Beursdagboek Trader Guy 13 oktober 2021, 08:39

...

Markt zoekt richting, de AEX blijft na slechte start redelijk overeind

13 oktober 2021, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

De AEX begon stevig in de min maar wist zich goed te herpakken gedurende de sessie, de index verloor slechts 2 punten, de DAX moest ook wat inleveren en verloor 50 punten. Wall Street sluit na een sessie waar richting werd gezocht met verlies, de Dow verloor 117 punten, de S&P 500 verloor 10 punten en de Nasdaq sloot 20 punten in de min. De SOX zet voor de 3e keer op rij een bodem neer rond de 3150-3175 punten waar er dus een stevige steun wacht. De futures staan vanmorgen vlak tot iets lager terwijl we in Azië ook niet veel zien gebeuren vanmorgen. Vandaag zou alles wel eens kunnen herstellen na de middag, er komen ook wat bedrijfscijfers waaronder JP Morgan als eerste grote bank ...Update woensdag 13 oktober:
De markt blijft zoeken naar houvast en vooral naar de richting voor de komende dagen merken we, aan volatiliteit nog steeds geen gebrek, het is vooral wachten tot de rust wat terugkeert. Het is vanaf vandaag dan ook uitkijken naar de start van de 3e kwartaalcijfers die bekend worden gemaakt en dan vooral de bank aandelen. Vandaag (woensdag) komen JP Morgan en BlackRock met cijfers, morgen (donderdag) krijgen we nog meer banken waaronder Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley en Wells Fargo met hun cijfers. Vrijdag volgt dan Goldman Sachs nog met ook Dow component Honeywell.

De markt zal ook vandaag in beweging blijven en velen vragen zich dan ook af hoe Wall Street zal reageren op de cijfers van de banken die de rest van de week wel eens kunnen bepalend zijn voor het verloop. Wel blijft alles zwak merken we, er komen dan wel positieve dagen en ook met de nodige kracht maar dat wordt zoals we nu zien opgevolgd door enkele dagen met een terugval zodat we geen stap verder komen. De indices moeten een keer door de weerstand zien te geraken en bij meerdere indices is dat het 50-daags gemiddelde dat een verdere stijging tegenhoud. Het sentiment moet eerst zien om te slaan nu, let er wel op dat er voorlopig in geen van beide richtingen een duidelijke doorbraak komt, ook niet omlaag omdat er best wat steun ligt te wachten rondom de bodems van vorige week.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets<...

Eerste posities oktober vorige week met winst gesloten:
Er lopen sinds maandag wat kleine posities na dat de long posities afgelopen donderdag met een mooie winst werden gesloten. U kunt de posities nog opnemen door lid te worden via de aanbieding.

Schrijf u nu in via de aanbieding tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in ...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht is de daling weer goed te zien, wel blijven de Dow Jones, de AEX, de DAX en de S&P 500 nog redelijk boven de bodem van vorige week. De Nasdaq en de SOX index doen het minder goed, de Nasdaq die de laatste 3 sessies omlaag moest komt zo weer wat dichter bij de bodemzone maar er is nog ruimte. De SOX test de bodem wel opnieuw en zet voor de 3e keer sinds augustus een low neer rond de 3150-3175 punten. Opvallend hierbij is dat er nu 3 toppen staan en ook 3 bodems en daartussen ligt er nu ongeveer 10%. De tech indices goed in de gaten houden want er kan een stevige opleving komen vanaf deze niveaus.

Dow Jones:
De Dow Jones moet eerst door het 50-MA zien te geraken dat rond de 34.890 punten uitkomt, na enkele keren deze weerstand te testen blijkt dat voorlopig nog te zwaar. Net daarboven zien we weerstand rond de 35.000 punten. Let nu dus vooral op dat 50-MA samen met de 35.000 punten. Mocht de markt na een sterke sessie boven deze zone 34.880-35.000 punten geraken richten we ons daarna op de 35.250 en de 35.500 punten. Zoals we merken na 3 pogingen om door te breken blijft het een moeilijke zone.

Steun nu eerst de 34.250 punten en later de bodemzone rondom de 33.750 punten. Die 33.750 punten wordt dan wel heel belangrijk als steun.

AEX index:
De AEX blijft voorlopig rond de steunzone 770-772 punten hangen, de index moest er wel weer ver onder gedurende de sessie maar op slotbasis werd een doorbraak omlaag voorkomen. De index blijft zo onder het 50-daags gemiddelde maar de afstand tot deze weerstand is niet al te ver. Het 50-MA komt nu uit rond de 780,5 punten. Later zien we weerstand rond de 790 punten en de bekende topzone tussen de 800 en de 805 punten.

Steun nu eerst de zone 770-772 punten met daar snel onder de 760-762 punten. Verder steun rond de 755 en de 751 punten waar de index vorige week woensdag de bodem neerzette. Het is nu afwachten of de AEX zich verder kan herpakken, mogelijk kan de bodem er al staan na dat de steunzone aan de onderkant werd getest. Veel zal natuurlijk afhangen van wat Wall Street gaat doen en dan vooral de tech sectoren omdat de AEX behoorlijk afhankelijk blijft van wat er met ASML gaat gebeuren.

DAX index:
De DAX herpakt zich na de dip van vorige week donderdag tot ver onder de 15.000 punten waar de index zelfs even onder het 200-daags gemiddelde dook. Het gaat nog niet echt van harte maar door het herstel is er hoop op een heropleving. We zien de index nu uitkomen rond de 15.150 punten waardoor de weg nog altijd open ligt richting eerst de 15.300 en daarna richting de 15.500-15.550 punten waar de eerste zware weerstand wacht. Later zien we het 50-daags gemiddelde dat rond de 15.620 punten uitkomt nu maar dat is nog een eind boven de huidige stand.

Steun nu het 200-MA dat rond de 15.060 punten uitkomt, later zien we de bodem van vorige week woensdag rond de 14.800 en de 14.400 punten als steun.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft wachten op een echte beweging omhoog of omlaag, de index hangt nu wat tussen de bodem van vorige week en het 50-daags gemiddelde, dus tussen de 14.200 en de 14.870 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 14.775-14.800 punten, later het 50-daags gemiddelde rond de 14.870 punten. Eerst maar eens zien of deze niveaus worden bereikt. Later weerstand rond de 15.000 punten en die lijkt me zo te zien redelijk zwaar.

Steun zien we eerst rond de 14.450-14.475 punten, later de 14.400 en uiteraard die stevige en zeer belangrijke steun rond de 14.200 punten.

Overzicht resultaat september en dit jaar (2021):
We blijven vooral rustig te werk gaan en zoeken naar kansen bij de indices om posities op te nemen waar er zich mogelijkheden voordoen. Er lopen sinds maandag weer wat kleine posities, die kunt u nog opnemen uiteraard.

Om mee te doen met de nieuwe posities kan dat via het proefabonnement tot 1 december en voor €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.