Beursdagboek Trader Guy 18 oktober 2021, 08:31

...

AEX zoekt recordzone op, Wall Street blijft sterk en zoekt 50-MA op

18 oktober 2021, 08:31 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De beurzen bleven sterk eind vorige week, de AEX bereikt zelfs weer de 800 punten grens op slotbasis en staat dicht bij de hoogste stand ooit. We zien ook dat de Dow Jones grote stappen maakt richting een nieuw record maar er zijn nog zo'n 300 punten te gaan. De DAX breekt door de 15.500-15.550 weerstand, de Nasdaq komt zo te zien ook aan om belangrijke stappen te zetten richting een nieuw record. De markt blijft verbazen, de snelheid waar alles gaat is snel, ook nu weer in de positieve richting.Update maandag 18 oktober:
Een sterke sessie vrijdag met een slot boven de 800 punten bij de AEX index, ook Wall Street zet grote stappen richting de topzone zodat er duidelijk voor een richting werd gekozen en dat is omhoog. We zitten in de fase waar er vanaf nu elke dag kwartaalcijfers binnen komen, deze week is ASML aan de beurt (woensdag ochtend) en dat kan wel eens de AEX richting nieuwe records brengen, ASML ligt nog wat achter op de rest door de enorme terugval eerder deze maand.

De Dow Jones sluit nu ruim boven de 35.000 punten en het 50-daags gemiddelde werd duidelijk doorbroken want dat zien we nu rond de 34.880 punten. Ook de S&P 500 sluit boven het 50-MA terwijl de Nasdaq er ook boven weet te sluiten vrijdag. Verder zien we dat na het bereiken van de bodem de SOX zich ook sterk herpakt, de index lijkt nu ook onderweg naar het 50-MA en kan bij een sterk verloop ook weer de bovenkant van de range opzoeken. Wall Street heeft dus richting gekozen donderdag en vrijdag, op naar nieuwe records zou je kunnen zeggen nu.

Aan volatiliteit is er nog steeds geen gebrek dus we moeten ook nu goed blijven opletten voor een nieuwe draai omlaag, we kunnen nog niet rustig achterover liggen en denken dat we zijn vertrokken voor een lange periode met oplopende koersen. Het blijft nu vooral wachten tot de rust wat terugkeert en dat lijkt nu het geval te zijn. We blijven uitkijken naar de de 3e kwartaalcijfers die bekend worden gemaakt en vandaag komt Zoom met cijfers, morgen (dinsdag) komen J&J, Netflix en Procter & Gamble met hun kwartaalcijfers. Woensdag voorbeurs krijgen we ASML, later op de dag Tesla, IBM en Verizon.

We blijven alert en zoeken naar kansen, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. Bij een DIP zou ik weer wat nieuwe long posities kunnen opnemen maar wel pas als er zich een mooi momentum voordoet.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of

https://twitter.com/USMarkets

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, afgelopen donderdag en vrijdag heb ik winst genomen op de long posities tijdens de opleving van de markt. Later zoek ik weer naar een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Schrijf u nu in via de aanbieding tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we het krachtige herstel duidelijk, elke index die we volgen sluit de week sterk af. De AEX al bijna tot een nieuw record, de DAX geraakt boven de zware weerstand en sluit op het 50-MA de sessie af. De Dow Jones, de Nasdaq en de S&P 500 geraken net als de AEX boven dat 50-daags gemiddelde op slotbasis. De SOX moet nog een stapje hoger voor dat er een uitbraak komt, de index sluit wel duidelijk boven de 3300 punten weerstand.

Dow Jones:
De Dow Jones zet de stijging door en komt nu op slotbasis slechts 335 punten onder de hoogste stand ooit, de index moet nog 1% hoger zien te geraken en er staat weer een nieuw record. We weten dat het snel gaat en als een index zo dicht bij een record komt de kans heel groot is dat er een nieuwe reeks met records aan zit te komen.

Weerstand nu eerst dat record rond de 35.630 punten, bij een verdere stijging ofwel bij een record kan de index daarna makkelijk richting eerst de 35.750 en later tot zelfs de 36.000 punten oplopen. Tussendoor kunnen we wel wat winstnemingen verwachten maar ik merkt dat de positieve flow terug is gekomen. Deze week maar eens zien wat de index nog kan bereiken, de motor achter de stijging kunnen de kwartaalcijfers zijn.

Steun nu eerst de 35.000 punten, later de zone rondom de 34.500 punten met snel daaronder de 34.250 punten als steun. Later zien we de bodemzone rondom de 33.750 punten uitkomen als steun maar daar staat de index nu al ruim boven.

AEX index:
De AEX sluit de week sterk af en geraakt op slotbasis zelfs tot net boven de 800 punten, het record wacht op 804,5 punten wat niet ver meer onder de top van afgelopen vrijdag is. Nog een steek omhoog en we zijn er wat betreft de AEX index. Let deze week vooral op ASML want dat bedrijf kan na de cijfers wel eens heel bepalend worden voor het verloop van de AEX deze week.

Weerstand nu eerst de zone 800-805 punten, bij een uitbraak kan de AEX vrij makkelijk richting de 815-820 en zelfs 825-830 punten op korte termijn en vooral als ook op Wall Street de opgaande lijn wordt doorgezet. Steun nu eerst de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten, later steun rond de zone 770-771 punten.

DAX index:
De DAX doet ook goed mee en sluit nu duidelijk boven de weerstandszone 15.500-15.550 punten, de DAX komt zo weer terecht binnen de bekende range 15.500-15.810 punten. Daar tussen zien we nog het 50-MA rond de 15.600 punten als weerstand. We hebben nog een positieve sessie nodig om dat te realiseren maar de kans dat de index uitbreek is nu groot gezien het verloop van de afgelopen dagen.

Steun nu eerst de 15.500 punten, later de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.085 punten. De bodem van eerder deze maand zien we rond de 14.800 punten. Voorlopig is het sentiment goed maar de volatiliteit is nog lang niet weg, handelen moet nog altijd met kleine posities.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk en breekt uit boven de lijn over de toppen, en de index geraakt op slotbasis nu ook tot boven het 50-daags gemiddelde. Als de index verder omhoog geraakt dan staan we snel boven de 15.000 punten en ligt de weg mogelijk ook open richting het recordniveau dat rond de 15.403 punten. Dat lijkt nog veel maar we weten dat de Nasdaq bij een sterke fase makkelijk die 500 punten kan overbruggen. We wachten het eerst nog af, er zullen nog enkele positieve dagen moeten volgen. Weerstand nu de 15.000 punten, later de 15.200 en de top rond de 15.400 punten.

Steun zien we eerst rond de 14.600-14.650 punten, later steun rond de 14.450-14.475 punten en de 14.400 punten.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, vorige week heb ik winst genomen tijdens de opleving. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er al heel goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Om mee te doen kan dat via het proefabonnement tot 1 december en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.