Beursdagboek Trader Guy 15 oktober 2021, 08:11

...

Sterke doorbraak AEX, de gehele markt zet in op een uitbraak

15 oktober 2021, 08:11 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een sterke sessie gisteren over de gehele breedte van de markt, overal zien we het slot met een mooie plus. Hier en daar kwam er ook een uitbraak omhoog die op een bevestiging wacht. De SOX index die een 3e bodem neerzette begin deze week herpakt zich krachtig en komt er duidelijk van los. Ik wil nog niet spreken over de kans op nieuwe records maar we naderen nu wel heel snel in die richting. De futures staan vanmorgen voorbeurs meteen weer hoger dus zoals het er nu naar uitziet kan de stijging van gisteren een vervolg krijgen.Update vrijdag 15 oktober:
Een sterke sessie gisteren met over de gehele lijn een mooie stijging, zowel op Wall Street als in Europa stevige plussen. We kunnen absoluut nog niet zeggen dat de daling achter ons ligt maar er werd wel een hele mooie stap in de goeie richting gezet. Als de markt nog 2 sessies weet te bevestigen op de stijging van gisteren dan mogen we mogelijk weer uitkijken naar nieuwe records. Vorige week was daar nog geen sprake van en zo zien we maar weer dat alles snel kan veranderen. Let wel, het ziet er nu goed uit maar de "BEAR" is zeker nog niet uit beeld, door de volatiliteit en de kracht in een gekozen richting moeten we hoe dan ook voorzichtig blijven en blijven handelen op halve kracht (kleine posities). Overleven is belangrijker dan de grote uitschieters te willen pakken in deze moeilijke fase.

De Dow Jones won meer dan 500 punten, de AEX sluit 13 punten hoger. De S&P pakt een goeie 75 punten winst mee terwijl de SOX de grootste stijging liet zien met 3%. Verder kende de DAX ook een sterke dag met 213 punten winst. De beide Nasdaq indexen winnen bijna 2%.

De markt lijkt de weg omhoog te hebben gevonden, deze stijging moet wel nog een bevestiging krijgen vandaag en aan het begin van volgende week. Aan volatiliteit is er nog steeds geen gebrek dus we moeten net zo goed opletten voor een nieuwe draai omlaag, we kunnen nog niet rustig achterover liggen en denken dat we zijn vertrokken voor een lange periode met oplopende koersen. Het blijft nu vooral wachten tot de rust wat terugkeert.

We blijven dan ook uitkijken naar de de 3e kwartaalcijfers die bekend worden gemaakt en vandaag komt Goldman Sachs met cijfers.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of

https://twitter.com/USMarkets


Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, gisteren (donderdag) heb ik winst genomen tijdens de opleving op de AEX en Nasdaq long, er loopt nog 1 positie op de Dow Jones die ook op winst staat en die we mogelijk vandaag gaan sluiten. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er al heel goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Schrijf u nu in via de aanbieding tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht breken er wat indices uit nu want de AEX, de Dow Jones en de S&P 500 geraken zelfs al boven hun 50-daags gemiddelde wat sterk is. De Nasdaq breekt dan door de weerstand terwijl we de DAX zien opstomen richting de bekende zone 15.500-15.550 punten. Ook heel belangrijk binnen het geheel is dat de SOX index duidelijk weg geraakt van die 3e bodem die werd neergezet, de index won overtuigend ruim 3% donderdag. Voor alle indices een belangrijke sessie vandaag, de bevestiging moet er komen voor het vervolg wie weet richting de toppen. Door de sessie van gisteren werd er daarvoor een zeer belangrijke stap gezet.

Dow Jones:
De Dow Jones lag er sterk bij en geraakt weer tot het 50-daags gemiddelde om er net boven te sluiten, dat lukt in tegenstelling tot de vorige 2 pogingen nu wel. De index geraakt nu ook tot de lijn over de recente toppen, als de Dow daar vandaag boven geraakt dan ligt de weg open richting minimaal de 35.500 punten. Later komt het recordniveau weer in beeld en dat wacht rond de 35.630 punten. Zo merken we dat in deze markt met de volatiliteit die er nu is alles heel snel kan gaan, nog 700 punten en de Dow staat weer op een record.

Steun nu eerst de 34.500 punten met snel daaronder de 34.250 punten als steun. Later zien we de bodemzone rondom de 33.750 punten uitkomen als steun.

Woensdag had ik het er nog over dat de bodem weer dichtbij komt, nu letten we alweer op het recordniveau. Zoals ik al vaak aangeef, en hoe ik ook werk voor de leden, je moet opletten in deze markt en vooral het beste momentum zien te pakken en de posities klein houden zodat je in controle kunt blijven.

AEX index:
De AEX zet een zeer mooie sessie neer met een doorbraak boven het 50-daags gemiddelde en meteen ook boven de weerstand. Ze komen beiden uit rond de 781 punten, het slot op 791 punten maakt de kracht van de uitbraak duidelijk. De AEX zien we als eerste lonken naar de top die rond de 805 punten uitkomt. De joker binnen de AEX is ASML nu, volgende week woensdag komen er cijfers en als die goed vallen dan kunnen we met de AEX richting nieuwe records denk ik. ASML staat nog €100 onder de top van vorige maand (€765).

Weerstand nu eerst de zone 800-805 punten, bij een uitbraak kan de AEX vrij makkelijk richting de 815-820 en zelfs 825-830 punten op korte termijn en vooral als ook op Wall Street de opgaande lijn wordt doorgezet. Steun nu eerst de zone 780-782 punten, later de zone 770-771 punten.

DAX index:
De DAX zet de stap naar de weerstandszone 15.500-15.550 punten en sluit er net onder, als de DAX doortrekt zit de index weer in de range 15.500-15.810 punten. Daar tussen zien we nog het 50-MA rond de 15.600 punten als weerstand. We hebben nog een sterke sessie nodig om dat te realiseren maar de kans dat de index uitbreek is nu groot gezien het verloop van de afgelopen dagen.

Steun nu eerst rond de 15.300 punten, later zien we het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.075 punten. De bodem van vorige week woensdag rond de 14.800 punten wordt dan de volgende belangrijke steun maar dan moet de markt weer helemaal draaien. In deze fase blijft alles mogelijk, dat weten we en dus moeten we blijven opletten. Voorlopig is het sentiment goed maar de volatiliteit is nog niet weg, handelen moet nog altijd met kleine posities.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk en breekt uit boven de lijn over de toppen, dat is een sterk teken. Ook zien we dat de index het 50-daags gemiddelde bijna aantikt en er een hogere top werd neergezet dan die van vorige week. Als de index door het 50-daags gemiddelde breekt en boven de 15.000 punten geraakt waar de volgende weerstand wacht (lijn onder de bodems vanaf juni) dan ziet het er voor de komende week sterk uit en kunnen we ons mogelijk gaan richten op de topzone. Eerst nog een paar hindernissen zien te doorbreken nu.

Steun zien we eerst rond de 14.600 punten, later steun rond de 14.450-14.475 punten. Mocht er weer een grote daling op gang komen dan zien we rond de 14.400 punten steun en uiteraard die stevige en zeer belangrijke steun rond de 14.200 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, gisteren (donderdag) heb ik winst genomen tijdens de opleving op de AEX en Nasdaq long, er loopt nog 1 positie op de Dow Jones die ook op winst staat en die we mogelijk vandaag gaan sluiten. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er al heel goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Om mee te doen kan dat via het proefabonnement tot 1 december en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.