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq herpakt zich sterk woensdag maar de index sluit nog wel rond het 50-daags gemiddelde. Vanaf de bodem van maandag een stevige rebound want we sluiten al 450 punten boven de laagste stand van de week. Rond de 15.000 punten zien we nu een zware weerstand, daarboven weerstand rond de 15.200 en rond de topzone die uitkomt net boven de 15.400 punten. We zijn er nog lang niet maar we letten nu op die 15.000 punten in eerste instantie naar boven toe.

Steun nu de 14.800 punten, later de 14.700 punten waar de steunlijn onder de recente bodems uitkomt. Onder die steunlijn de bodem van maandag rond de 14.530 punten en de 14.225 punten waar de oude toppen wachten als steun.

Overzicht resultaat 2021 blijft goed:
Dinsdag (21 september) heb ik in na wat posities te hebben opgenomen met winst gesloten, tijdens de opleving werden er woensdag (22 september) wat nieuwe posities verstuurd naar de leden. Om mee te doen kan dat nu via de nieuwe aanbieding tot 1 december. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer nieuwe en vooral mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.