Beursdagboek Trader Guy 19 oktober 2021, 08:32

...

Nasdaq en SOX sterk, DAX en AEX doen even een stapje terug

19 oktober 2021, 08:32 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De markt lijkt wat positiever te worden, gisteren wel wat zoeken na de stijging van eind vorige week en we zien een verdeeld verloop want de tech lag er sterk bij terwijl andere indices even een pas op de plaats maken. Zo verloren de AEX, de DAX en de Dow Jones wat maar de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX zetten nog een stap omhoog. Vanmorgen zien we weer wat plussen via de futures, Azië lag er goed bij vanmorgen met een redelijke winst.Update dinsdag 19 oktober:
Een wat verdeelde sessie gisteren met winst voor de tech indices en wat verlies bij de AEX, de DAX en de Dow Jones. Wat winstnemingen bij de indexen die het heel goed deden de afgelopen weken maar de tech liep wat in met 125 punten winst voor de Nasdaq en 154 punten winst voor de Nasdaq 100. De SOX index won 25 punten en geraakt nu ook tot het 50-daags gemiddelde net als de andere indices. Op zich blijft alles positief na de doorbraak van eind vorige week, het lijkt erop dat meer indices een stap zetten om de topzone op te zoeken. Bij de AEX zijn we er al bijna, de Dow Jones loopt ook verder op richting de topzone terwijl de Nasdaq en de Nasdaq 100 nu ook een belangrijke stap zetten om richting de records op te lopen.

Aan volatiliteit is er nog steeds geen gebrek dus we moeten nog goed blijven opletten voor een nieuwe draai omlaag, we kunnen nog niet rustig achterover liggen en denken dat we zijn vertrokken voor een lange periode met oplopende koersen. Het blijft nu vooral wachten tot de rust wat terugkeert en dat lijkt nu toch meer en meer het geval te zijn. We blijven uitkijken naar de de 3e kwartaalcijfers die bekend worden gemaakt en vandaag komen onder andere J&J, Netflix en Procter & Gamble met hun kwartaalcijfers. Morgen voorbeurs krijgen we ASML, later op de dag Tesla, IBM en Verizon en donderdag Intel.

Ik blijf zoeken naar kansen, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. Bij een DIP zou ik weer wat nieuwe long posities kunnen opnemen maar wel pas als er zich een mooi momentum voordoet.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of

https://twitter.com/USMarkets

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, afgelopen donderdag en vrijdag heb ik winst genomen op de long posities tijdens de opleving van de markt. Later zoek ik weer naar een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we dat de tech indices het goed deden, de S&P 500 wint ook wat en komt zo dicht bij de topzone uit. De AEX, de DAX en de Dow Jones moeten wat inleveren maar sluiten ook dicht bij het hoogste punt van de dag. Zo te zien gaan deze indices richting hun toppen, er zijn maar een paar sterke dagen meer nodig om die te bereiken.

Dow Jones:
De Dow Jones moet even iets inleveren maar op slotbasis blijft de index slechts 370 punten onder de hoogste stand ooit, de index moet nog 1% hoger zien te geraken en er staat weer een nieuw record. We weten dat het snel gaat en als een index zo dicht bij een record komt dan is de kans heel groot is dat er een nieuwe reeks met records aan zit te komen.

Weerstand nu eerst dat record rond de 35.630 punten, bij een verdere stijging ofwel bij een record kan de index daarna makkelijk richting eerst de 35.750 en later tot zelfs de 36.000 punten oplopen. Tussendoor kunnen we wel wat winstnemingen verwachten maar ik merkt dat de positieve flow terug is gekomen. Deze week maar eens zien wat de index kan bereiken, de motor achter de stijging kunnen de kwartaalcijfers zijn die tot nu toe goed vallen.

Steun nu eerst de 35.000 punten, later de zone rondom de 34.500 punten met snel daaronder de 34.250 punten als steun. Later zien we de bodemzone rondom de 33.750 punten uitkomen als steun maar daar staat de index nu al ruim boven.

AEX index:
De AEX moet even iets terug maar het record dat wacht op 804,5 punten blijft binnen handbereik, de index staat er nu amper een procent onder. Nog een goeie steek omhoog en we zijn er wat betreft de AEX index. Let deze week vooral op ASML want dat bedrijf kan na de cijfers (woensdag voorbeurs) wel eens heel bepalend worden voor het verdere verloop van de AEX deze week.

Weerstand nu eerst de zone 800-805 punten, bij een uitbraak kan de AEX vrij makkelijk richting de 815-820 en zelfs 825-830 punten op korte termijn. Steun nu eerst de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten als steun.

DAX index:
De DAX moet even wat inleveren en was daarmee de mindere maandag met 0,7% verlies, we blijven letten op de bekende weerstandszone 15.500-15.550 punten waar de index net onder moest sluiten maar de positieve flow is er zeker nog niet uit. De DAX komt zo weer uit binnen de bekende range 15.500-15.810 punten. Daar tussen zien we nog het 50-MA rond de 15.600 punten als weerstand. We hebben nog een positieve sessie nodig om dat te realiseren maar de kans dat de index uitbreek is nu groot gezien het verloop van de afgelopen dagen.

Steun nu eerst de 15.500 punten, later de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.095 punten. De bodem van eerder deze maand zien we rond de 14.800 punten. Voorlopig is het sentiment nog goed maar de volatiliteit is nog lang niet weg, handelen moet nog altijd met kleine posities.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk en zet opnieuw een stap in de positieve richting, de index komt zoals u ziet op de grafiek hieronder terecht op de oude steunlijn van de range tussen juni en eind september. Als de Nasdaq weer binnen die range geraakt dan ziet het er goed uit en kan de recordzone worden opgezocht. Eerst nog weerstand rond de 15.025-15.050 punten, later rond de 15.200 punten weerstand met daarna de topzone rond de 15.400 punten.

Steun zien we eerst rond de 14.800 punten, later de zone 14.600-14.650 punten met daarna rond 14.450-14.475 punten de volgende steun.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, vorige week heb ik winst genomen tijdens de opleving. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er al heel goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.